Γεύματα Μουσικού: Έδωσε λύση το Ελεγκτικό

Αρχίζει η σίτιση στο Μουσικό Σχολείο από αρχές Μαρτίου, εκτός απροόπτου

0
2161

Θετική για την επίλυση του προβλήματος σίτισης στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας ήταν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ανακοινώθηκε προχθές Τρίτη και αφορούσε την προσφυγή του Δήμου Δράμας, που έγινε προκειμένου να αρχίσει η κανονική σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου με τον νικητή του διαγωνισμού που προηγήθηκε.

Στο ελεγκτικό συνέδριο προσέφυγε ο Δήμος της Δράμας προκειμένου να προσπεράσει της αντιρρήσεις του επιτρόπου για τον νικητή του διαγωνισμού της σίτισης.
Η απόφαση του πενταμελούς δικαστηρίου την Τρίτη, έδωσε το πράσινο φώς για έναρξη του πλήρους γεύματος στους μαθητές και ο Δήμος Δράμας αναμένει πλέον από τον προμηθευτή να προβεί στις απαραίτητες τυπικές ενέργειες προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της σίτισης.
Ωστόσο όπως είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Άγγελος Σολάκης μεσολαβεί ένα διάστημα δέκα περίπου ημερών το οποίο απαιτείται για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες (κατάθεση επικαιροποιημένων εγγράφων κλπ) από τον προμηθευτή. Με δεδομένο αυτό, εκτιμάται ότι η σίτιση των μαθητών του σχολείου με πλήρη γεύματα θα αρχίσει από τις αρχές Μαρτίου.
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ρίχνει βεβαίως φώς στο τούνελ της ταλαιπωρίας των μαθητών και της σίτισής τους με πλήρη γεύματα, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε και σε προχθεσινό ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ η σχολική χρονιά εκπνέει με αποτέλεσμα να καλυφθούν τελικά μόνο τρείς μήνες, εάν εντωμεταξύ δεν προκύψει κάποιο άλλο εμπόδιο.
Εδώ θα πρέπει να κατατεθεί και η εύλογη ανησυχία που υπάρχει για την σίτιση των μαθητών του σχολείου κατά την επόμενη χρονιά. Δεν είναι λίγοι όσοι δικαιολογημένα εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τυχόν επανεμφάνιση του προβλήματος κατά την επόμενη σχολική περίοδο.
“Η μόνη λύση που υπάρχει για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι με τροπολογία στην Βουλή να εξαιρεθεί η σίτιση των Μουσικών Σχολείων από την διαδικασία του νέου νόμου περί προμηθειών. Μια τέτοια τροποποίηση στον Νόμο θα απέμπλεκε την διαδικασία και θα υπήρχε η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης. Δηλαδή εάν βρεθεί κάποιος άλλος διαγωνιζόμενος προμηθευτής ο οποίος θα επιδοθεί σε ενστάσεις κατά την επόμενη χρονιά θα έχουμε πάλι το ίδιο αποτέλεσμα. Ο μόνος τρόπος είναι η τροποποίηση του Νόμου και η εξαίρεση των Μουσικών Σχολείων ως επείγουσα και αναγκαία για να μην δημιουργηθούν και πάλι τέτοια προβλήματα” είπε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κος Άγγελος Σολάκης.
Υπενθυμίζεται ότι, για την ανακοίνωση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εντός της εβδομάδας, είχε κάνει λόγο ήδη από την Δευτέρα στα ΧΡΟΝΙΚΑ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ