Επτά τακτικές προσλήψεις ζητήθηκαν στους δήμους Δοξάτου και Παρανεστίου

0
1454

Τα αιτήματα των δύο δήμων αφορούν τον ετήσιο προγραμματισμό για το 2022

Επτά προσλήψεις στους δήμους Δοξάτου και Παρανεστίου θα προταθούν για το 2022 στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Δοξάτου αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου να υποβληθεί αίτημα για τακτικές προσλήψεις εντός του 2022, μίας θέση ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, 1 θέση ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων και 2 θέσεις ΥΕ Εργατών Γενικά.
Αντίστοιχα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παρανεστίου αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα για 3 προσλήψεις τακτικού προσωπικού εντός του 2022. Συγκεκριμένα ζητά 1 θέση ΔΕ οδηγών αυτοκινήτων, 1 θέση ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων έργου και 1 θέση ΥΕ Εργατών Καθαριότητας.
Σύμφωνα με τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Παρανεστίου, στον δήμο σήμερα υπηρετούν δύο υπάλληλοι στο Αυτοτελές Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος. Επίσης υπηρετούν τρεις υπάλληλοι με την ειδικότητα ΔΕ Οδηγών.
Παράλληλα, η υπηρεσία Καθαριότητας δεν μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στην εξυπηρέτηση των δημοτών της και ειδικότερα των Δημοτικών Ενοτήτων (Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου, Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου), οι οποίες στο σύνολό τους περιλαμβάνουν 10 Κοινότητες με 45 διάσπαρτους οικισμούς. Ειδικότερα στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε όπου τα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθεί η εν λόγω υπηρεσία είναι ιδιαίτερα απαιτητικά το πρόβλημα έγινε εντονότερο αν συνυπολογίσουμε τη λήψη θεσμοθετημένων αδειών των ανωτέρω υπαλλήλων και την εξαιρετικά δύσκολη η αναπλήρωση τους.
Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος υπηρετεί ένας υπάλληλος με την ειδικότητα ΔΕ χειριστών Μηχανημάτων έργου επιφορτισμένος με όλες τις αρμοδιότητες αυτής της ειδικότητας για έναν ορεινό Δήμο με πλήθος Τοπικών Κοινοτήτων και οικισμών. Στην υπηρεσία Καθαριότητας υπηρετούν τρεις μόνιμοι υπάλληλοι με την ειδικότητα, ΥΕ Εργατών Καθαριότητας.
Λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου Παρανεστίου και των 10 Κοινοτήτων, η υπηρεσία Καθαριότητας δεν μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στην εξυπηρέτηση των δημοτών και ειδικά στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε με τα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθεί η εν λόγω υπηρεσία να είναι ιδιαίτερα απαιτητικά. Είναι αδύνατη επίσης η αναπλήρωση υπαλλήλου, της συγκεκριμένης ειδικότητας, που απουσιάζει λόγω θεσμοθετημένης άδειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!