Έργα 1,3 εκατ. ευρώ για την κτηνοτροφία

0
21936

– Υπογράφηκε η κατασκευή αναγκαίων υποδομών στη Δράμα, από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
– Χρ. Παπαθεοδώρου στα «Χ»: Τα έργα θα στηρίξουν τους κτηνοτρόφους της περιοχής, παρέχοντάς τους αναγκαίες υποδομές που ζητούσαν επί χρόνια


 

Σημαντικά έργα υποδομής για την εξυπηρέτηση ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγικούς κλάδους στη Δράμα, αυτόν της κτηνοτροφίας, δρομολογήθηκαν και ήδη υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής τους από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δήλωσε ότι πρόκειται για έργα συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. «Είναι έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και ουσιαστικά προβλέπουν την κατασκευή διαφόρων υποδομών που είναι απαραίτητες για τη στήριξη της κτηνοτροφίας. Τα έργα εκτείνονται και στους πέντε δήμους του Νομού Δράμας. Θα κατασκευαστούν στις περιοχές όπου υπάρχει κτηνοτροφική δραστηριότητα. Στη Μικρόπολη του Δήμου Προσοτσάνης, θα κατασκευα-στεί μία ομβροπλατεία και δύο ποτίστρες. Στον Βώλακα του Δήμου Νευροκοπίου, θα κατασκευαστούν μία ομβροδεξαμενή, μία ομβροπλατεία και δύο ποτίστρες. Στον Νικηφόρο του Δήμου Παρανεστίου, θα κατασκευαστούν μία ομβροδεξαμενή, μία ομβροπλατεία και μία ποτίστρα. Στην Περιστεριά των Κυργίων του Δήμου Δοξάτου, θα κατασκευαστούν μία ομβροπλατεία και δύο ποτίστρες, και στον Ξηροπόταμο του Δήμου Δράμας, θα κατασκευαστούν μία ομβροπλατεία και μία ποτίστρα».
Τα έργα κρίθηκαν ότι είναι απαραίτητα, διότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχει εκτενής κτηνοτροφική δραστηριότητα και οι υποδομές αυτές χρειάζονται για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων. Ο Περιφερειάρχης έχει υπογράψει τη σύμβαση της κατασκευής τους, δηλαδή έχουμε φθάσει στο τμήμα της υλοποίησης των έργων, εξήγησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες υποδομές για την κτηνοτροφία θα γίνουν σε περιοχές από όπου διέρχονται αγροτικοί δρόμοι και, στο πλαίσιο της σύμβασης των έργων, θα γίνουν παράλληλα και συντηρήσεις και βελτιώσεις αυτών των αγροτικών δρόμων από τους αναδόχους. Κατά συνέπεια, τα έργα θα έχουν διπλή σκοπιμότητα: Αφενός θα στηρίξουν τους κτηνοτρόφους της περιοχής, παρέχοντάς τους αναγκαίες υποδομές τις οποίες ζητούσαν επί χρόνια και αφετέρου θα ενισχύσουν την πολιτική προστασία, κυρίως του ορεινού όγκου της Δράμας, αφού θα εξασφαλίσουν ταμιευτήρες νερού για την πυροπροστασία. Άρα σε κάθε περίπτωση που θα υπάρξει κάποιο φαινόμενο πυρκαγιάς για το οποίο θα απαιτείται νερό, αυτό θα υπάρχει άμεσα διαθέσιμο σε πέντε σημεία του Νομού Δράμας. Το νερό αυτό θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε αυτές τις περιπτώσεις, είτε ο δήμος είτε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
«Τα όσα δύσκολα έχει περάσει ο κτηνοτροφικός κόσμος τον τελευταίο καιρό μάς έχουν απασχολήσει ως διοίκηση της Περιφέρειας. Όμως οι αρμοδιότητές μας είναι πολύ συγκεκριμένες και, συγκριτικά με τα αιτήματα των κτηνοτρόφων, το μόνο που εμείς μπορούμε να κάνουμε είναι να διαβιβάσουμε τα αιτήματα στο Υπουργείο, προκειμένου να βρουν ευήκοα ώτα και να υλοποιηθούν κάποια από τα αιτήματά τους, όπως αυτά που αφορούν το θέμα των δικαιωμάτων, το ενεργειακό κόστος, τη φορολογία κλπ. Ωστόσο, στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων μας, που είναι η παροχή υποδομών που θα τους βοηθήσουν, δείχνουμε το ενδιαφέρον μας, όπως και με τα συγκεκριμένα έργα που αφορούν τον Νομό Δράμας, ο οποίος έχει υψηλή κτηνοτροφική δραστηριότητα» σημείωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!