Φυλακές Νικηφόρου: Τι γίνεται τελικά με τη στελέχωση;

0
4159

– Κ. Μπλούχος στα «Χ»: «Εν αναμονή της έκδοσης προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ. Η κυβέρνηση προχωρά πιστή στις δεσμεύσεις της»
– Θ. Ξανθόπουλος στα «Χ»: «Επί ενάμιση χρόνο δεν έγινε τίποτα, ενώ υπήρχε η προκήρυξη»

Συνεχίζεται η αναμονή για την προκήρυξη των θέσεων στο νέο κατάστημα του σωφρονιστικού καταστήματος στον Νικηφόρο. Τα ερωτηματικά στην κοινή γνώμη της Δράμας είναι φυσικό να αυξάνονται όσο περνά ο καιρός και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει για τον χρόνο έκδοσης της προκήρυξης, που φαίνεται να έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα, όπως άλλωστε και το ίδιο το κατασκευαστικό έργο των φυλακών το οποίο έχει μεν ολοκληρωθεί, αλλά μετά από πολύχρονη περιπέτεια.
Μιλώντας χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για τη στελέχωση του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στον Νικηφόρο, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Μπλούχος εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής και ότι αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης. Όπως είπε συγκεκριμένα: «Η κυβέρνηση προχωρά πιστή στις δεσμεύσεις της, με απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων. Είμαστε εν αναμονή της έκδοσης προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ και την ολοκλήρωση έτσι του βηματισμού για τη λειτουργία των φυλακών Νικηφόρου».
Διαφορετική, βέβαια, είναι η άποψη του Τομεάρχη Δικαιοσύνης και Βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου, ο οποίος επανέφερε και πάλι το θέμα της στελέχωσης του νέου σωφρονιστικού καταστήματος, στο πλαίσιο Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα την πολιτική της κυβέρνησης στο σωφρονιστικό σύστημα που κατατέθηκε από 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του ιδίου και του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο, κ. Χρ. Σπίρτζη.
Μιλώντας στα «Χ» για το ίδιο θέμα, ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε ότι έγινε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης στο σωφρονιστικό σύστημα, στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετηθούν οι πρώτοι επτά ερωτώντες βουλευτές και ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να απαντήσει. Ειδικότερα, για το θέμα της καθυστέρησης που αφορά τη στελέχωση των φυλακών στον Νικηφόρο, ο κ. Ξανθόπουλος υπογράμμισε: «Ενώ εμείς ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαμε διαχωρίσει την προκήρυξη για τις φυλακές του Νικηφόρου από τις υπόλοιπες θέσεις των εργαζομένων και η προκήρυξη αυτή εστάλη στο ΑΣΕΠ και στη συνέχεια αυτό απηύθυνε ερωτήματα και παρατηρήσεις προς το υπουργείο, δυστυχώς επί 1,5 χρόνο η κυβέρνηση δεν προχώρησε καθόλου». Σε επανειλημμένες επαφές που είχε ο κ. Ξανθόπουλος με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, αλλά και σε επίσκεψη στο γραφείο του εισέπραττε την απάντηση: «αναμένουμε το υπουργείο». «Δυστυχώς το υπουργείο δεν απαντούσε στις παρατηρήσεις του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί το προκαταρκτικό στάδιο του διαγωνισμού. Με σχετική νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η στελέχωση των σοφρωνιστικών καταστημάτων θα γίνεται μέσω του ΑΣΕΠ. Αυτό είναι θετικό διότι η διαδικασία δεν θα γίνεται απλώς με κριτήρια ΑΣΕΠ αλλά από το ίδιο το ΑΣΕΠ. Αλλά με έκπληξη ακούσαμε τον κυβερνητικό βουλευτή να λέει ότι: «τώρα ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουμε στην προκήρυξη των θέσεων του Νικηφόρου». Δηλαδή ενώ επί ενάμιση χρόνο υπήρχε η προκήρυξη, δεν έγινε τίποτα. Τώρα με τη νομοθετική ρύθμιση, πόσο καιρό ακόμα θα περιμένουμε; Είναι προφανές ότι οι ευθύνες της καθυστέρησης βαρύνουν αποκλειστικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ