Επίσκεψη ισραηλινών δημοσιογράφων στην Αγία Βαρβάρα και το Σπήλαιο Αγγίτη

0
1639

Προβολή του περιπατητικού τουρισμού της Δράμας στο Τελ Αβίβ
Μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αθ. Τσώνης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Δράμα σε ότι αφορά τον τομέα του περιπατητικού τουρισμού δείχνουν οι ισραηλινοί σύμφωνα με όσα είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αθ. Τσώνης σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της προβολής και ενδυνάμωσης του τουριστικού της προφίλ, θα συμμετέχει με δικό της χώρο μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ, στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΜΤΜ στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ από 11 έως 12 Φεβρουαρίου 2020.

Στην συγκεκριμένη καμπάνια προβολής της περιοχής μας μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας που θα μετέχει στην έκθεση, θα βρίσκονται και Δραμινοί που ασχολούνται με τον τουρισμό της περιοχής μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι του Γραφείου Τουρισμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δράμας που έδειξε ενδιαφέρον για την προβολή μέσω της συγκεκριμένης έκθεσης.
Στόχος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι να προσεγγίσει και νέες αγορές και στην κατεύθυνση αυτή γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια προβολής στο Ισραήλ, σύμφωνα με όσα είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Τσώνης.
Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή από 24 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Δράμα και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της ΠΑΜΘ επίσκεψη ισραηλινών δημοσιογράφων για την προβολή της περιοχής στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και πληροφόρησης. Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σε συνεργασία με τον ελληνικό και τον ισραηλινό ΕΟΤ. Πρόκειται για ένα ταξίδι με στάσεις στην Αθήνα την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Καβάλα, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, στο Δάσος της Δαδιάς του Σουφλίου στη Νυμφαία, πάρκο της Αγίας Βαρβάρας στην Δράμα, αναχώρηση και στο σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη, στο Κάστρο της Καβάλας και στην Παλιά Πόλη, στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στους Τοξότες Τοξότες, βόλτα σε εβραϊκά μνημεία της Ξάνθης και στο Καρναβάλι της Ξάνθης.
Όπως είπε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Θανάσης Τσώνης στα ΧΡΟΝΙΚΑ, η επίσκεψη θα γίνει κατόπιν επαφής που έγινε από την ΠΑΜΘ μέσω του ΕΟΤ. Οι επισκέπτες επρόκειτο αρχικά να κατευθυνθούν προς τα Ιωάννινα αλλά τελικά η ΠΑΜΘ πέτυχε η επίσκεψη των ισραηλινών δημοσιογράφων να γίνει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Παράλληλα στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΠΑΜΘ στο περίπτερο του ΕΟΤ, στην τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ από 10 – 14 Φεβρουαρίου έχει προγραμματισθεί σειρά Β2Β συναντήσεων με επιχειρηματίες από την περιοχή μας και ισραηλινούς τουριστικούς πράκτορες αλλά και με δυναμική παρουσία της Δράμας σε αυτές. Στις συναντήσεις αυτές που θα συμμετέχουν 12 άτομα από την ΠΑΜΘ, στόχος είναι να αναδειχθεί μεταξύ άλλων και ο περιπατητικός τουρισμός της Δράμας. Είδος τουρισμού για τον οποίο οι ισραηλινοί ενδιαφέρονται αρκετά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ