Επιστρέφει στην “ελίτ” του δραμινού ποδοσφαίρου ο Μ. Α. Αγίου Αθανασίου

0
3095

Μετά από 2 χρόνια απουσίας από τα “σαλόνια” του δραμινού ποδοσφαίρου ο Άγιος Αθανάσιος επιστρέφει στην Α’ ΕΠΣ Δράμας. Ο Μέγας την περσινή χρονιά ήταν αήττητος πρωταθλητής στην Β’ κατηγορία και έπαιξε όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα ο προπονητής της ομάδας δεν δίστασε και χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές κάνοντας την ανανέωση που χρειαζόταν στο σύλλογο, βάζοντας μέσα αρκετή φρεσκάδα.
Ο Μέγας φέτος θέλει να επιστρέψει στην Α’ ΕΠΣ και να κάνει μια καλή χρονιά χρησιμοποιώντας πάντα αθλητές από την ακαδημία της ΠΑΜΑ.

Κωνσταντίνος Πελικπασίδης (Προπονητής Αγ. Αθανασίου):

Για την απουσία των ομάδων 4 μήνες από τα γήπεδα, δήλωσε:
Σίγουρα τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ καλά γιατί μετά από τέσσερις μήνες βρισκόμαστε ξανά στο γήπεδο. Μεγάλη απουσία για τους ποδοσφαιριστές ειδικά γιατί όπως ξέρετε όλοι ότι ένας ποδοσφαιριστής όσο καλά προπονημένος και να είναι αν μείνει έστω και τρείς εβδομάδες έως ένα μήνα έξω χωρίς προπόνηση χάνει ότι δούλεψε όλο αυτό τον καιρό. Οπότε είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε ξανά σε αυτό που αγαπάμε και στόχος μας είναι να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο πιο γρήγορα όλο το χαμένο έδαφος αυτών των τεσσάρων μηνών για να μπορέσουν να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές όσο πιο γρήγορα σε μια καλή κατάσταση ώστε να είναι έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η φετινή προετοιμασία για όλες τις ομάδες κρύβει ουδετερότητες;
Έτσι ακριβώς όπως το είπες είναι χρειάζεται μια ιδιαιτερότητα. Είναι κάποια παιδιά τα οποία έκαναν κάποιες προπονήσεις μόνα τους αλλά δεν έχει καμία σχέση η ατομική προπόνηση που μπορεί να κάνει ένας ποδοσφαιριστής με την ομαδική που είναι μαζί με το σύνολο, οπότε πρέπει να πάμε πιο έντονα, πιο προσεκτικά να δουλέψουμε πάρα πολύ τακτικά για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη της χρονιάς και πάνω σε αυτό να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους και πάνω από όλα σε όλα τα παιδιά στου Α΄ τοπικού και του Β΄ να έχουν υγεία πάνω από όλα και να είναι όλοι καλοί γεροί και δυνατοί.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;
Κοιτάξτε εμείς είμαστε μια ομάδα η οποία ήταν πρωταθλήτρια στο Β΄ τοπικό και ανέβηκε φέτος στο Α’ τοπικό, μια ιστορική ομάδα ο Άγιος Αθανάσιος που είναι στην κατηγορία που της αρμόζει. Στόχος ο δικός μου προσωπικά είναι, επειδή έχουμε ένα ρόστερ με πάρα πολλά νεαρά παιδιά και λίγους έμπειρους, να μπορέσουμε να δουλέψουμε αυτά τα παιδιά να τους βελτιώσουμε σαν ποδοσφαιριστές και να είναι όσο τον δυνατόν πιο έτοιμοι στο νέο δύσκολο πρωτάθλημα αυτό. Αν καταφέρουμε αυτόν τον στόχο πιστεύω θα καταφέρουμε και τον στόχο της ομάδας που είναι μια γρήγορη παραμονή και μια καλή χρονιά για το επόμενο πρωτάθλημα που έρχεται.

Στο περσινό πρωτάθλημα είδαμε να αγωνίζονται αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Θεωρείτε ότι η φετινή χρονιά είναι μια μεταβατική σεζόν, ώστε ο Αγ. Αθανάσιος να δώσει χρόνο συμμετοχής και στην συνέχεια να κάνει κάποιο βήμα παραπάνω;
Σίγουρα έτσι ακριβώς. Είναι ένα τεράστιο όνομα είναι η Τρίτη ομάδα μετά την Δόξα και Πανδραμαϊκό με τις περισσότερες συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες τα τελευταία δυο χρόνια. Ειδικά πέρσι είχαμε πάρα πολλά νεαρά παιδιά γύρω στα 12-13, δεκατέσσερα, δεκαπέντε έως δεκαεπτά χρονών οι οποίοι αρχίζουν και αποκτούν εμπειρία σιγά-σιγά. Βέβαια φέτος στο πρωτάθλημα του Α΄ τοπικού που είναι ακόμα πιο δύσκολο από το Β΄ θα μπορέσουν να αποκτήσουν και άλλες εμπειρίες να προσαρμοστούν στο δύσκολο πρωτάθλημα ώστε να μπορέσουμε του χρόνου να φανούμε ακόμα πιο αντάξιοι και πιο έτοιμοι και με λίγες προσθήκες ακόμα να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Πώς είναι η λειτουργία της ακαδημίας και πώς συνδέετε την ακαδημία σας με την ανδρική ομάδα;
Οι ακαδημίες λειτουργούν, μπορώ να πω για τα σημερινά δεδομένα, πάρα πολύ καλά. Έχουμε πολλά παιδιά στο γήπεδο σε άψογη συνεργασία με την ΠΑΜΑ. Είναι πάνω από εξήντα παιδιά που έρχονται. Αν θα ‘ρθείτε, για παράδειγμα, Δευτέρα -Τετάρτη το γήπεδο έχει πάνω από σαράντα παιδιά εκείνη την ώρα και είναι πραγματικά πάρα πολύ ευχάριστο να βλέπεις αυτά τα παιδιά να δουλεύουν μέσα στο γήπεδο να κάνουν αυτό που αγαπάνε και να ευχαριστιούνται και να μην είναι κάπου αλλού σε κάποιο ίντερνετ καφέ ή κάπου αλλού και να είναι προσηλωμένοι σε αυτό το άθλημα.

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα; Δίνουν εύκολα ευκαιρίες στα νεαρά παιδιά;
Για αυτό είμαι πάρα πολύ σίγουρος. Είναι ευχής έργο για κάθε προπονητή να δουλεύει με νεαρά παιδιά γιατί τους προσφέρει τις γνώσεις του και τους κάνει να ετοιμάζονται και να γίνονται καλοί ποδοσφαιριστές. Βέβαια πάνω σε αυτό, είναι ένα λίγο πικρό κομμάτι, προσωπική μου άποψη είναι ότι όλα τα παιδιά τώρα πλέον τα περισσότερα 80-90% είναι και καλοί μαθητές και δυστυχώς για τις ομάδες ευτυχώς για αυτούς φεύγουν να σπουδάσουν κι έτσι αυτά τα τέσσερα πέντε χρόνια που απουσιάζουν οι ομάδες τους χάνουν.
Δυστυχώς πολλοί από αυτούς σταματούν και από το ποδόσφαιρο μετά. Εμείς κρατήσαμε όλα τα παιδιά της περσινής σεζόν εκτός από ένα ή δύο όλους αυτούς που θέλαμε τους κρατήσαμε.
Το κακό για μας είναι ότι έχουμε αρκετά παιδιά που είναι Τρίτη λυκείου και κάποιοι που θα πάνε φαντάροι οπότε θα έχουμε κάποιες απώλειες στο ρόστερ μας. Αυτά τα παιδιά βέβαια θα είναι στο δυναμικό της ομάδας μας αλλά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά. Αυτό προσπαθήσαμε και το καλύψαμε με τη διοίκηση αποκτώντας 4-5 ποδοσφαιριστές για να καλύψουμε τα κενά μας και να είμαστε εντάξει.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Είναι σίγουρα μια περίεργη χρονιά. Θα ξεκινήσουμε, δεν ξέρουμε τι θα γίνει, πολύς κόσμος είναι προβληματισμένος. Εμείς παρόλα αυτά θα κάνουμε το καθήκον μας θα δουλέψουμε θα είμαστε έτοιμοι και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς στα γήπεδα γιατί πραγματικά είναι αυτό που αγαπάμε αυτό που θέλουμε και εμείς οι προπονητές και όλα τα παιδιά και εύχομαι να πάνε όλα και να τελειώσει όμορφα και ωραία η χρονιά.

Τέλος, εύχομαι μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους τους πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές σε όλες τις κατηγορίες και γενικά σε όλα τα αθλήματα μια καλή χρονιά και υγεία πάνω από όλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ