Γ. Ψαρράς: «Δεν θα επιτρέψω να αμαυρώσει κανένας το έργο που έγινε στην ΔΕΚΠΟΤΑ»

Έγινε ο μίνι απολογισμός από τον απερχόμενο πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης

0
1266

Ουσιαστικά μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΔΕΚΠΟΤΑ ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης.

Λίγη ώρα πριν από την πρώτη συνεδρίαση και την συγκρότηση του νέου ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης σε σώμα, τόσο ο πρώην πρόεδρος κ. Γιώργος Ψαρράς όσο και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, μιλώντας για τα τεκταινόμενα στην Δημοτική Επιχείρηση. Αναφέρθηκαν σε όσα συνέβησαν στην θητεία του απερχόμενου ΔΣ αλλά και τις σκέψεις που υπάρχουν για τη νέα περίοδο.
Ο κ. Γιώργος Ψαρράς θύμισε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του το 2017 δεν παρέλαβε μητρώο παγίων, ούτε καταμετρημένο ταμείο από καμία χρήση. Επίσης όπως είπε δεν παρέλαβε απαιτήσεις και υποχρεώσεις από τρίτους και σε τρίτους της ΔΕΚΠΟΤΑ. Δεν παρέλαβε οικονομικές καταστάσεις και ισολογισμούς όπως και εκθέσεις διαχείρισης διοικητικού συμβουλίου και προσαρτήματα.
Όπως είπε επίσης, παρελήφθη μόνο ένας “ξερός” ισολογισμός του 2011 και του 2012. Ο ισολογισμός του 2011 δεν υποβλήθηκε ποτέ σε έλεγχο, με την δικαιολογία ότι ο κύκλος εργασιών δεν το καθιστούσε υποχρεωτικό είπε ο κ. Ψαρράς προσθέτοντας ότι ο έλεγχος έπρεπε να γίνει. Είπε ότι το 2019 με απόφαση του ΔΣ, έγινε έλεγχος για το διάστημα από το 2011 έως το 2016. Πρόσθεσε ότι αυτή την στιγμή είναι έτοιμες και κατηρτισμένες οι οικονομικές καταστάσεις του 2017 και 2018. Όπως είπε ο κ. Ψαρράς η τελευταία μεγάλη απόφαση της προηγούμενης διοίκησης ήταν να προχωρήσει σε απογραφή των πάγιων περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, απογραφή υποχρεώσεων και απαιτήσεων. Είπε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουν τα ελλείμματα που έχουν προκύψει στην επιχείρηση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ΔΕΚΠΟΤΑ θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί.
Μίλησε επίσης για πολλά εμπόδια στην διάρκεια της θητείας του σε επίπεδο επιτροπικού ελέγχου και έκανε λόγο για ελέγχους σκοπιμότητας και όχι ελέγχους νομιμότητας. Αναφερόμενος στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τον καταλογισμό σε δυο πρώην υπαλλήλους της ΔΕΚΠΟΤΑ και στον κ. Χατζηκυριακίδη είπε ότι θα πρέπει να σταματήσουν διότι “Αυτός ο καταλογισμός δεν λέει τίποτε. Είναι εκεί που είναι και πρέπει να σας πως ότι υπάρχουν μέσα δαπάνες που είναι ευτελείς” πρόσθεσε ο κ. Ψαρράς. Αναφέρθηκε στις ενέργειες της δικής του διοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων με το ενυδρείο Μυλοποτάμου, που τελικά μεταφέρθηκε στον Δήμο και στην συνέχεια στην ΔΕΚΠΟΤΑ όπως έπρεπε.
Επεσήμανε ακόμη το εκδοτικό έργο της ΔΕΚΠΟΤΑ στην διάρκεια της θητείας του θέλοντας να δείξει την προσφορά της Δημοτικής Επιχείρησης στον χώρο του πολιτισμού. Μίλησε για την βελτίωση των δομών του ΚΔΑΠ – ΜεΑ και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι λέγοντας ότι στα δυο προγράμματα επιτελέστηκε σημαντικό έργο. Για την Ονειρούπολη είπε ότι από τον Απρίλιο του 2017 που ανέλαβε ως πρόεδρος έκανε προσπάθεια να φέρει σε συνεννόηση και συνεργασία όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Εκτός από τις παρατάξεις του κ. Τσιαμπούση και του κ. Ηλιόπουλου όπως είπε κανένας άλλος δεν φάνηκε ποτέ σε καμία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για την Ονειρούπολη. Εξήγησε ότι παρόλα αυτά η Ονειρούπολη βελτιώθηκε και αναβαθμίστηκε και η έλευση του κόσμου το αποδεικνύει.
Μιλώντας για τις προτάσεις που ακούγονται από την αντιπολίτευση για κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ, και τα επιχειρήματα περί ιδιαίτερων σχέσεων με τους πολιτιστικούς συλλόγους, θύμισε ότι η αντιπολίτευση ψήφισε όλες τις αποφάσεις της ΔΕΚΠΟΤΑ που αφορούσαν τους συλλόγους και αναρωτήθηκε πως προκύπτει αυτή η κατηγορία. Αναφερόμενος στο έργο που έγινε από το ΔΣ κατά την δική του θητεία ο κ. Ψαρράς είπε ότι δεν θα επιτρέψει να αμαυρώσει κανένας την δουλειά που έγινε. Αναφερόμενος στο έλλειμμα που ανεβρέθηκε από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου είπε ότι το έλλειμμα αφορά την περίοδο διοίκησης της παράταξης Πόλη+Ζωή και είναι ένα ποσό της τάξης των 146.000 ευρώ…
Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης ευχαρίστησε τον κ. Γιώργο Ψαρρά διότι όπως είπε το νέο ΔΣ παραλαμβάνει μια ΔΕΚΠΟΤΑ πεντακάθαρη σε ότι αφορά τα οικονομικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, όπως εξήγησε. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με την ΔΕΚΠΟΤΑ αν και η Δημοτική Επιχείρηση δεν άκουσε ποτέ μια καλή κουβέντα όπως είπε. Σημείωσε ότι ακούστηκαν πολλά τα προηγούμενα χρόνια για κακή διαχείριση, για ξέπλυμα χρήματος κλπ. Όλα αυτά όπως τόνισε ο κ. Καλλινικίδης τελειώνουν με την συνδρομή του Γιώργου Ψαρρά. Διεμήνυσε μεταξύ άλλων ότι στην νέα περίοδο της ΔΕΚΠΟΤΑ όλα θα γίνονται ξεκάθαρα και με κυκλικό τρόπο χωρίς “κεκτημένα δικαιώματα ή κληρονομικά δικαιώματα” για κανέναν διότι όπως είπε η ΔΕΚΠΟΤΑ ανήκει σε όλους… “Η ΔΕΚΠΟΤΑ είναι εδώ χωρίς να κλείνει την πόρτα σε κανένα και για να συνεργαστεί με όσους έχουν πραγματικά την επιθυμία να σταθούν ανταποδοτικά σε ότι τους προσφέρει. Η ΔΕΚΠΟΤΑ προσφέρει πολιτισμό…” είπε μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ