Γ. Καψημάλης για το Δημοτικό Κολυμβητήριο: Στα τέλη Μαρτίου αρχίζει η κατεδάφιση

0
1306

– Επιτόπια εκτίμηση του χώρου πραγματοποίησαν οι μηχανικοί που θα αναλάβουν την καθαίρεση του παλιού κτίσματος
– Παράλληλα, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης του παλιού και ανέγερσης του νέου κολυμβητηρίου


 

Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες κατεδάφισης του υφιστάμενου παλιού κολυμβητηρίου της Δράμας, ενώ ήδη την προηγούμενη εβδομάδα έγινε επιτόπια επίσκεψη στον χώρο από μηχανικούς της Raycap και του Δήμου Δράμας.
Την ίδια ώρα, η παραλαβή της μελέτης του έργου που αφορά την κατασκευή νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας, που είναι αντικείμενο δωρεάς της εταιρείας ΡΕΗΚΑΠ Α.Ε., θα συζητηθεί και θα εγκριθεί, εκτός απροόπτου, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, που συνεδριάζει αύριο Παρασκευή.
Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Γιάννης Καψημάλης, το συνολικό έργο για την κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου περιλαμβάνει δύο τμήματα, δηλαδή την κατεδάφιση του υφιστάμενου παλιού κολυμβητηρίου και την ανέγερση του καινούργιου. Μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας, που αφορούσε την κατεδάφιση του παλιού κτίσματος, ακολουθεί την Παρασκευή η απόφαση της επιτροπής για την αποδοχή της δωρεάς μελέτης από την εταιρεία Raycap για την κατασκευή νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας.
Μετά και την απόφαση αποδοχής της δωρεάς για την κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας την Παρασκευή, το επόμενο στάδιο είναι να αρχίσουν οι εργασίες κατεδάφισης του υφιστάμενου κολυμβητηρίου. Οι εργασίες θα αρχίσουν σε λίγες εβδομάδες, περίπου στα τέλη Μαρτίου, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, και πρόσθεσε ότι οι δύο φάσεις, δηλαδή η κατεδάφιση του παλιού κτίσματος και οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου κολυμβητηρίου, όπως η έκδοση πολεοδομικής άδειας, μετά την εξασφάλιση των ειδικών όρων δόμησης, μπορούν να τρέξουν παράλληλα.
Πάντως, όπως είπε ο κ. Καψημάλης, το κομμάτι της κατεδάφισης του υφιστάμενου κτίσματος είναι πολύ δύσκολο για το συγκεκριμένο κτίσμα, καθώς για το μεταλλικό δικτύωμα που είναι πολύ βαρύ απαιτούνται ειδικές εργασίες, ειδικοί γερανοί και στηρίγματα. Για την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης, όπως είπε, έγινε και επιτόπια επίσκεψη στον χώρο από τον ίδιο και από μηχανικούς του Δήμου Δράμας και της Raycap που θα ασχοληθούν με την κατεδάφιση, την προηγούμενη εβδομάδα. Σε ό,τι αφορά δε την οικονομική συνδρομή του Δήμου Δράμας στο συνολικό έργο, ο κ. Καψημάλης επεσήμανε ότι ο Δήμος Δράμας έχει αναλάβει την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της τάξης των 750.000 ευρώ περίπου.
Το «πράσινο φως» για την καθαίρεση της στέγης του παλιού κλειστού κολυμβητηρίου έδωσε τον Μάιο του 2021 κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, και Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με την οποία εγκρίθηκε η σύμβαση δωρεάς ποσού 455.000 ευρώ μεταξύ του Δήμου Δράμας και της εταιρείας με την επωνυμία «ΡΕΗΚΑΠ Α.Ε.». Σε ό,τι αφορά την απεμπλοκή από το πρόβλημα των όρων δόμησης για το νέο κτίσμα, αυτή έγινε με τροπολογία που κατέθεσε τον Ιανουάριο ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Μπλούχος στη Βουλή με τίτλο: «Ειδικοί όροι δόμησης για την ανέγερση νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου στον Δήμο Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!