Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου στο Κέντρο Πληροφόρησης Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου

0
2111

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, μετά από την επίσκεψη του στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης στην Αγία Βαρβάρα Δράμας, επισκέφθηκε, το πρωί της Κυριακής, 13 Ιουνίου, το Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, που βρίσκεται στη Δαδιά Δήμου Σουφλίου Νομού Έβρου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης περιηγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Ενημέρωσης και ενημερώθηκε για τα εκθέματα, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Έβρου κ. Βασίλη Δελησταμάτη.
Οι κύριοι σκοποί του Φορέα Διαχείρισης είναι η προστασία, η διαχείριση και η ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου και οι οποίοι επιτυγχάνονται μέσω δράσεων όπως η επιστημονική παρακολούθηση των στοιχείων της βιοποικιλότητας (είδη πανίδας, χλωρίδας και άλλων πολύτιμων στοιχείων της περιοχής), η επόπτευση-φύλαξη της προστατευόμενης περιοχής, η πληροφόρηση των χρηστών και των επισκεπτών, καθώς και η υλοποίηση εκδηλώσεων και προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Επιτελεί δε, συντονιστικό ρόλο στις δραστηριότητες των τοπικών αρμόδιων φορέων που σχετίζονται με την προστασία, διαχείριση και τουριστική ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου.
Στο Εθνικό Πάρκο συναντώνται τεράστια δάση πεύκης και δρυός, καθώς και σπάνια είδη αρπακτικών πουλιών, κυρίως γύπες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας αντάλλαξε με τον κ. Δελησταμάτη και με τους υπεύθυνους του Κέντρου, απόψεις, όσον αφορά την καλύτερη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, καθώς και σχετικά με την ανάδειξη και προβολή του φυσικού πλούτου των δασικών περιοχών της Περιφέρειάς μας.
Ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε την πρόταση να υπάρχει συνεργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης και του Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, καθώς και διασύνδεση της προβολής των δύο προστατευόμενων περιοχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ