Γ. Καψημάλης: «Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στο δημοτικό στάδιο, ο εργολάβος είναι εντός χρονοδιαγράμματος»

0
1626

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Καψημάλης, μιλά στα «Χ»: «Προσπαθούμε να λύσουμε όσα δεν λύθηκαν για δεκαετίες στη Δράμα και θα το κάνουμε»

Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στα έργα που αφορούν τόσο το Δημοτικό Στάδιο όσο και το Κολυμβητήριο, διευκρίνισε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Γιάννης Καψημάλης, με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ στο φύλλο των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ» της Δευτέρας.
«Υπάρχει αυτή τη στιγμή μία σύμβαση η οποία τρέχει για την αντικατάσταση του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο και ο εργολάβος με βάση την συγκεκριμένη σύμβαση είναι εντός χρονοδιαγράμματος, μέχρι σήμερα» επεσήμανε ο κ. Καψημάλης και συνέχισε: «Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή εκτελούνται εργασίες αποξήλωσης του παλαιού τάπητα και ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Ταυτόχρονα έχει γίνει υπόβαση στην περιοχή “D”, το γνωστό “πέταλο”, ώστε να στρωθεί νέο ασφαλτικό τις επόμενες ημέρες. Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη η υπεργολαβία που προηγείται της εγκατάστασης του νέου τάπητα. Ο εργολάβος έχει δώσει παραγγελίες για να παραλάβει τα υλικά που χρειάζεται από το εξωτερικό, προκειμένου να στρώσει τις υποβάσεις. Από εκεί και πέρα εμείς ως υπηρεσία πιέζουμε συνεχώς τους εργολάβους για την εξέλιξη των εργασιών»
Σε ό,τι αφορά τους κινδύνους που υπάρχουν από την ενδεχόμενη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, που δεν θα επέτρεπε την ομαλή έκβαση των έργων, ο κ. Καψημάλης είπε ότι όντως υπάρχει αυτός ο φόβος και για τον λόγο αυτό πιέζει συνεχώς τον ανάδοχο ο Δήμος Δράμας, ωστόσο προσέθεσε ότι, ο εργολάβος ενεργεί με βάση τη σύμβαση που έχει υπογράψει. «Υπάρχουν ομόφωνες εγκρίσεις των όρων δημοπράτησης, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας. Η σύμβαση για την περαίωση των έργων λήγει στις 10 Δεκεμβρίου και η υπηρεσία ασκεί καθημερινά πιέσεις στην ανάδοχη εταιρεία, ώστε να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες με σκοπό να παραδοθεί ένα άρτιο έργο».
Σε ότι αφορά τις ανάγκες των παιδιών, που χρειάζονται αυτή την περίοδο τον χώρο του στίβου για τις προπονήσεις των αγωνισμάτων στα οποία θα αξιολογηθούν για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Καψημάλης είπε ότι μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με το τμήμα αθλητισμού να ενημερωθούν για τα διαθέσιμα γήπεδα, στο Κραχτίδη, τη Χωριστή, την Νέα Κρώμνη, την Νέα Αμισό κλπ.
Σχετικά με τις επικείμενες εργασίες για το νέο κολυμβητήριο, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, δήλωσε: «Οι μελετητές της Raycap, από κοινού με τους μελετητές της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, συνεργάζονται ώστε να τελειώσει άμεσα το θέμα. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες οι οποίες είναι χρονοβόρες. Απαιτούνται αδειοδοτήσεις από συγκεκριμένους φορείς (Πολεοδομία, Αποκεντρωμένη κλπ), και σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε σήμερα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεννοηθούμε με τον δωρητή για να ορίσουμε πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται, κάτι που θα γίνει το ταχύτερο δυνατόν. Θυμίζω ότι η δική μας δημοτική αρχή είναι αυτή που ασχολήθηκε με την επίλυση αυτών προβλημάτων, κάτι που δεν έκανε κανείς πιο πριν. Προσπαθούμε να λύσουμε όσα δεν λύθηκαν για δεκαετίες στη Δράμα και θα το κάνουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ