Εθελοντική Δράση στην Κοινότητα Κάτω Νευροκοπίου

0
21412

Μία εξαιρετική και πρωτοποριακή δράση πραγματοποιήθηκε από τον Π.Ο.Σ. στο Νευροκόπι. Μικροί και μεγάλοι φίλοι του Συλλόγου καθάρισαν τον δρόμο από το Κέντρο Υγείας μέχρι σχεδόν τη στροφή του Οχυρού.
Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κάτω Νευροκοπίου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον πανοσιολογιότατο κ. Βαρνάβα Μάγγαλο, εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου, ο οποίος έδειξε έντονο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, καθώς επίσης και τους εθελοντές του δραστήριου Συλλόγου «Δεσπάτης» των Ποταμών, οι οποίοι έκαναν αρκετά χιλιόμετρα για να συμμετάσχουν στον καθαρισμό του δρόμου. Εντυπωσιακή ήταν, επίσης, η συμμετοχή των μικρών και νέων παιδιών, που υπόσχονται ένα πιο καθαρό Νευροκόπι.
Μιλώντας ο πρόεδρος του Π.Ο.Σ. Κ. Νευροκοπίου προς τους μικρούς φίλους, τόνισε: «Ο εθελοντισμός είναι μία ανιδιοτελής προσφορά που συμβάλλει στη συνολική ευημερία της κοινωνίας μας, είναι η ελπίδα των νέων παιδιών για ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από τον εθελοντισμό πολλοί άνθρωποι νιώθουν περισσότερο ενεργοί και κοινωνικοί».
Οι εθελοντικές δράσεις του Π.Ο.Σ. συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα, με τον καθαρισμό του περιαστικού δάσους του Αγίου Παντελεήμονα και των μονοπατιών του Nevrokopi Trail 2022.

 

 

Το πρόγραμμα όλων των εθελοντικών δράσεων του Π.Ο.Σ. για το προσεχές διάστημα είναι:
– Δευτέρα – Τετάρτη, 18 – 20 Ιουλίου, ώρες 8:00’ π.μ. – 11:00’ π.μ. και 18:00’-21:00’: Εργασίες εξωραϊσμού περιαστικού δάσους Αγίου Παντελεήμονα και μονοπατιών του Nevrokopi Trail 2022.
– Κυριακή 24 Ιουλίου, ώρα 18:00’-20:00’: Δράση με ποδήλατο για μικρούς και μεγάλους.
– Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 18:00’-20:00’: Καθαρισμός δρόμου από το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, μέχρι τη διασταύρωση Χρυσοκεφάλου.
– Σάββατο 6 Αυγούστου, ώρα 11:00’: Επίσκεψη στους πυρήνες της Εξοχής, ενημέρωση και καθαρισμός του χώρου.
– Κυριακή 28 Αυγούστου, ώρα 11:00’: Περίπατος στη λίμνη των Λευκογείων, καθαρισμός, ενημέρωση και επίσκεψη στο κιόσκι του Δήμου και στο Κέντρο Παρατήρησης Πουλιών.
– Κυριακή 30 Οκτωβρίου, ώρα 11:00’: Περίπατος στη λίμνη του Καταφύτου, καθαρισμός και ενημέρωση για το περιβάλλον της λίμνης και του Ορβήλου.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι εκδηλώσεις πολιτισμού και είναι ανοικτές για όλον τον κόσμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ