Επιστρέφουν τα Βαλδίρκεια μετά από δύο χρόνια

0
756

Μιχάλης Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό»


Στο πλαίσιο της Ονειρούπολης, ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Δράμας (Σ.Δ.Υ.Δ) και τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο (Π.Ο.Σ) Κ. Νευροκοπίου, διοργανώνουν τους 14ους αγώνες δρόμου 10 και 5 χιλ με την επωνυμία «Βαλδίρκεια 2022». Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στη Δράμα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 πμ.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην επιστροφή των Βαλδιρκείων, έπειτα από δυο χρόνια υγειονομικής κρίσης και εξήγησε ότι: «Mέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί το σημείο εκκίνησης των Βαλδιρκείων αν και υπάρχει βούληση αυτό να είναι μέσα στην Ονειρούπολη. Σε διαφορετική περίπτωση ο δρομείς θα ξεκινήσουν από το άγαλμα της Νίκης στην περιοχή της Ανάπλασης. Η διαδρομή θα περνά από το γήπεδο Κραχτίδη, τον Περιφερειακό του Κορυλόβου και επιστροφή στην αφετηρία. Στον αγώνα. όπως και τις προηγούμενες φορές, θα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα κάθε ηλικίας, καθώς και άτομα με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιούν αμαξίδια ή άτομα με προβλήματα όρασης με τη βοήθεια συνοδού κλπ».
Σε ό,τι αφορά τις εγγραφές του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν από αύριο Παρασκευή στην ιστοσελίδα www.frozenpeaks.gr και τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Η συμμετοχή κοστίζει 12 ευρώ και 8 ευρώ, ανάλογα με τη διαδρομή που θα επιλέξουν οι δρομείς. Η πρώτη σκέψη ήταν τα έσοδα του αγώνα να δοθούν στην οικογένεια του δρομέα που σκοτώθηκε από κεραυνό στον αγώνα “Six Peaks” που έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Αλλά η οικογένεια του δεν το δέχθηκε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί, ότι τα έσοδα θα δοθούν για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.
Ο αγώνας διεξάγεται κάθε χρόνο (πλην των δυο χρόνων της πανδημίας που πέρασαν) στη μνήμη του Νικόλαου Βαλδίρκα, που γεννήθηκε το 1955 στην Δράμα και υπήρξε αθλητής του στίβου στον Αθλητικό Σύλλογο Δράμας στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια. Ο ίδιος είχε κατορθώσει με τις συμμετοχές του στους αγώνες να κατακτήσει αρκετές διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα σε διάφορα πρωταθλήματα αλλά και σε ευρωπαϊκές, βαλκανικές και μεσογειακές διοργανώσεις. Ο Νικόλαος Βαλδίρκας υπηρέτησε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ ήταν και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας. Έφυγε από τη ζωή το 2008, στα 53 του χρόνια. Με πρωτοβουλία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δράμας από το 2010 ο «Γύρος της Δράμας», μετονομάστηκε αρχικά σε «Γύρος πόλης σε μνήμη Ν. Βαλδίρκα» και αργότερα σε «Βαλδίρκεια». Ο αγώνας αυτός γίνεται καθιερώθηκε να διεξάγεται στο πλαίσιο της Ονειρούπολης» και στηρίζεται από το σύνολο της αθλητικής κοινότητας στη Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ