Εξετάζουν επείγουσες λύσεις και με στρατιωτικούς γιατρούς

0
1080

– Σε λύσεις άμεσης ανάγκης προσανατολίζεται το Υπουργείο Υγείας για το πρόβλημα λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας
– Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των τριών Βουλευτών της Δράμας με τον Χρυσοχοΐδη


 

Σε επείγουσες λύσεις που δεν αφορούν τουλάχιστον άμεσα τη στελέχωση της παθολογικής κλινικής με μόνιμους γιατρούς, καθώς αυτό θα απαιτούσε χρόνο, προσανατολίζεται το Υπουργείο Υγείας, μετά την κατάθεση των παραιτήσεων των δυο εναπομεινάντων παθολόγων της κλινικής την προηγούμενη εβδομάδα. Η προσπάθεια που υπάρχει είναι να συνεχίσει να λειτουργεί η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου και μέχρι να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες με παθολόγους από νοσοκομεία όμορων νομών αλλά ακόμη και με στρατιωτικούς γιατρούς.
Αυτό τουλάχιστον ειπώθηκε από την συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες ημέρες οι τρεις βουλευτές του Νομού Δράμας κ.κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, Αναστάσιος Νικολαΐδης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος, με τον Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη εκθέτοντάς του το επείγον αυτό πρόβλημα.

Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή και την εκεί παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κανονίστηκε μια συνάντηση των τριών βουλευτών της Δράμας μαζί του. Το θέμα των παραιτήσεων στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας, πάντως ετέθη από τον κ. Ξανθόπουλο και κατά την προηγηθείσα ομιλία του στη Βουλή. Μάλιστα τα όσα είπε κάνοντας γνωστές τις διαστάσεις του προβλήματος είχαν και μεγάλη απήχηση, αφού μεταδόθηκαν πολύ γρήγορα σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα. Ο ίδιος άλλωστε είχε επικοινωνήσει ήδη από το βράδυ της Πέμπτης με τον πρόεδρο του σωματείου των Γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας προκειμένου να ενημερωθεί επαρκώς.
Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των τριών δραμινών Βουλευτών με τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την παρουσία και του Υφυπουργού Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους.
«Το πρόβλημα το γνωρίζουν. Η άποψη του Υπουργού είναι ότι η μόνη άμεση λύση είναι η απόσπαση γιατρών από τα όμορα νοσοκομεία είτε η απόσπαση κάποιου στρατιωτικού γιατρού. Για την απόσπαση στρατιωτικού γιατρού αναμένεται η απόφαση του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια. Η απόσπαση στρατιωτικού γιατρού συζητήθηκε γιατί οι γιατροί από τα όμορα νοσοκομεία ενδεχομένως να αρνηθούν, ενώ δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο με τον στρατιωτικό γιατρό. Σκέφτονται λοιπόν καταρχάς να καλύψουν με ένα στρατιωτικό γιατρό την κλινική και να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις διαδικασίες αποσπάσεων με άλλους γιατρούς και να δουν το θέμα των προκηρύξεων σε επόμενη φάση. Αυτή είναι η σκέψη του Υπουργείου. Θα επικοινωνήσουμε τη Δευτέρα (σήμερα) να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και πως έχει προχωρήσει το ζήτημα» τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.
Πρόσθεσε δε ότι: «Θεωρώ ότι είναι ένα θέμα τόσο του σωματείου των νοσοκομειακών γιατρών της Δράμας όσο και του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας. Δηλαδή οι καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς πρέπει να πάρουν μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο των ευθυνών τους και θα έλεγα μάλιστα να είναι και κοινή η πρωτοβουλία».
Ενδεικτικό της αδιαφορίας που οδήγησε στην παραίτηση των δύο παθολόγων της Παθολογικής Κλινικής της Δράμας είναι ότι οι άνθρωποι είχαν κάνει εκκλήσεις και κατέστησαν σαφές ότι δεν γίνεται να συνεχίσουν κάτω από αυτό το καθεστώς, αλλά βεβαίως τόσο η διοίκηση όσο και η 4η ΥΠΕ φαίνεται ότι δεν αξιολόγησαν ρεαλιστικά την κατάσταση, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στην παραίτηση των γιατρών, επεσήμανε ο κ. Ξανθόπουλος.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης ανακοίνωσε ανάμεσα σε άλλα σχετικά με τη συνάντηση που έγινε με τον κ. Χρυσοχοΐδη: «Η κινητοποίηση ήταν άμεση και σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου, κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο, συναντηθήκαμε οι τρεις Βουλευτές της Δράμας με τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Από την πλευρά μας, του μεταφέραμε την κρισιμότητα της κατάστασης και αφού κατανόησε τη σημαντικότητα του προβλήματος, δεσμεύτηκε ότι σε πρώτη φάση θα προχωρήσει σε άμεσες κινήσεις εξομάλυνσης της κατάστασης και σε δεύτερο χρόνο θα προωθηθεί η επίλυση σε μόνιμη βάση. Παρακολουθούμε το θέμα και αναμένουμε να υλοποιηθούν όσα συζητήθηκαν με τον κ. Υπουργό. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και οι λύσεις για αυτά θα πρέπει να δοθούν γρήγορα.
Πάντως είναι σημαντικό πως από τις πρώτες ημέρες της θητείας μας, διαφαίνεται η βούληση συνεργασίας και ενότητας για τα μείζονα προβλήματα του τόπου μας».

Σήμερα Δευτέρα το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και ο Σύλλογος Γιατρών του Γ.Ν. Δράμας κάλεσαν τους δημοσιογράφους των Μ.Μ.Ε. της περιοχής σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Οι πρόεδροι των δύο σωματείων θα μιλήσουν, όπως έγινε γνωστό, για την ασφυκτική κατάσταση που προκάλεσε η είδηση της παραίτησης των δύο εκ των τριών ειδικών παθολόγων που εργάζονται στο νοσοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!