Επιτέλους προσλήφθηκαν και οι εμπειροτέχνες στο Μουσικό Σχολείο Δράμας

0
11419

Θα διδάσκουν παραδοσιακά όργανα όπως ο ταμπουράς, η λύρα Μακεδονίας και η ποντιακή λύρα


 

Καλύφθηκαν χθες και τα ελάχιστα κενά του μουσικού Σχολείου της Δράμας σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς, όπως δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Χριστίνα Βαμβούρη, υπέγραψαν ήδη τις σχετικές συμβάσεις τέσσερις εμπειροτέχνες εκπαιδευτικοί και αναμένεται να έχουν υπογράψει και άλλοι δύο.
Οι εμπειροτέχνες που διδάσκουν παραδοσιακά όργανα όπως ο ταμπουράς, η λύρα Μακεδονίας και η ποντιακή λύρα, εντάχθηκαν ήδη από χθες στο εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου καλύπτοντας τα κενά που υπήρχαν.
Η εκμάθηση των παραδοσιακών οργάνων είναι ένα βασικό στοιχείο για τη λειτουργία των μουσικών σχολείων και τα μαθήματα αυτά είναι σημαντικά για τη μουσική παιδεία των μαθητών.
Η καθυστέρηση στην πρόσληψη των εμπειροτεχνών εκπαιδευτικών που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση των παιδιών που επέλεξαν τα συγκεκριμένα μουσικά όργανα. Αυτό συμβαίνει γιατί, με την καθυστέρηση στις προσλήψεις, η διδασκαλία των οργάνων αυτών αρχίζει στην καλύτερη περίπτωση στα μέσα της εκπαιδευτική περιόδου, όπως έγινε και φέτος. Ωστόσο, ειδικά φέτος, ήταν μια ιδιαίτερα θετική χρονιά για το Μουσικό Σχολείο της Δράμας, αφού προβλήματα αρκετών ετών (επισκευές, συντήρηση κτηρίου, έλλειψη μόνιμου προσωπικό) έχουν λυθεί, σύμφωνα με όσα είπε πρόσφατα στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο διευθυντής του σχολείου κ. Νικόλαος Γιαμαλής. Πιο συγκεκριμένα, είκοσι πέντε καθηγητές μουσικής σύγχρονων και παραδοσιακών οργάνων προσλήφθηκαν ως μόνιμοι στο σχολείο, καλύπτοντας επαρκέστερα τις ανάγκες διδασκαλίας, με αποτέλεσμα το σχολείο να έχει καλύψει τις ανάγκες του σε ποσοστό περίπου 97%. Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Νικόλαος Γιαμαλής, είχε σημειώσει στα «Χ» ότι φέτος διορίστηκαν στο Μουσικό Σχολείο Δράμας αρχικά 25 μόνιμοι εκπαιδευτικοί μουσικών μαθημάτων και αργότερα ακολούθησε η τοποθέτηση των αναπληρωτών, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν άλλοι 2 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση της τοποθέτησης ωρομισθίων εμπειροτεχνών, είχε σημειώσει ότι κάπως αντίστοιχα έγινε η διαδικασία και κατά την περσινή χρονιά, εξηγώντας: «Για να τοποθετήσουν τους ωρομίσθιους εμπειροτέχνες που απαιτούνται, θα έπρεπε πρώτα να έχουν καλύψει τα κενά με αναπληρωτές. Αυτό έγινε και πλέον, αφού διαπιστώνεται ότι κάποια κενά δεν μπορούν να καλυφθούν με αναπληρωτές, θα πρέπει να προκηρυχθούν θέσεις για ωρομίσθιους εμπειροτέχνες. Κάποια μαθήματα είναι κάτω από 9 ώρες, οπότε δεν μπορούν να πάρουν αναπληρωτές, θα πρέπει να πάρουν ωρομίσθιους. Αυτή η εξαίρεση γίνεται μόνο για τα μουσικά σχολεία. Σε κάποια μουσικά μαθήματα δεν υπάρχουν καν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, για παράδειγμα στη μακεδονική λύρα. Εμείς, πάντως, στείλαμε τα κενά που μας ζητήθηκαν από την αρχή της χρονιάς».
Πάντως η προσθήκη των μόνιμων εκπαιδευτικών φέτος κάλυψε τις περισσότερες ανάγκες του σχολείου, με αποτέλεσμα να καλυφθούν σχεδόν οι ανάγκες των ειδικοτήτων, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ