Ετοιμότητα στη Δράμα για τις πανελλαδικές

0
5516

– Τι αναφέρει στα «Χ» για τη διαδικασία των εξετάσεων η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Βαμβούρη
– Από σήμερα θα γίνονται τα διαγνωστικά τεστ για τους συμμετέχοντες

Σήμερα Πέμπτη, θα πρέπει να κάνουν το πρώτο διαγνωστικό τεστ covid-19 τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος ως επιτηρητές στις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού τη Δευτέρα 14 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάζονται στο πρώτο μάθημα, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα αρχίζουν οι εξετάσεις και στα ΕΠΑΛ.
Σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Χρ. Βαμβούρη, η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων έχει ολοκληρωθεί, ενώ χθες το μεσημέρι έγινε η ενημέρωση και των επιτηρητών στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα.
Όπως δήλωσε στα «Χ» ο κ. Θ. Αραμπατζής από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, τη Δευτέρα ως εξεταστικά κέντρα στη Δράμα θα λειτουργήσουν τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Γενικά Λύκεια, το ΓΕΛ Προσοτσάνης, το ΓΕΛ Δοξάτου, το ΓΕΛ Καλαμπακίου, το ΓΕΛ Νευροκοπίου και οι λυκειακές τάξεις Νικηφόρου. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ως ειδικό εξεταστικό κέντρο και το 4ο Γυμνάσιο Δράμας. Ακόμα, θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα από την ερχόμενη Τρίτη και το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Δράμας.
Σε ό,τι αφορά την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα, πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητο να διαθέτουν αποδεικτικό αρνητικού τεστ για covid-19 που θα προέρχεται από self-test, rapid test ή εξέταση PCR. Το πρώτο test των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα πρέπει να γίνει σήμερα Πέμπτη και, αν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει να ακολουθήσουν επιβεβαιωτικά τεστ που θα γίνουν από σήμερα μέχρι την Κυριακή, δηλαδή μία ημέρα πριν από την έναρξη των εξετάσεων.
Το δεύτερο test θα γίνει για τους υποψηφίους των ΓΕΛ την Παρασκευή 18 Ιουνίου, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, εφόσον υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα πραγματοποιήσουν το δεύτερο test το Σάββατο 19 Ιουνίου, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, εάν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, από το Σάββατο έως την Τρίτη 22 Ιουνίου που αρχίζουν οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, στα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ, τη Δευτέρα οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και την Τρίτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ αρχίζουν τις εξετάσεις με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
Ως κοινή ώρα έναρξης εξέτασης για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων όπως και των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ έχει οριστεί η 08:30. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μισή ώρα νωρίτερα, μέχρι τις 08.00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, ενώ ειδικά, για τα ΕΠΑΛ η διάρκεια εξέτασης για το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.
Σημειώνεται ότι στα εξεταστικά κέντρα θα τηρούνται αποστάσεις ενάμιση μέτρου μεταξύ των υποψηφίων σε κάθε αίθουσα εξέτασης, συμπεριλαμβανομένου του χώρου προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους τους υποψηφίους και το εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων. Τέλος, όπως προαναφέραμε, θα διενεργείται διαγνωστικός έλεγχος (self-test, PCR ή rapid test) μια φορά την εβδομάδα από τους υποψήφιους και το εκπαιδευτικό, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ