Εποικοδομητικές επαφές του Δημάρχου Δοξάτου με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα

0
2073
Δήμαρχος Δοξάτου, Δράμα

Δύο προτάσεις για χρηματοδότηση αναπλάσεων στη Φτελιά και τον Άγιο Αθανάσιο κατατέθηκαν από τον Δήμο Δοξάτου

Χρήσιμες επαφές για ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Δοξάτου είχε με κυβερνητικά στελέχη, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θεμιστοκλής Ζεκερίδης την προηγούμενη εβδομάδα. Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Ζεκερίδης δήλωσε: «Έγιναν συναντήσεις με την Υφυπουργό Παιδείας αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών. Οι συζητήσεις έγιναν σε πάρα πολύ καλό κλίμα.
»Ειδικότερα, στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών συζητήθηκαν οι προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», για τις περισσότερες από τις οποίες ο Δήμος Δοξάτου είχε προτάσεις χρηματοδότησης. Ωστόσο, από ό,τι φάνηκε, θα πρέπει οι προτάσεις να ιεραρχηθούν, διότι είναι βέβαιο ότι υπάρχει πληθώρα προτάσεων από τους δήμους και πρέπει να επαναδιατυπωθούν οι προτεραιότητες των προτάσεων. Εμείς θέσαμε στις προτεραιότητές μας το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμπακίου, την Αγροτική Οδοποιία, το Γυμναστήριο Δοξάτου και κάποια άλλα θέματα. Περισσότερα θα έχουν αποσαφηνιστεί σε περίπου ένα δεκαπενθήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει ένας επαναπρογραμματισμός του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης».
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θεμιστοκλής Ζεκερίδης επισκέφτηκε με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Προγραμματισμού και Περιουσίας κ. Κική Παπαζώτου, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή Δράμας Κωνσταντίνου Μπλούχου, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα υποδομών άθλησης και κυρίως για τα προβλήματα του κλειστού γυμναστηρίου Δοξάτου. Την ίδια μέρα ο κ. Ζεκερίδης επισκέφτηκε με την κ. Κική Παπαζώτου την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου προκειμένου να της ζητήσουν να εκφράσει θετική άποψη σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας του νέου σχολικού κτηρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου, κάτι το οποίο ευχαρίστως αποδέχτηκε. Επίσης, ενημερώθηκε για όσα είχαν δρομολογηθεί από τη συνεργασία του Δήμου με την προκάτοχό της και ζητήθηκε η συμβολή της στην επίσπευση διαδικασιών και εγκρίσεων.
Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, έγινε συνάντηση του Δημάρχου Δοξάτου με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κύριο Σ. Πέτσα προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις προσκλήσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κυβερνητικός Βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος που είναι αρωγός των προσπαθειών του Δήμου Δοξάτου και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Προγραμματισμού και Περιουσίας κ. Κική Παπαζώτου που παρουσίασε τις προγραμματισμένες δράσεις για τις οποίες ο δήμος αναζητά χρηματοδοτήσεις. Θέματα τα οποία αναδείχθηκαν είναι το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμπακίου, τα αδέσποτα ζώα, η αγροτική οδοποιία, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, η ηλεκτροκίνηση καθώς και τα πράσινα σημεία και οι ψηφιακές εφαρμογές. Σε μία περίοδο που η αναδιαμόρφωση του προγράμματος Τρίτση είναι προ των πυλών, ο Υπουργός αφιέρωσε αρκετό από τον χρόνο του για να καθοδηγήσει τους εκπροσώπους του δήμου σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσουν. Έτσι, ο Δήμος Δοξάτου προχωρά σε επανασχεδιασμό του προγράμματός του και αναμένει θετική έκβαση.
Παράλληλα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος κ. Ζεκερίδης και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Προγραμματισμού και Περιουσίας κ. Παπαζώτου, παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο. Στη συνάντηση ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο σχετικά με την πρωτοφανή απορρόφηση κατά 100% των πόρων του μεγαλύτερου προγράμματος του Πράσινου Ταμείου και για τις προσκλήσεις που προγραμματίζουν.
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Δοξάτου κατέθεσε στην πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου δύο προτάσεις προς χρηματοδότηση: «Ανάπλαση σχολικής αυλής και χώρου πρασίνου Αγ. Αθανασίου Δήμου Δοξάτου, συνολικού προϋπολογισμού 140.000,00€» και «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων οικισμού Φτελιάς Δήμου Δοξάτου, συνολικού προϋπολογισμού 140.000,00 €». Ήδη τα στελέχη του δήμου βρίσκονται σε αναμονή των εγκρίσεων των προτάσεων αυτών, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουν νέες προτάσεις για να μη χαθεί καμία ευκαιρία χρηματοδότησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ