– Οι εκλογές έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης
– Τη διαδικασία των εκλογών προβλέπει η νέα νομοθεσία για τις κοινότητες όπου οι πρώτοι συνδυασμοί δεν είχαν συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% στις εκλογές
Εκλογές για τα προεδρεία των κοινοτήτων Δράμας και Σιδηρονέρου πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού σύμφωνα με το άρθρο 10 του νόμου 5043 του 2023, που ψηφίστηκε πρόσφατα, έπρεπε να πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας και της Κοινότητας Σιδηρονέρου, για τη δημοτική περίοδο που απομένει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2023. Το άρθρο περιλαμβάνει ειδική ρύθμιση για την εκλογή Προέδρου συμβουλίου κοινότητας άνω των 300 κατοίκων.
Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο σε περίπτωση που συνδυασμός πλειοψήφησε στη δημοτική κοινότητα με ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος σύμβουλός του αναδεικνύεται Πρόεδρος του συμβουλίου της εν λόγω δημοτικής κοινότητας (χωρίς να χρειάζονται πάλι εκλογές). Στις Κοινότητες Δράμας και Σιδηρονέρου οι πρόεδροι δεν είχαν συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% και για τον λόγο αυτό σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο έπρεπε να γίνουν εκλογές (μεταξύ των μελών του κοινοτικού συμβουλίου)για την ανάδειξη του ή της Προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου.
Στις εκλογές της Τετάρτης επανεξελέγη πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας η κα Εύη Αθανασιάδου ενώ πρόεδρος της Κοινότητας Σιδηρονέρου αναδείχθηκε ο κ. Ευστάθιος Τσακιρίδης μετά την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου κ. Γραμματικού. Οι εκλογές έγιναν με κάλπες, παραβάν και ψηφοδέλτια, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η επανεκλεγμένη πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κα Αθανασιάδου (που προέρχεται από την παράταξη Πόλη + Ζωή), σχετικά με τις εκλογές στην Κοινότητα Δράμας: «Από τη δεύτερη παράταξη που ήταν η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» οι τρεις υποψήφιοι κ.κ. Ράδος, Τζιερτζίδης και Κουπτσίδου, απέστειλαν την Τετάρτη επιστολή με την οποία δήλωναν ότι παραιτούνται από την διεκδίκηση της προεδρίας της Κοινότητας Δράμας. Την Τετάρτη με την απουσία των κ.κ. Ράδου και Κουπτσίδου, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές με τη συμμετοχή των υπολοίπων 9 συμβούλων της Κοινότητας Δράμας». Η κα Αθανασιάδου κατά τη διαδικασία έλαβε 9 θετικές ψήφους και επανεξελέγη χωρίς να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου κάποιος άλλος. Η ίδια έλαβε συγχαρητήρια και από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης.
Αντίστοιχα στην Κοινότητα Σιδηρονέρου, μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου κ. Γραμματικού, ο κ. Τσακιρίδης (που προέρχεται από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα») αναδείχθηκε στη θέση του Προέδρου από την ψηφοφορία μεταξύ 4 μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου όπως έκανε γνωστό ο ίδιος μιλώντας στα «Χ».
Τα αποτελέσματα των εκλογών τόσο στην Κοινότητα Δράμας όσο και στην Κοινότητα Σιδηρονέρου θα πρέπει να περάσουν για έλεγχο νομιμότητας και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.