Γέμισε με αισιόδοξα χρώματα η πλατεία του Καλαμπακίου

0
2086

– Αθ. Θεοδωρίδου στα «Χ»: «Τα παιδιά ζωγράφισαν τους κάδους ανακύκλωσης και τους μετέτρεψαν σε ανοιξιάτικα τοπία»
– Επιτυχημένες οι πρώτες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Μαΐου. Έπεται και συνέχεια

Με απόλυτα επιτυχημένες δράσεις άρχισαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Μαΐου στο Καλαμπάκι. Η συμμετοχή των παιδιών και των γονέων τους, πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, ήταν μεγάλη.
Σχολιάζοντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Μαΐου, η κ. Αθανασία Θεοδωρίδου είπε ότι ο κόσμος έδειξε τη διάθεση που υπάρχει να βγει έξω. Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, το περασμένο Σάββατο, περιλάμβανε τη δράση με τίτλο «Ζωγραφίζω την Άνοιξη». Τα παιδιά ζωγράφισαν τους κάδους ανακύκλωσης και τους μετέτρεψαν σε ανοιξιάτικα τοπία, με την καθοδήγηση και επιμέλεια της ζωγράφου κυρίας Σοφίας Παρασίδου.
«Η δράση ήταν επιτυχημένη από πλευράς προσέλευσης κόσμου. Γονείς και παιδιά ήρθαν με πολύ καλή διάθεση να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν. Είχαμε πάρα πολλούς μικρούς καλλιτέχνες, που παρά τη μικρή ηλικία τους ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες που τους δόθηκαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συνωστισμός αλλά και να μην χαθεί το θέμα της ζωγραφικής. Η δράση έγινε στην κεντρική πλατεία του Καλαμπακίου. Το πρωί της ίδιας ημέρας παραλήφθηκαν οι κάδοι που συγκέντρωσε στην πλατεία ο Δήμος Δοξάτου. Οι κάδοι ασταρώθηκαν και το απόγευμα απλώθηκαν στην κεντρική πλατεία όπου και δημιουργήθηκαν ομάδες παιδιών γύρω από κάθε κάδο, υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα. Τα παιδιά ζωγράφισαν του κάδους και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο» εξηγεί η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου.
Το αποτέλεσμα της δουλειάς των παιδιών πλέον κοσμεί την πλατεία του Καλαμπακίου ενώ η επιτυχία της δράσης έδωσε αφορμή για σκέψεις στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλμαπακίου, που εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο διεξαγωγής παρόμοιων δράσεων τόσο στο Καλαμπάκι όσο και σε άλλα σημεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια δράση είχε γίνει στο Καλαμπάκι πριν από 9 χρόνια με ανάλογη επιτυχία.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Μαΐου, το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ο ποδηλατικός γύρος του Καλαμπακίου με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Την επίβλεψη για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων είχε το Α.Τ. Δοξάτου.
Η μεγάλη συμμετοχή στις δύο πρώτες εκδηλώσεις έδειξε για ακόμα μία φορά ότι οι νέοι άνθρωποι του Καλαμπακίου πλαισιώνουν τις δράσεις και τις δραστηριότητες του συλλόγου, κάτι που δημιούργησε ικανοποίηση στους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ. και έχει τίτλο: «Με νου παράδοσης», «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων».
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Δοξάτου θα παρουσιάσουν «με νου» παράδοσης, το παραδοσιακό μενού του τόπου τους. Φέτος, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, λόγω της υγειονομικής κρίσης δεν θα γίνει διαγωνισμός φαγητού. Ωστόσο, κλήθηκαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Δοξάτου να παρουσιάσουν από ένα ή περισσότερα παραδοσιακά φαγητά της περιοχής τους για να εκτεθούν. Τα εδέσματα θα παρουσιαστούν και θα φωτογραφηθούν επαγγελματικά ενώ η παρουσίαση των φαγητών θα γίνεται και με προτζέκτορα σε οθόνη, προκειμένου ο κόσμος να κάθεται και να παρακολουθεί χωρίς να συνωστίζεται μπροστά από τα τραπέζια με τα εδέσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ