Εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Νικητής και στη Δράμα ο Νίκος Ανδρουλάκης

0
2142

Μεγάλη προσέλευση και στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του νέου προέδρου

Επικράτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Δράμα, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, στις εσωκομματικές εκλογές του δεύτερου γύρου που έγιναν χθες Κυριακή για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.
Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ των «Χ», και πριν ανακοινωθούν τα επίσημα τελικά αποτελέσματα που αναμένονται αργά το βράδυ, στις κάλπες των πέντε δήμων της Δράμας προσήλθαν 1.926 άτομα με τα έγκυρα ψηφοδέλτια να φτάνουν τα 1.914.
Συνολικά ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 1.536 ψήφους και ο Γιώργος Παπανδρέου 378.

Στην Α’ κάλπη της Δράμας έλαβαν:
Ανδρουλάκης 339,
Παπανδρέου 114

Στην Β’ κάλπη της Δράμας έλαβαν:
Ανδρουλάκης 392,
Παπανδρέου 124

Στην Προσοτσάνη έλαβαν:
Ανδρουλάκης 254,
Παπανδρέου 54

Στο Νευροκόπι έλαβαν:
Ανδρουλάκης 176,
Παπανδρέου 19

Στο Καλαμπάκι έλαβαν:
Ανδρουλάκης 95,
Παπανδρέου 22

Στον Άγιο Αθανάσιο έλαβαν:
Ανδρουλάκης 178,
Παπανδρέου 25

Στον Νικηφόρο έλαβαν:
Ανδρουλάκης 49,
Παπανδρέου 7

Στο Παρανέστι έλαβαν:
Ανδρουλάκης 53,
Παπανδρέου 13

Ο υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στη Δράμα, κ. Τάσος Νικολαΐδης, τόνισε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για τη χθεσινή διαδικασία και το αποτέλεσμα των εκλογών: «Eίναι μια νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι μια καθαρή νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει την ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό. Πάμε μπροστά ενωτικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έρθει στο προσκήνιο. Είναι ένα κυβερνητικό κόμμα».

Ο υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Παπουτσής δήλωσε στα «Χ» σχετικά με τη διαδικασία και το αποτέλεσμα του Β’ γύρου των εκλογών: «Η εσωκομματική διαδικασία ήταν μια γιορτή της Δημοκρατίας. Ανέδειξε τον νέο πρόεδρό μας στη Δράμα και πανελλαδικά. Κέρδισε η ανανέωση, έναντι της δικής μας επιλογής που ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Θα δούμε στη συνέχεια πως θα εξελιχθεί η λεγόμενη διαρχία. Συνεχίζουμε με βάση τις αρχές και τις αξίες μας με ζητούμενο την πολιτική ενότητα και την προοδευτική ταυτότητα του χώρου».

Λίγο πριν ανακοινωθούν τα επίσημα πανελλαδικά αποτελέσματα με την καταμέτρηση στο 85,93% των ψηφισάντων η διαφορά είναι στο 67,97% (119.685 ψήφοι) – υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι 32,03% (56.405 ψήφοι) του Γιώργου Παπανδρέου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ