Δημήτρης Καιρίδης: Ευρωεκλογές, δημοψήφισμα πολιτικής αλλαγής

Σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου και ώρα 13:00 στο Ξενοδοχείο HYDRAMA

0
1414

Του Δημήτρη Καιρίδη, Καθηγητή Διεθνούς και Ευρωπαϊκής ΠολιτικήςΥποψήφιου Ευρωβουλευτή, Ν.Δ.

Στις 26 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα επιλέξει μια σοβαρή και διεκδικητική παρουσία στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα θα προαναγγείλει τη νέα διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Οι ευρωεκλογές θα στείλουν καθαρό μήνυμα, θα είναι δημοψήφισμα πολιτικής αλλαγής και ήττας του λαϊκισμού στη χώρα μας.
Με τη ψήφο μας θα βάλουμε τέρμα στην παρακμή της δημαγωγίας, του διχασμού, της ανασφάλειας και της οικονομικής στασιμότητας. Αποτελεί ευρέως συνείδηση πια ότι η σημερινή πορεία είναι απολύτως αδιέξοδη: αναιμική ανάπτυξη, επενδυτική άπνοια, φυγή των νέων στο εξωτερικό, επιταχυνόμενη γήρανση, στοχοποίηση της μεσαίας τάξης, αντιμεταρρύθμιση και ισοπεδωτισμός στην παιδεία και απαξίωση της αριστείας, θεσμικές παρεκτροπές στη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη.
Για να φτιάξουμε όμως την Ελλάδα που αξίζουμε πρέπει να αποκρούσουμε τη λασπολογία και τον διχασμό, που επιδιώκει ο απερχόμενος ΣΥΡΙΖΑ. Να φέρουμε στην πολιτική τον λόγο της αλήθειας στη θέση της υποσχεσιολογίας και του ψεύδους. Με κάθε τρόπο, να επιβραβεύσουμε την εργασία και την παραγωγή πλούτου στη θέση του επιδοματισμού της μιζέριας και της φτώχειας. Να ξαναστήσουμε στα πόδια της τη διαλυμένη μεσαία τάξη της επιχειρηματικότητας, της αγροτικής παραγωγής, της αυτοαπασχόλησης αλλά και της μισθωτής εργασίας. Να ξαναφτιάξουμε εκπαίδευση ποιότητας, εξωστρέφειας και αριστείας και όχι καθοδικής ισοπέδωσης. Να κάνουμε τις πόλεις και τα χωριά ασφαλείς από την ανομία και την παραβατικότητα. Τέλος, να επενδύσουμε στον πατριωτισμό των Ελλήνων για να αποκτήσει η χώρα μας αξιόπιστη δύναμη προστασίας και αποτροπής.
Για ένα τέτοιο σημαντικό έργο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης, η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ως πλεονέκτημα τις διαχρονικές παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και τις σύγχρονες αντιλήψεις και προτάσεις του σημερινού αρχηγού της, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι η δύναμη που αντιπροσωπεύει στην πατρίδα μας την ευρωπαϊκή κανονικότητα για επενδύσεις, ανάπτυξη, κοινωνική προστασία και ασφάλεια.
Ειδικά, η πρώτη μεγάλη πολιτική επιδίωξη της νέας κυβέρνησης για τη μείωση των δημοσιονομικών υπερ-πλεονασμάτων, που αιχμαλωτίζουν την ανάπτυξη, απαιτεί την καλύτερη δυνατή πολιτική προετοιμασία, γνώση και προώθηση από την νέα ευρωβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Διότι η επιτυχία μιας συμφωνίας, με τους Ευρωπαίους εταίρους, για τη μείωση των υπερ-πλεονασμάτων με ανάκτηση της μεταρρυθμιστικής μας αξιοπιστίας, θα είναι το καθοριστικό κλειδί που θα απελευθερώσει την κοινωνία αλλά και την οικονομία από την υπερφορολόγηση και θα ξεκλειδώσει τις δυνατότητες απογείωσης της ελληνικής οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ