Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, στην Αθήνα: Συναντήσεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για θέματα του Νομού Δράμας

1
1603

Tην Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Μαρτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, μετέβη στην Αθήνα, όπου είχε συναντήσεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για τη δρομολόγηση σημαντικών ζητημάτων του Νομού Δράμας που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωσή του αναφέρονται τα εξής:

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, δρομολογήθηκε το θέμα της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, ενώ συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της ανάπτυξης του τριπόλου Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι.

Στη συνέχεια, σε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά και με στοχευμένες κινήσεις, προωθήθηκε το θέμα της τακτοποίησης χρόνιων εκκρεμοτήτων του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, με στόχο την πλήρη και χωρίς προβλήματα επαναλειτουργία του. Με τον κ. Αμυρά, συζητήθηκε επίσης η αξιοποίηση των μονοπατιών μας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαεμμανουήλ, μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, προσκάλεσε τον κ. Αμυρά στην εκδήλωση της Αθήνας για την ένταξη του Παρθένου Δάσος στην λίστα μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (13 Απριλίου) και στους Πανελλήνιους Αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών-Γυναικών (Παρανέστι, 24-26 Ιουνίου), ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά.

Έπειτα, σε συνάντησή του με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ συζήτησε προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η Ειδική Αγωγή στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαεμμανουήλ, μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Καθηγητή κ. Αθανάσιο Κυριαζή. Στη συνάντηση αυτή έγινε ακόμη ένα περαιτέρω βή-μα για τη δημιουργία του Μουσικού Οικοσυστήματος Βυζαντινής Μουσικής “PSALTOPOLIS” στη Δράμα.

Κατόπιν τούτου, μετά από συνεννόηση με τον συμπολίτη μας Δραμινό ευεργέτη Άρη Θεοδωρίδη, σε συνάντηση με τον Α’ Υποδιοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ) κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη, συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης του Αρχοντικού Παμπούκα, της οδού Περδίκα, έτους κατασκευής 1929.

Τέλος, ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο, με τον οποίο συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της χρηματοδότησης συστήματος παρακολούθησης πλαστικής ρύπανσης με τη χρήση drone και δορυφορικών δεδομένων του ποταμού Νέστου στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!