«Γι’ αυτά που έχεις στην καρδιά σου»

Νέα Χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία του “Τοίχου της Καλοσύνης” στη Δράμα

0
3746

“Γι’ αυτά που έχεις στην καρδιά σου”, έτσι ονομάστηκε η δράση του Τοίχου της καλοσύνης για τα φετινά Χριστούγεννα για την οποία οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης στην Δράμα απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στους συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας ετοίμασαν χειροποίητο νεσεσέρ-κασετίνα με μίνι-μπισκότα βουτύρου και χειροποίητες γυάλινες μπάλες-στολίδια σε κουτί κραφτ, όπου πάνω τους μπορεί να γραφτεί οτιδήποτε (ένα όνομα μια ευχή ή ένα μήνυμα).

Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν για την εκπλήρωση των στόχων του ανθρωπιστικού έργου του Τοίχου της Καλοσύνης, μεταξύ άλλων και για την σίτιση συμπολιτών μας που βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία. Οι προπαραγγελίες όπως αναφέρουν στα ΧΡΟΝΙΚΑ εθελοντές του Τοίχου της καλοσύνης έχουν αρχίσει και υπάρχει η δυνατότητα αποστολής σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες μάλιστα όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Τοίχο της Καλοσύνης.
Στην προσπάθεια αυτή όπως είπαν στα ΧΡΟΝΙΚΑ εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης, συμμετέχουν ομάδες χειροτεχνίας, δημιουργικότητας των εθελοντών του Τοίχου και τα δώρα που παρασκευάζονται θα αρχίσουν να διατίθενται από τα τέλη Νοεμβρίου. Οι πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι στο έργο του “Τοίχου της Καλοσύνης” μπορούν να προμηθεύονται αυτές τις γιορτινές ημέρες επικοινωνώντας με τους εθελοντές ενώ αργότερα ενδέχεται να υπάρχει διάθεση των γιορτινών δώρων και από καταστήματα με τα οποία αυτή την στιγμή γίνονται συζητήσεις. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από αυτή τη προσπάθεια θα καλύψουν τις ανάγκες οικογενειών που έχουν ανάγκη σε τρόφιμα την γιορτινή περίοδο και παράλληλα εάν τα ποσά που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις επαρκούν υπάρχει σκέψη να αγορασθούν και δωράκια για τα παιδιά αυτών των οικογενειών.
Η ανταπόκριση του κόσμου στις δράσεις του “Τοίχου της Καλοσύνης” στην Δράμα δημιουργεί αισιοδοξία και περισσότερη διάθεση για την συνέχεια των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει ο “Τοίχος” στηρίζοντας οικογένειες στον Νομό Δράμας.
Ενδεικτικό της επιτυχίας αυτών των πρωτοβουλιών είναι και η δράση με την διανομή σχολικών ειδών στο πλαίσιο της νέας σχολικής χρονιάς που προηγήθηκε και βρήκε ανταπόκριση από ευαισθητοποιημένους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 100 τσάντες με σχολικά είδη και παραδόθηκαν στις οικογένειες των παιδιών με την βοήθεια και των κοινωνικών υπηρεσιών που υπέδειξαν στους εθελοντές, οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Ο Τοίχος της Καλοσύνης στην Δράμα είναι από τους τελευταίους αν όχι ο τελευταίος που έχει απομείνει να λειτουργεί χάρη στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε κοινωνικά θέματα. Ανάλογες προσπάθειες ξεκίνησαν και σε άλλες πόλεις τα προηγούμενα χρόνια αλλά ατόνισαν ή έπαψαν να υφίστανται. Η δράση του “Τοίχου” σχετίζεται με την σίτιση και την στήριξη άπορων οικογενειών τόσο με τις γνωστές κρεμάστρες του Τοίχου που υπάρχουν εντός της Δράμας όσο και σε επίπεδο τακτικής στήριξης δεκάδων συγκεκριμένων οικογενειών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και βρίσκουν ανακούφιση από την ανυστερόβουλη και παράλληλα ανώνυμη βοήθεια των εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης.
Για περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα των εθελοντών του Τοίχου που είναι: 6945233637, 6981322003.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ