Έρευνα του aftodioikisi.gr: Μάχη για την έδρα μεταξύ Κ. Μπλούχου και Μ. Τάσσου

1
1354

Εμφανίζονται να επικρατούν Θ. Ξανθόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ και Χ. Κεφαλίδου στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας μέτρησης


 

Έρευνα που στόχευσε στην καταγραφή των τάσεων και δυνητικών εκλογικών συμπεριφορών κατοίκων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις βουλευτικές και στις περιφερειακές εκλογές του 2023 πραγματοποίησε η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα που απέστειλε τα αποτελέσματα της έρευνας στα «Χ» για την έρευνα χρησιμοποιήθηκε κλειστό ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε διαδικτυακά από το κοινό για χρονικό διάστημα πέντε ημερών, από 28 Απριλίου έως 8 Μαΐου 2023.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που μας απέστειλε η ιστοσελίδα, στην τριεδρική περιφέρεια της Δράμας, η κατανομή των εδρών μεταξύ των κομμάτων θα παραμείνει η ίδια με αυτήν του 2019, όταν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μοιράστηκαν από μία έδρα. Όπως ισχυρίζεται η ιστοσελίδα, στην περίπτωση της ΝΔ η επανεκλογή του σημερινού βουλευτή δεν είναι βέβαια λόγω της παρουσίας δυναμικής νέας υποψηφιότητας, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, το προβάδισμα των εκλεγμένων του 2019 μοιάζει να είναι ευρύ.

Όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ καταγράφεται έντονος ανταγωνισμός μεταξύ του εκλεγμένου το 2019 βουλευτή κ. Μπλούχου, ο οποίος συγκεντρώνει το 28% των σταυρών, σύμφωνα με την έρευνα, και του κ. Τάσσου, ο οποίος συγκεντρώνει το 38%.


Επίσης στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σαφές προβάδισμα του σημερινού βουλευτή του κόμματος κ. Ξανθόπουλου, ο οποίος λαμβάνει το 45% των σταυρών. Ο κ. Ξανθόπουλος δείχνει να αυξάνει σημαντικά την επίδοσή του, έχοντας διαφορά 25% από τον δεύτερο σε σειρά υποψήφιο του ψηφοδελτίου που είναι ο κ. Καραγιαννίδης. Ο κ. Ξανθόπουλος το 2019 είχε λάβει το 32% των σταυρών του κόμματος. Η τάση που καταγράφηκε από την έρευνα δείχνει να του εξασφαλίζει την επανεκλογή.


Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα και πάλι με την έρευνα την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα, μοιάζει σαφής η υπεροχή της εκλεγμένης το 2019 βουλευτή κας Κεφαλίδου, η οποία συγκεντρώνει το 36% των σταυρών του κόμματος, αφήνοντας αρκετά μακριά τον κ. Νικολαΐδη με μόλις 19% των σταυρών. Η κα. Κεφαλίδου είχε αφήσει στη δεύτερη θέση τον κ. Νικολαΐδη και στις κάλπες του 2019 με μικρότερη ωστόσο διαφορά από αυτήν που καταγράφεται στην εν λόγω έρευνα. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr η αποτύπωση των σταυρών των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους του κόμματος είναι απολύτως ενδεικτική, δεδομένου του μικρού δείγματος ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στο ήδη περιορισμένο δείγμα ψηφοφόρων της περιφέρειας Δράμας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!