Μιχάλης Μλεκάνης: « Έργα αδήλωτα, χωρίς ανάθεση για την στέγη του 2ου Δημοτικού»

Σύμφωνα με καταγγελία του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Πόλη+Ζωή, Μιχάλη Μλεκάνη

0
2929

Σε καταγγελία για εργασίες που έγιναν για την κατασκευή της στέγης του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Δράμας χωρίς ανάθεση και χωρίς να δηλωθούν ούτε στο ΙΚΑ αλλά ούτε και πουθενά αλλού προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην επικεφαλής της παράταξης Πόλη+Ζωή, Μιχάλης Μλεκάνης.

Πρόκειται για εργασίες που έγιναν “λαθραία” όπως είπε και συμπλήρωσε ότι από την στιγμή που αυτό έγινε αντιληπτό δεν είναι δυνατόν να πληρωθεί νομότυπα ο εργολήπτης. Έθεσε μάλιστα το ερώτημα εάν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος γι’ αυτή την εξέλιξη από την πλευρά του Δήμου Δράμας ενώ διερωτήθηκε “με την απόφαση ποιου ανατέθηκε στον εργολάβο η εργασία” (της κατασκευής της στέγης του σχολείου χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη οδός όπως άφησε να εννοηθεί). Ο κ. Μιχάλης Μλεκάνης επίσης σημείωσε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα έχει συνέχεια…
Το θέμα όπως εξήγησε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε γνωστό όταν τις προηγούμενες ημέρες συνεδρίασε η σχολική επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της επιτροπής υπήρχε θέμα για την κατασκευή της στέγης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να γίνει σχετική ανάθεση μετά από διερεύνηση και αφού ληφθούν προσφορές για την κατασκευή της στέγης.
Ο κ. Μλεκάνης θύμισε ότι μια εβδομάδα πριν την πρόσκληση για την συνεδρίαση της επιτροπής, είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο φωτογραφίες με πανηγυρισμούς για την κατασκευή της στέγης που είχε ήδη πραγματοποιηθεί. Ο ίδιος επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της σχολικής επιτροπής και ρώτησε αν στην συνεδρίαση θα αποφασιστεί παρέμβαση για κάποιο καινούργιο μέρος της στέγης ενώ η απάντηση που έλαβε ήταν ότι επρόκειτο να ληφθεί απόφαση για αυτό που ήδη έχει κατασκευαστεί! Λήψη απόφασης για ανάθεση εκ των υστέρων σε αυτόν που το κατασκεύασε διότι δεν πληρώθηκε. Ο κ. Μλεκάνης επεσήμανε στον αντιπρόεδρο της σχολικής επιτροπής ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και κατόπιν το θέμα αποσύρθηκε από την συζήτηση στην σχολική επιτροπή.
Όπως είπε ακόμη ο δημοτικός σύμβουλος, τίθενται πολλά και σοβαρά ερωτήματα. Οι εργασίες αυτές που έγιναν, “δεν είχαν ανάθεση και δεν δηλώθηκαν ούτε σε ασφαλιστικό ταμείο ούτε πουθενά άρα, έγιναν “λαθραία”. Επίσης πρόσθεσε ότι, τίθεται θέμα με την πληρωμή του εργολάβου ο οποίος δεν μπορεί πλέον να αμειφθεί με την προβλεπόμενη διαδικασία (δηλαδή να γίνει ανάθεση και να κοπεί τιμολόγιο).
Αν όντως ευσταθούν όσα κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, αιωρούνται ερωτηματικά τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν. Θα πρέπει δηλαδή να ενημερωθούν οι δημότες για ποιον λόγο ακολουθήθηκε αυτή η πρακτική και σε τι εξυπηρετούσε. Επίσης θα πρέπει να γίνει γνωστό εάν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση ή αποτελεί πρακτική κατασκευής έργων που ενδεχομένως μπορεί να έχει επαναληφθεί. Το θέμα δεν αφορά μόνο την τυπικότητα και την νομιμότητα των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται αλλά είναι και θέμα ηθικής τάξης καθώς ο Δήμος Δράμας, όπως και ο κάθε δήμος, οφείλει να αποτελεί παράδειγμα για την στάση που θα πρέπει να έχουν οι δημότες απέναντι στην νομιμότητα και την τήρηση των κανόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ