Εξελίξεις στον άξονα προς Θεσσαλονίκη

Εφικτή η έναρξη των έργων νωρίτερα από το 18μηνο

0
4025
Δράμα Αμφίπολη

Για θετικές εξελίξεις που αφορούν την βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου προς Θεσσαλονίκη αλλά και την εξέλιξη του νέου άξονα σύνδεσης με την Εγνατία, έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Την περασμένη Πέμπτη όπως εξήγησε, σε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή έγιναν γνωστές διεργασίες που έχουν να κάνουν με την βελτίωση του ήδη υπάρχοντος δρόμου (ο οποίος είναι σημαντικό να βελτιωθεί, διότι θα εξυπηρετήσει τις μετακινήσεις από και προς Θεσσαλονίκη) μέχρι να κατασκευαστεί ο νέος άξονας που θα συνδέει την Δράμα με την Εγνατία.
Ειδικότερα για τον νέο άξονα όπως προκύπτει από την ενημέρωση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κατά την συνάντησή του με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αλλά και μετά από αυτήν είναι πιθανή η έναρξη των έργων πριν το 18μηνο που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός καθώς ενδέχεται να γίνει κατάτμηση του έργου αφού υπάρχει απόλυτη μελετητική ωρίμανση κάποιων τμημάτων του νέου άξονα.
Σε ότι αφορά την βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος που έθεσε το θέμα προς τον Υπουργό σημείωσε ότι επείγει η ανάγκη εξυγίανσης κάποιων τμημάτων του δρόμου τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα. Για την βελτίωση αυτών των τμημάτων όπως ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας φαίνεται ότι έχει εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Οδική Ασφάλεια. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν τμηματικά στο ήδη υπάρχον δίκτυο μέχρι την κατασκευή του νέου άξονα, αφορούν βελτίωση του οδοστρώματος, της σήμανσης, της διαγράμμισης, την διευθέτηση ομβρίων κλπ. Τα έργα αυτά παρουσιάστηκαν επί χάρτου τμηματικά κάτι που έκανε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας να μιλήσει για πολύ ενθαρρυντικές εξελίξεις στο οδικό δίκτυο που συνδέει τη Δράμα με την Θεσσαλονίκη.
Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός είχε πει ότι ο άξονας Δράμας-Αμφίπολης-Εγνατίας έχει ήδη μελετηθεί και δημοπρατείται εντός 18 μηνών στο πλαίσιο της αναφοράς του για τον ρόλο της Βόρειας Ελλάδας και το πώς αυτή σχεδιάζεται να αναπτυχθεί σε επίπεδο Επενδύσεων, Υποδομών και όχι μόνο. Η δήλωση Μητσοτάκη τότε δεν αιφνιδίασε βέβαια όσους παρακολουθούν την επικαιρότητα καθώς λίγες ημέρες πριν κατά την επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της ΝΔ στην Δράμα και συγκεκριμένα στο επιμελητήριο Δράμας είχε εκφραστεί το ενδιαφέρον του κυβερνώντος κόμματος για τον συγκεκριμένο άξονα.
Πάντως όπως προέκυψε χθες από τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας φαίνεται ότι οι συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συνεχιστούν και το αμέσως προσεχές διάστημα προκειμένου η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι εμπλεκόμενοι φορείς του Νομού να έχουν συνεχή επαφή και ενημέρωση για την εξέλιξη τόσο του νέου οδικού άξονα προς Αμφίπολη, όσο και για τα έργα βελτίωσης του ήδη υπάρχοντος δρόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ