Φεύγει εκτός πόλης το Ειδικό Νηπιαγωγείο

0
6552

– Σκοπός είναι να αξιοποιηθεί το παλιό νηπιαγωγείο της κοινότητας Μοναστηρακίου και να αποσυμφορηθεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας
– «Σε ενάμιση μήνα, θα λειτουργήσει στον νέο του χώρο το Ειδικό Νηπιαγωγείο» λέει στα «Χ» ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας


 

Στο κτήριο όπου λειτουργούσε μέχρι και τα μέσα του 2019, το Νηπιαγωγείο Μοναστηρακίου, δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο Μοναστηρακίου, θα μεταφερθεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο της Δράμας. Στην κατεύθυνση αυτή γίνονται ήδη ενέργειες και το πιθανότερο είναι ότι η μεταστέγαση αυτή θα έχει γίνει σε ενάμιση περίπου μήνα, σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Θανάσης Διαλεκτόπουλος.
Η κίνηση αυτή γίνεται αφενός μεν για να αποσυμφορηθεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, στο κτήριο του οποίου στεγάζεται το Ειδικό Νηπιαγωγείο της Δράμας, αφετέρου δε για την αξιοποίηση του παλιού Νηπιαγωγείου Μοναστηρακίου, το οποίο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης αριθμού νηπίων.
«Ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε ως Νηπιαγωγείο στο Μοναστηράκι. Πληροί τις προϋποθέσεις. Έχουμε μιλήσει ήδη με εκπροσώπους του δήμου και θα γίνουν δομικά οι κατάλληλες τροποποιήσεις, ενώ κάποια άλλα δομικά στοιχεία, όπως η απαραίτητη ράμπα υπάρχουν ήδη. Το κτήριο το εξέτασα προσωπικά εγώ, το εξέτασε η προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου, επίσης το είδαν και άλλοι εμπλεκόμενοι παράγοντες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες που είναι εξειδικευμένοι στον τομέα των παιδιών ειδικής αγωγής, το ενέκριναν, όπως και εγώ. Θα δούμε τι αλλαγές μπορούν να γίνουν ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα παιδιά. Είναι ένα πολύ όμορφο σχολείο το οποίο θεωρώ ότι είναι κρίμα που ήταν κλειστό τόσο καιρό. Μπορεί να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο. Το μόνο πρόβλημα ήταν με τη μεταφορά των παιδιών, αλλά και αυτό μπορεί να λυθεί με νέες συμβάσεις δωρεάν μεταφοράς με ταξί οι οποίες θα προκηρυχθούν. Είναι πλέον θέμα χρόνου να δούμε και πως μπορεί να γίνεται η μετακίνηση των μαθητών. Πιθανόν να πληρωθούν θέσεις σε ταξί ώστε να μετακινούνται τα παιδιά. Πιστεύω ότι σε ενάμιση μήνα, θα λειτουργήσει στο νέο του χώρο το Ειδικό Νηπιαγωγείο” ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ο νέος χώρος έχει αρκετά μεγάλες αίθουσες και παρέχει καλύτερες δυνατότητες διδασκαλίας για τα νήπια. Σε αντίθεση με τον χώρο που λειτουργεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.
Σε ό,τι αφορά δε τη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, εκεί, πρέπει να λυθούν άλλα προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τα κενά σε προσωπικό. Για τον σκοπό αυτό αναμένεται η κάλυψή τους με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Τα κενά σε εκπαιδευτικούς έχουν ήδη αποσταλεί, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, η οποία αναμένει να σταλούν αναπληρωτές τις επόμενες ημέρες.
Υπάρχει πάντως όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ των “Χ” και ένα ζήτημα που αφορά την δωρεάν μεταφορά των μαθητών με ταξί προς το Ειδικό Σχολείο. Οι νέες συμβάσεις δωρεάν μεταφοράς των μαθητών δεν έχουν ακόμη υπογραφεί, κάτι που θα πρέπει να γίνει σύντομα ή σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να παραταθούν οι παλιές συμβάσεις με τους αυτοκινητιστές, για να μην υπάρξουν διάφορα ζητήματα που μπορεί να επηρεάσουν την τακτική μεταφορά των μαθητών στο σχολείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ