ΕΠΟ: 53 ψήφοι υπέρ διοίκησης Γραμμένου

0
2557

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης του Βαγγέλη Γραμμένου εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης, όπως επίσης και ο ισολογισμός της Ομοσπονδίας και ο προϋπολογισμός.
Πιο συγκεκριμένα, 53 εκ των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και οι ΠΑΕ ενέκριναν τον διοικητικό απολογισμό με 53 ψήφους. Παράλληλα, ψήφισαν 6 «όχι», ενώ 4 Ενώσεις ψήφισαν «παρών».
Αρνητική ψήφο έδωσαν: η ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι ΕΠΣ Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Ηρακλείου και των Χανίων, ενώ «παρών» ψήφισαν οι ΕΠΣ Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς-Ιθάκης και Λακωνίας.
Σε ό,τι αφορά τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς στην ΕΠΟ, η Γενική Συνέλευση τον υπερψήφισε με 55 «ναι», 6 «όχι» (οι ίδιοι 6 είπαν «όχι» και στον διοικητικό απολογισμό), ενώ «παρών» ψήφισε μόνο η ΕΠΣ Κεφαλλονιάς- Ιθάκης.
Τέλος, τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς ενέκριναν 55 Ενώσεις και ΠΑΕ, αντίθετα 6 τον καταψήφισαν (ο Ολυμπιακός και οι άλλες πέντε Ενώσεις), ενώ λευκό ψήφισε η ΠΑΕ Ατρόμητος.

Γραμμένος: «Η ΕΠΟ λειτουργεί μέσα σε εχθρικό περιβάλλον»
Τον απολογισμό της διοίκησης της ΕΠΟ έκανε ο Βαγγέλης Γραμμένος στη διάρκεια της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας και στάθηκε στη μάχη που δόθηκε απέναντι στην προσπάθεια αποσταθεροποίησής της. Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΟ:
«Η διοίκηση της ΕΠΟ λειτουργούσε σε ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον και δεχόταν επιθέσεις με στόχο την αποσταθεροποίησή της, αλλά δεν το επέτρεψε. Ήταν εναρμονισμένη πάντα με τα διεθνώς ισχύοντα στο διεθνές ποδόσφαιρο.
Επί των ημερών αυτής της διοίκησης έχουν αναδειχθεί τρεις διαφορετικοί πρωταθλητές. Στο ίδιο πλαίσιο αρχών η ΕΠΟ, σε συνεργασία με τις διεθνείς ομοσπονδίες, μας προσφέρουν την τεχνογνωσία τους. Καθιέρωσε τη χρήση του VAR με την επιπλέον προσθήκη της γραμμής του οφσάιντ, γιατί πιστεύουμε πως το VAR είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η κληρονομιά της αξιοπιστίας, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να αμφισβητήσουν.
Στον ίδιο τομέα διοργάνωσε σεμινάρια επιμόρφωσης για όλους τους διαιτητές. Αναβάθμισε πολύπλευρα τη λειτουργία των εθνικών ομάδων με την πρόσληψη του κ. Φαν’τ Σιπ και των συνεργατών του, συνεισφέροντας σημαντικά στην αναδιάρθρωση όλων των ηλικιακών ομάδων, με τα αποτελέσματα ήδη να γίνονται ορατά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.
Δρομολόγησε την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος της ΕΠΟ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγνωστική διαδικασία που προβλέπει την ενσωμάτωση σύγχρονου εξοπλισμού. Έχει εναρμονίσει πλήρως τον κανονισμό ιδιότητας ποδοσφαιριστών με τα διεθνώς ισχύοντα. Διοργάνωσε 70 σχολές προπονητών και αναπτυξιακά προγράμματα σε όλη τη χώρα. Σύστησε το σώμα παρατηρητών, ώστε στις δικές της διοργανώσεις να βρίσκονται στη διάθεσή της. Συνεργάστηκε με την Πολιτεία και την UEFA για την ομάδα εργασίας, ώστε να καταπολεμηθούν οι προσυνεννοημένοι αγώνες και τα φαινόμενα της βίας, συμμετέχοντας στην Steering Committee. Για να πετύχει, ωστόσο, αυτό χρειάζεται πρωτίστως αλλαγή κουλτούρας από όλους όσοι συμμετέχουν. Το ξαναλέω ότι μόνο κέρδος μπορεί να αποκομίσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από αυτό.
Δυσφημιστικές δηλώσεις και αντιδράσεις που ξεσηκώνουν τα ΜΜΕ και τους οπαδούς, προκαλώντας τη βία, δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Αναφέρομαι στα αυτονόητα, αλλά πολλές φορές τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα έχουν καταντήσει ζητούμενα.
Θέλω να αναφερθώ και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τη λαίλαπα του κορωνοϊού. Η ΕΠΟ ανταποκρίθηκε άμεσα, διακόπηκαν άμεσα όλες οι δραστηριότητες, αθλητικές και διοικητικές. Το πετύχαμε παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχείρησαν να ανατρέψουν εις βάρος μας αυτή την πραγματικότητα. Μπορώ να αναφερθώ σε πολλούς επιμέρους τομείς. Αγαπητοί φίλοι, έχουμε πάντα την ευκαιρία και τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την εικόνα του ποδοσφαίρου. Να πετύχουμε την πρόοδο του αθλήματος που κανείς δεν δικαιούται να απαξιώνει με όποιο τρόπο επιχειρεί κάθε φορά. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέα ιδέα που θα τείνει στη βελτίωση του ποδοσφαίρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!