Επίθεση Τούρκων χάκερς στην ιστοσελίδα της ΠΑΜΘ

0
1520

Ανέβασαν εικόνες με το Oruc Reis και απειλητικά μηνύματα.

Γύρω στις 8:30 το πρωί της Τρίτης, η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δέχθηκε επίθεση από Τούρκους χάκερς που προχώρησαν σε μια ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού αλλά και παράλογης επιθετικότητας.
Οι Τούρκοι χάκαραν τη σελίδα της ΠΑΜΘ, με αποτέλεσμα σε αυτήν, αντί να εμφανίζεται το σύνηθες περιεχόμενό της, να φιγουράρει μια εικόνα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στο Αιγαίο, η οποία συνοδευόταν από απειλητικά μηνύματα προς την ελληνική πλευρά. Η κίνηση είναι προφανές ότι έχει σχέση με τα πρόσφατα γεγονότα στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια των οποίων εκδηλώθηκε για μια ακόμη φορά ο τουρκικός επεκτατισμός και οι παράλογες διεκδικήσεις της γειτονικής χώρας στο Αιγαίο.
Στη θέση της ιστοσελίδας της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι Τούρκοι χάκερς τοποθέτησαν μια εικόνα με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και εμφάνιζαν το μήνυμα: «Έχουμε έναν στρατό που αγαπάει τον θάνατο και το μαρτύριο (εννοείς όσους μαρτυρούν για την πίστη τους) τόσο όσο αγαπάτε εσείς τον κόσμο #BlueHomeLand». Το «Bluehomeland» έχει σχέση με τη γνωστή τουρκική προπαγάνδα περί «γαλάζιας πατρίδας» και τα επεκτατικά σχέδια της γειτονικής χώρας, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα.
Τα «Χ» επικοινώνησαν χθες το πρωί με στελέχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, η ιστοσελίδα της ΠΑΜΘ «κατέβηκε» άμεσα και επρόκειτο να γίνουν προσπάθειες να επανέλθει τις επόμενες ώρες, αφού λυθεί το πρόβλημα της επίθεσης που δέχθηκε από του Τούρκους χάκερς. Πάντως, μέχρι τις 7 χθες το απόγευμα η σελίδα παρέμενε εκτός λειτουργίας.
Ανάλογη επίθεση από Τούρκους χάκερς δέχθηκε και η ιστοσελίδα του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του οποίου η σελίδα «κατέβηκε» επίσης, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. Επιθέσεις αυτής της μορφής από Τούρκους που χακάρουν σελίδες ελληνικών οργανισμών δεν είναι κάτι καινούργιο. Πρόκειται για κινήσεις μέσω των οποίων εκδηλώνεται σε ψηφιακή μορφή η γνωστή τουρκική επιθετικότητα, οι οποίες έχουν στόχο προφανώς να απειλήσουν ή να προπαγανδίσουν θέσεις και απόψεις, που μοιάζουν αν μη τι άλλο με παραλογισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ