Επιστροφή στα θρανία από σήμερα Τρίτη

0
2046

Οι χθεσινές αποφάσεις των Δημάρχων “καιρού επιτρέποντος”

Ανοικτά θα είναι σήμερα τα σχολεία σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημάρχων σε Δράμα, Δοξάτο, Παρανέστι και Προσοτσάνη, όπως είπε χθες το βράδυ μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Σπυρίδων Κιουλάνης.

Κλειστά αποφασίστηκε να είναι τα σχολεία στο Δήμο Νευροκοπίου και στο Φωτολίβος (απο τον Δήμο της Προσοτσάνης), λόγω του παγετού που επικρατεί στην περιοχή του λεκανοπεδίου. Η απόφαση λήφθηκε από τους κατά τόπους Δήμους χθες το μεσημέρι και αφορά τόσο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας όσο και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κ. Κιουλάνης πάντως ενημέρωσε ότι έχει δοθεί ήδη εντολή στα σχολεία προκειμένου να ανάψουν από σήμερα τα καλοριφέρ των σχολικών μονάδων ενώ υπάρχει και αλάτι το οποίο θα χρησιμοποιηθεί όπου χρειάζεται προκειμένου να είναι ασφαλή τα προαύλια των σχολείων.
Καλό είναι πάντως επειδή τα προβλήματα ολισθηρότητας τουλάχιστον στα πεζοδρόμια, ειδικά σε ορισμένα σημεία κοντά σε σχολεία δεν έχουν πάψει να υφίστανται οι μαθητές να είναι προσεκτικοί. Δυστυχώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ευνοούν την διατήρηση των πάγων μετά τις χιονοπτώσεις του Σαββατοκύριακου με αποτέλεσμα ο κίνδυνος ατυχημάτων λόγω ολισθηρότητας για τους πεζούς να είναι υπαρκτός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις των Δημάρχων για την επαναλειτουργία των σχολείων στις περιοχές που προαναφέρθηκαν ενδέχεται να αλλάξουν και τα σχολεία να μην λειτουργήσουν, στην περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα το πρωί της Τρίτης 8 Ιανουαρίου, επιδεινωθούν, καθιστώντας προβληματική και μη ασφαλή την μετάβαση των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ