Έρχονται οι «Γιορτές Δάσους» στο πευκοδάσος των Κυργίων

Θα πραγματοποιηθούν φέτος από 28, 29 και 30 Ιουνίου 2019

0
3615

Οι “Γιορτές Δάσους” θα πραγματοποιηθούν φέτος από 28 έως 30 Ιουνίου 2019. Ο θεσμός που αγαπήθηκε στον Δήμο Δοξάτου αξιοποιεί το πευκοδάσος αναψυχής των Κυργίων διοργανώνοντας εκεί από το 2012 τις εν λόγω εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία καθώς έχει γίνει προορισμός μεγάλου αριθμού επισκεπτών αλλά και αξιόλογων γνωστών ανα το πανελλήνιο καλλιτεχνών.

Στόχος είναι οι επισκέπτες και ιδιαίτερα οι νέοι, μέσα από τις εκδηλώσεις να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Στα Κύργια Δράμας και συγκεκριμένα στο πευκοδάσος του Βαθυχωρίου, διοργανώνονται κάθε χρόνο σειρά δραστηριοτήτων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας και τοπικών παραγόμενων προϊόντων, κατασκευές για παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά, παραμύθια του δάσους κ.ά με ευθύνη του Περι.Φι.Συ Περιβαλλοντικού Φιλαθλητικού Συλλόγου.
Όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής από τους διοργανωτές οι Γης Μαδιάμ θα εμφανιστούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το Σάββατο 29 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα 5μελές αμιγώς γυναικείο συγκρότημα, που υποστηρίζει το ελληνικό δημοτικό τραγούδι, αλλά και σύγχρονες συνθέσεις αγαπημένων Ελλήνων δημιουργών. Αποτελούνται από τις Στέλλα Τζίνα στο τραγούδι, Βασιλική Κιορίδου στο κανονάκι, Μαρία Κύρβεη στο βιολοντσέλο, Μαρία Τζίνα στην κιθάρα και στο λαούτο και Φυλίνα Μπόγιογλου στα κρουστά. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Στόχος τους, να παρουσιάσουν στον κόσμο την ελληνική παραδοσιακή μουσική με μια πιο νεανική και ανανεωμένη ματιά και να τον κάνουν να την αγαπήσει όσο και οι ίδιες. Χαρακτηριστικό τους, οι διασκευές τους με έντονες πολυφωνικές πινελιές. Στο ρεπερτόριο τους εντάσσουν και δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις. Επίσης ανάμεσα σε άλλα στις 28 Ιουνίου στο πλαίσιο των γιορτών δάσους στα Κύργια, θα εμφανιστούν ο Haig Yazdjian και η Φωτεινή Βελεσιώτου
Όπως ανακοινώθηκε επίσης φέτος θα γίνει η πρώτη Οικογιορτή στην διάρκεια τιου τριημέρου, που θα περιλαμβάνει εκθέσεις βιολογικών και παραδοσιακών προιόντων, παρουσίαση καλλιεργητών και οικοτεχνών, εργαστήρια παρουσιάσεις και ομιλίες αλλά και δράσεις για τα παιδιά.
Ο δήμος Δοξάτου παραμένει σημαντικό κύτταρο πολιτισμού και αυτό το καλοκαίρι αφού ήδη πραγματοποίησε με πολύ επιτυχία τον θεσμό του Πολιτιστικού Μαΐου με πληθώρα εκδηλώσεων ενώ έπεται και συνέχεια στις πολιτιστικές δραστηριότητες.
Θυμίζουμε άλλωστε και τις πολύ επιτυχημένες όσο και πρωτότυπες εκδηλώσεις που έγιναν πέρσι την ίδια περίοδο, όπως μεταξύ άλλων το “Παιδικό φεστιβάλ” για παιδιά ηλικίας 2- 12 χρονών. Στόχος του φεστιβάλ ήταν να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα τριήμερο χαράς και δημιουργίας, με θεματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παραμύθια, μουσική, θέατρο, κλπ. Μέσα από το Φεστιβάλ τα παιδιά ταξίδεψαν στον κόσμο των παραμυθιών της παράδοσης και του πολιτισμού, και μνώρισαν τη φύση και τα παιχνίδια μιας άλλης εποχής, δημιούργησαν, και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ