Έρχονται 16 προσλήψεις στο Προαναχωρησιακό Παρανεστίου

0
2740

Παραμένουν ακόμη οι ελλείψεις σε προσωπικό φύλαξης

Το ΔΣ της «Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α. Ε» (Α. Ε. Μ. Υ. Α.Ε.) ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα τα σχέδια έκδοσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των οκτώ Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών, μεταξύ αυτών και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Παρανεστίου, με συνολικά 86 άτομα. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με την απόφαση που αφορά την έγκριση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το Προαναχωρησιακό Κέντρο του Παρανεστίου, πρόκειται να στελεχωθεί με 1 Ιατρό ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας (εφόσον υπάρξει έλλειψη της εν λόγω ειδικότητας, η θέση θα καλυφθεί από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων ή ελλείψει αυτών από ιατρούς χωρίς ειδικότητα). 1 Ιατρό ειδικότητας Ψυχιατρικής. 5 ΠΕ Νοσηλευτικής (εφόσον υπάρξει έλλειψη αυτής της κατηγορίας προσωπικού τότε οι θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό ΤΕ Νοσηλευτικής). 1 ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, 1 ΤΕ Διοικητικού ή ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού, 2 ΠΕ Ψυχολογίας, 2 ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών (εφόσον υπάρξει έλλειψη αυτής της κατηγορίας προσωπικού οι θέσεις θα καλυφθούν από ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών), 1 Διερμηνέα/διαπολιτισμικό μεσολαβητή γλώσσας Αραβικών, 1 Διερμηνέα/διαπολιτισμικό μεσολαβητής γλώσσας Ούρντου και 1 Διερμηνέα/διαπολιτισμικό μεσολαβητή γλώσσας Παστούν.
Οι 86 συνολικά προσληφθέντες θα στελεχώσουν τα προαναχωρησιακά κέντρα Ταύρου, Αμυγδαλέζας, Κορίνθου, Ξάνθης, Παρανεστίου, Φυλακίου Ορεστιάδας, Μόριας Λέσβου και Κω.
Σε ότι αφορά το Προαναχωρησιακό Κέντρο του Παρανεστίου και ειδικότερα την στελέχωση του φυλακτικού προσωπικού, υπενθυμίζεται ότι περίπου 40 αστυνομικοί, δραμινοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία, που διατέθηκαν προσωρινά για την φύλαξη του Προαναχωρησιακού Κέντρου στο Παρανέστι επέστρεψαν το περασμένο καλοκαίρι στις υπηρεσίες τους, κατά κύριο λόγο στην Αθήνα σε εφαρμογή των αποφάσεων της νέας διοίκησης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί είχαν μεταφερθεί για ορισμένο χρόνο στο Προαναχωρησιακό Κέντρο του Παρανεστίου και κάποια στιγμή επρόκειτο να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις. Ωστόσο η μετακίνησή τους προς την Αθήνα επιβάρυνε με τις ανάγκες φύλαξης το προσωπικό που διαθέτει η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας. Το θέμα είχε επισημάνει προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ενώ στην ανάδειξή του συνέβαλαν τόσο ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος όσο και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπλούχος μετά επισκέψεις που έκανε στο Προαναχωρησιακό Κέντρο και έπειτα απο συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε κάνει γνωστό το φθινόπωρο του 2019 ότι θα δρομολογηθεί ενίσχυση του προσωπικού με αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς λέγοντας ότι υπάρχει συνεργασία με την φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το ίδιο θέμα. Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι προχώρησε σε επαφές με παράγοντες για την αναβάθμιση της δομής του ασύλου που λειτουργεί στο ΠΡΟΚΕΚΑ.
Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος είχε επισημάνει σε δήλωσή του ότι: “Η επικοινωνιακού χαρακτήρα πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη δείχνει ήδη τα όριά της. Ο πρόχειρος σχεδιασμός της δημιούργησε τα πρώτα προβλήματα. Η μαζική μεταφορά περίπου 40 ατόμων από το προσωπικό του Π.Κ. Παρανεστίου στην Αθήνα για τις ανάγκες της επιχείρησης “νόμος & τάξη” και η αναγκαστική κάλυψη των αναγκών φύλαξης από το προσωπικό της Α.Δ. Δράμας διαλύει ουσιαστικά τη δομή της υπηρεσίας, εξουθενώνει το προσωπικό με συνεχείς υπηρεσίες και ακυρώνει οποιονδήποτε σχεδιασμό της προσωπικής και οικογενειακής του ζωής. Καλείται ο κ. Υπουργός να αντιληφθεί τις συνέπειες για το επίπεδο ασφαλείας που θα παρέχει στους πολίτες της Δράμας και να μεριμνήσει, έστω και τώρα για την αποκατάσταση της ηρεμίας στην Α.Δ.Δράμας”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάστημα που μεσολάβησε μετά την απομάκρυνση των περίπου 40 αστυνομικών, επέστρεψαν στο Προαναχωρησιακίο Κέντρο Παρανεστίου μόνο 6 άτομα. Έτσι το κενό που δημιούργησε η απομάκρυνση των περίπου 40 αστυνομικών εξακολουθεί να είναι μεγάλο και συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα για το οποίο θα έπρεπε να μεριμνήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!