Επίσκεψη νέων από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες στη Δράμα

1
838

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες νέοι από τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή από την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με θέμα: «Το πρώτο βήμα στην Ευρώπη». Στο πλαίσιο του προγράμματος οι νέοι που συμμετέχουν σε αυτό συναντήθηκαν χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Δράμας και είχαν σύντομη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, που τους καλωσόρισε και τους επέδωσε αναμνηστικά ενθύμια για την επίσκεψή τους όπως και υλικό προβολής για τη Δράμα.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Στράτος Σαρίδης, εθελοντικό μέλος στην ομάδα του ΚΔΕΤΥΔ (Επιστημονικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος, που ασχολείται με τις Καινοτόμες Δράσεις στην Εκπαίδευση, τον Τουρισμό, την Υγεία και τον Διαπολιτισμό με έδρα τη Δράμα), που συμμετέχει στο πρόγραμμα, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι: «Tο πρόγραμμα σχετίζεται με την δραστηριοποίηση νέων ανθρώπων, με στόχο να ενεργοποιηθούν σε ενέργειες εθελοντισμού, σε μικρές πόλεις. Σκοπός είναι να τους ενεργοποιήσουμε και να ανακαλύψουν δραστηριότητες που μπορεί να τους παρέχει μια μικρή πόλη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο της άφιξης στη Δράμα, των νέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Παράλληλα έγιναν και διάφορες δράσεις, ενώ προγραμματίζεται και ενημερωτική δράση στο δημαρχείο της Δράμας, με διάφορες θεματικές ενότητες, όπως η ένταξη των νέων στον εθελοντισμό, η προστασία του περιβάλλοντος, οι αξίες της ΕΕ κλπ. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνουν επισκέψεις σε σχολεία της Δράμας, αλλά και σε οινοποιεία».
Ο σύλλογος ΚΔΕΤΥΔ είναι ένας Επιστημονικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος, που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2020 και ασχολείται με τις Καινοτόμες Δράσεις στην Εκπαίδευση, τον Τουρισμό, την Υγεία και τον Διαπολιτισμό (Ακρωνύμιο: ΚΔΕΤΥΔ). Έδρα του είναι η Δράμα, Ανατολική Μακεδονία, αλλά οι δραστηριότητές του επεκτείνονται σε όλα τα μέρη όπου μπορεί να υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, να παρέχει συμβουλευτική και κατάρτιση σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!