Φαινόμενα παγετού στο οδικό δίκτυο

0
636

Από την παραμονή των Χριστουγέννων συνεργεία με αλατιέρες βρίσκονται στους δρόμους, δήλωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρ. Παπαεμμανουήλ


Φαινόμενα παγετού σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου του Νομού Δράμας έχουν εντοπιστεί από τις προηγούμενες ημέρες κάτι που δημιουργεί την ανάγκη για πρόσθετη προσοχή των οδηγών, παρότι οι υπηρεσίες έχουν ήδη λάβει μέτρα και βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να κρατήσουν ασφαλή την διέλευση των οδηγών.
«Από την παραμονή των Χριστουγέννων που έχουν εντοπιστεί φαινόμενα παγετού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, τα συνεργεία με τις αλατιέρες βρίσκονται στους δρόμους ώστε να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των οδηγών» ανέφερε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Πρόσθεσε δε ότι από τις 6 το πρωί της Τρίτης 3 Ιανουαρίου έγιναν ρίψεις άλατος, στο οδικό δίκτυο από τη Δράμα προς το Λιβαδερό, το Σιδηρόνερο και τη Σκαλωτή. Στο οδικό δίκτυο προς το Βώλακα, τη Μικροκλεισούρα και τους Ποταμούς, στο δρόμο του Νευροκοπίου προς το Παγονέρι, μέσω της Αχλαδιάς, στο δρόμο από το Νευροκόπι προς το Γρανίτη και από το Νευροκόπι προς την Κάτω Βροντού, στα σύνορα με το Νομό Σερρών.
Ο κ. Παπαεμμανουήλ διαβεβαίωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, με τις υπηρεσίες της βρίσκεται σε επαγρύπνηση και σε επαφή με τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα σε καθημερινή βάση. Συνέστησε οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες και ενημέρωσε ότι από πλευράς υπηρεσιών έτυχε τα Χριστούγεννα να βγει τεχνικό συνεργείο και στις 12 τα μεσάνυχτα στο λεκανοπέδιο Κάτω Νευροκοπίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα παγετού. Πρόσθεσε ότι όποτε υπάρχει ενημέρωση για παγετό είτε από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, είτε από τους δημάρχους, υπάρχει άμεση επικοινωνία με τον υπεύθυνο του εργοταξίου και γίνονται ρίψεις αλατιού, με στόχο οι δρόμοι να είναι καθαροί πάντα.
«Προσδοκία μας είναι να κρατήσουμε το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ασφαλές τουλάχιστον από τα φαινόμενα παγετού που έχουμε αυτή την περίοδο γιατί προς το παρόν δεν έχουμε άλλα προβλήματα όπως για παράδειγμα με τις χιονοπτώσεις, αφού χιόνια δεν έχουμε ούτε στη Δράμα αλλά ούτε και στην υπόλοιπη Ελλάδα» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, προσθέτοντας ότι υπάρχει ετοιμότητα τόσο στο Λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου όσο και στη Δράμα για τις πιθανές χιονοπτώσεις κατά την επόμενη περίοδο του χειμώνα. Σημείωσε δε ότι: «Όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε. Τα μηχανήματα είναι καλοσυντηρημένα και ήδη προηγήθηκε συνεννόηση στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής των Δασαρχείων κλπ για να υπάρχει συντονισμός και ετοιμότητα. Από εκεί και πέρα αναμένουμε και το χιόνι που και εμείς θα το θέλαμε και για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Αρκεί να μην μας δημιουργεί προβλήματα, τα οποία όμως σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ