Φ. Γεννηματά από τη Δράμα: Η χώρα δεν αντέχει άλλο lockdown

0
4790

Με εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων συναντήθηκε χθες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Τη Δράμα επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αρχίζοντας από τον Νομό μας τις επισκέψεις της στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στη μία το μεσημέρι έφθασε στο ξενοδοχείο “Κούρος” και αφού προχώρησε σε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων του Νομού Δράμας και αργότερα είχε επαφές με στελέχη και φίλους του ΚΙΝΑΛ στην “Ατλαντίδα”.
Με την κα Γεννηματά που συνοδευόταν από τη Βουλευτή κα Χαρά Κεφαλίδου και την Γραμματέα της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ κα Ευγενία Χαρίσκου, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, στο ξενοδοχείο Κούρος, και να θέσουν ζητήματα που αφορούν και τον τόπο μας αρκετοί εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων όπως: o Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τ. Πούλιος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας Γ. Γεωργιάδης, η πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου κα Π. Κιόρτεβε, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Όθ. Μουρμούρης, ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Γ. Σένδρος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γ. Σαλπιστής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Ά. Καλίας και πολλοί ακόμη. Η συνάντηση έγινε με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων και την χρήση προστατευτικής μάσκας.


Η κα Γεννηματά στις δηλώσεις της αναφέρθηκε καταρχάς στο πρόβλημα της υγειονομικής κρίσης που συνεχίζεται, σημειώνοντας ότι είχε επισημάνει έγκαιρα τον κίνδυνο από το σήμα χαλαρότητας που εξέπεμψε η ίδια η κυβέρνηση σε σχέση με τον κορωνοϊό κατά την δεύτερη φάση «τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν» είπε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά. Επέρριψε μεγάλη ευθύνη στην κυβέρνηση για την κακή προετοιμασία σε σχέση με τον τουρισμό λέγοντας ότι «τα ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα δεν φθάνουν για να καλύψουν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ακόμη ότι «εργαζόμενοι, αγρότες, επιχειρήσεις και πολίτες δοκιμάζονται. Τώρα, πριν είναι αργά η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής ισχύουν και δίνουν λύσεις. Η χώρα δεν αντέχει άλλο lockdown ούτε και τοπικά lockdown, για αυτό είχαμε προτείνει να υπάρχουν εξαρχής αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και διακρατικές συμφωνίες με τις υπόλοιπες χώρες σε διμερές επίπεδο, αφού δεν υπήρξε γενική κατεύθυνση από την ΕΕ. Περισσότερα τεστ. Οργάνωση με κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ώστε να γίνεται, έγκαιρη και αποτελεσματική ιχνηλάτηση για να μην αναγκαζόμαστε να φθάνουμε διαρκώς σε μέτρα και βέβαια υγειονομική θωράκιση της περιφέρειας, όχι μόνο της Αττικής, αξιοποιώντας και τις πολύ σημαντικές δωρεές που έγιναν όλο αυτό το διάστημα. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν άκουσε τίποτε από όσα προτείναμε, επέλεξε την χαλαρότητα και τώρα αυτό ελπίζω να μην το πληρώσει η Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, οικονομία, οι μικρομεσσαίοι και ο τουρισμός γιατί δεν αντέχουν. Έπρεπε να έχουμε προλάβει».
Η κα Γεννηματά αναφέρθηκε και στην απόφαση της Άγκυρας για την μετατροπή της της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί. «Μου δίνεται η ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι μόλις έφυγε επιστολή μου προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με την οποία του ζητώ εν όψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μεταφέρει στα μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος τις απόψεις και τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Ζητούμε να λάβουν πρωτοβουλίες οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, η ΕΕ συνολικά, έτσι ώστε να αλλάξει άμεσα αυτή η απαράδεκτη απόφαση του κυρίου Ερντογάν που προκαλεί και προσβάλλει όλο τον πολιτισμένο κόσμο και φυσικά τους Χριστιανούς».
Για το πρόγραμμα των επισκέψεών της η κα Γεννηματά είπε ότι ξεκίνησε τις επισκέψεις της, μετά την λήξη της καραντίνας, από το Ακριτικό Καστελόριζο και τη Ρόδο, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημειολογική αξία. Έπειτα συνέχισε με τη Δυτική Μακεδονία γιατί είναι η πρωτεύουσα της ανεργίας στην Ελλάδα αλλά και συνολικά στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι ο τρίτος σταθμός της ήταν η Δράμα η οποία δοκιμάζεται και από πολύ μεγάλο ποσοστό ανεργίας και από προβλήματα όπως το δημογραφικό, ενώ επιβαρύνεται επιπλέον από τις επιπτώσεις που η κρίση δημιούργησε μιας και η κυβέρνηση δεν έσκυψε εγκαίρως στα προβλήματα με μέτρα που θα στήριζαν τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες, τους οινοπαραγωγούς, τον τουρισμό, τους εργαζόμενους και τους άνεργους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!