Επτά μικροί εκπρόσωποι της Δράμας στον μαθηματικό διαγωνισμό «Αρχιμήδης»

0
2183

Επτά μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, προκρίθηκαν μετά από την συμμετοχή τους στον 79ο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 στο διδακτήριο του Μουσικού Σχολείου Δράμας, όπου συμμετείχαν 26 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Δράμας.

Οι επτά μαθητές που προκρίθηκαν θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό “Αρχιμήδης” που πραγματοποιείται στο τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου. Ο διαγωνισμός «Αρχιμήδης» χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, το διαγωνισμό Νέων και στο διαγωνισμό των Μεγάλων. Στο διαγωνισμό Νέων συμμετέχουν οι μαθητές του Γυμνασίου, ενώ στο διαγωνισμό Μεγάλων συμμετέχουν οι μαθητές Λυκείου.
Οι Δραμινοί μαθητές που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό “Αρχιμήδης” είναι:
†Απο την Β’ Γυμνασίου ο Φωτιάδης Πρόδρομος, (Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας)
†Απο την Α’ Λυκείου ο Γεωργιάδης Δαυίδ, (3ο ΓΕΛ Δράμας)
†Απο την Β’ Λυκείου οι: Δάλλας Αλέξανδρος, (4ο ΓΕΛ Δράμας), Κωνσταντινίδης Μαυρουδής, (Μουσικό Λύκειο Δράμας) και Παζούλη Δήμητρα, (3ο ΓΕΛ Δράμας)
†Απο την Γ’ Λυκείου οι: Καλοσίδης Άνθιμος, (2ο ΓΕΛ Δράμας) και Μπραζιώτης Σταύρος, (2ο ΓΕΛ Δράμας)
Σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ο Μαθητικός Διαγωνισμός “Αρχιμήδης” διοργανώνεται στην Αθήνα από τα κεντρικά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ). Την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού την έχει η Επιτροπή Διαγωνισμών της ΕΜΕ και η Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ. Οι μαθητές σε αυτόν τον διαγωνισμό διαγωνίζονται σε δύο κατηγορίες που καθορίζονται ηλικιακά.
Η επιτροπή διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού “Αρχιμήδης”, επιλέγει δύο ομάδες (μικροί – μεγάλοι) των 24 μαθητών ή περισσότερων σε περίπτωση ισοβαθμίας. Οι ομάδες αυτές θα αποτελέσουν τη βάση από την οποία θα επιλεγεί η ομάδα που θα συμμετάσχει στη Βαλκανιάδα των Μαθηματικών, όπως και αυτή που θα συμμετάσχει στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Όλοι οι επιλεγέντες μαθητές και των δύο κατηγοριών βραβεύονται με μετάλλια χρυσά, αργυρά και χάλκινα με αναλογία 1:2:3 κατά προσέγγιση.
Οι τέσσερις πρώτες μαθήτριες στην κατάταξη του διαγωνισμού Αρχιμήδη επιλέγονται ως μέλη της ομάδας κοριτσιών που θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα κοριτσιών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνεται υπόψη η επίδοση στον διαγωνισμό ΕΥ-ΚΛΕΙΔΗ. Σε νέα ισοβαθμία λαμβάνεται υπόψη η επίδοση στο διαγωνισμό ΘΑΛΗ. Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας γίνεται κλήρωση.
Από τους μαθητές που έχουν το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στον ΑΡΧΙΜΗΔΗ και στον Προκριματικό διαγωνισμό προκύπτει η εξαμελής ομάδα που θα λάβει μέρος στη Βαλκανική μαθηματική Ολυμπιάδα καθώς και μία εξαμελής ομάδα αναπληρωματικών. Η προφορική εξέταση παίζει ρόλο στη γνωριμία της επιτροπής διαγωνισμών με τους διαγωνιζόμενους και στη διαπίστωση των αναγκών τους στα διάφορα Μαθηματικά αντικείμενα.
Η επιλεγείσα ομάδα των μεγάλων με την αναπληρωματική καθώς και όσοι άλλοι μαθητές το επιθυμούν, πριν από την τέλεση της Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας θα ενταχθούν άμεσα στα πλαίσια μιας, όσο είναι δυνατόν, εντατικής προετοιμασίας, η οποία θα λειτουργεί Σαββατοκύριακα και αργίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ