Εξοπλισμός του αγροτικού ιατρείου στον Βώλακα

0
3379

Με δωρεά της εταιρείας SUPER MARKETS ΓΟΥΝΤΣΙΔΗΣ Α.Ε.

Στην απόφαση να στηρίξει την λειτουργία του αγροτικού ιατρείου στον Βώλακα συνδράμοντας στην άμβλυνση των προβλημάτων της ακριτικής περιοχής προχώρησε η δραμινή εταιρεία SUPER MARKETS ΓΟΥΝΤΣΙΔΗΣ Α.Ε. με απόφαση του κ. Χρήστου Γουντσίδη.

Ο ίδιος μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι η κίνηση αυτή έγινε από την πλευρά της εταιρείας στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς στην τοπική κοινωνία και εντάσσεται σε σειρά δράσεων υποστήριξης που προηγήθηκαν στο Νομό. Όπως είπε μάλιστα ο κ. Χρήστος Γουντσίδης η εταιρεία ήθελε να εκφράσει και με αυτό τον τρόπο την ευαισθησία που έχει για την περιοχή του Βώλακα και την ευρύτερη περιοχή στην οποία υπάρχουν δυστυχώς αρκετά παραμελημένα χωριά, στα οποία θα έπρεπε να είχε δοθεί ώθηση. Πρόκειται για κατοίκους ακριτικών περιοχών του νομού Δράμας με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας, σημείωσε χαρακτηριστικά.
H δραμινή εταιρεία των SUPER MARKETS ΓΟΥΝΤΣΙΔΗΣ Α.Ε. δωρίζει τον παρακάτω εξοπλισμό: ένα 12καναλο Ηλεκτροκαρδιογράφο, ένα Σετ χειρουργικών εργαλείων συρραφής τραύματος, Μάσκα τεχνητής αναπνοής (Αμπού), Ζυγαριά, Αναστημόμετρο τοίχου, 5 λίτρα GEL υπέρηχων, Τσάντα Α΄ Βοηθειών, Λάστιχο αιμοληψίας και Άγκιστρο Ώτων και στόματος με φωτισμό LED.
Ο εξοπλισμός προορίζεται για το Αγροτικό Ιατρείο της Τ.Κ. Βώλακα και για την κάλυψη αναγκών του.
Η δωρεά έγινε αποδεκτή από τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου όπου κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπενθυμίστηκε από την πρόεδρο κα Σταματία Μίρκου ότι ο Βώλακας είναι ένα χωριό το οποίο απέχει αρκετή ώρα από την πόλη της Δράμας όπου βρίσκεται και το πλησιέστερο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα στο παρελθόν αυτή η απόσταση να μας έχει κοστίσει ζωές. Το χωριό έχει ένα αγροτικό ιατρείο το οποίο δεν έχει ούτε καν τον στοιχειώδη εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει το τραύμα από το πέσιμο ενός παιδιού, πόσο μάλλον ένα πιο σοβαρό περιστατικό. Έχουμε την τύχη όμως εδώ και 2 χρόνια να έχουμε μια εξαιρετική γιατρό η οποία έχει την διάθεση να κάνει το ιατρείο ικανό τουλάχιστον για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθεί ο ασθενής στο νοσοκομείο της Δράμας. Όμως η αγορά οποιουδήποτε ιατρικού εξοπλισμού από τον Δήμο μας δεν είναι εφικτή γιατί τα αγροτικά ιατρεία δεν είναι της αρμοδιότητας μας, απλά ο Δήμος τα συντηρεί. Έτσι η αναζήτηση δωρεάς από επιχειρηματίες ήταν μονόδρομος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!