Έρευνα για κορωνοϊό: 50% πιστεύουν ότι θα κολλήσουν – 87% επικροτεί τις κινήσεις Μητσοτάκη

0
2366

Έρευνα για κορωνοϊό δείχνει ότι το 50% των πολιτών πιστεύουν ότι θα κολλήσουν ενώ 87% επικροτεί τις κινήσεις Μητσοτάκη

 

Ένας στους δύο Έλληνες, σε πανελλαδική δημοσκόπηση για την πανδημία του κορωνοϊού, πιστεύει ότι θα κολλήσει τον ιό. Το 87% κρίνει θετικά τις ενέργειες του Πρωθυπουργού και το 73% έχει καταγράψει αρνητικές επιδράσεις στην εργασία- εισόδημά του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, το 50% των πολιτών εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορωνοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο μικρό ή καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

 

 

Καθημερινά παρακολουθούν την ενημέρωση Τσιόδρα για τον κορωνοϊό

Σημειώνεται δε ότι καθημερινά το 67% των ερωτηθέντων παρακολουθεί την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου από τους κ.Τσιόδρα και κ. Χαρδαλιά, το 21% την βλέπει δύο- τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ. Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

 

Πέντε στους δέκα θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορωνοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με της φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

 

Πώς βλέπουν τα μέτρα της Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

Οι πολίτες κρίνουν τις ενέργειες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας ως θετικές σε ποσοστό  87% και το 10% αρνητικές. Αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

 

Το τελευταίο διάστημα, λόγω κορωνοϊού, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%.

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της Interview καταγράφεται ότι το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.

Ο κορωνοϊός βλάπτει το εισόδημα

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Interview, όσον αφορά την εργασία, τον μισθό ή το εισόδημα στις μέρες του κορωνοϊού το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Τέλος, το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Τα στοιχεία προκύπτουν απο την 4η έρευνα για τον κορωνοϊό που γίνεται σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για όλους και το «Μένουμε Σπίτι» τα αποτελέσματα εξήχθησαν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων για την αμιγώς ηλεκτρονική συμμετοχή των ερωτώμενων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ