Για την προκήρυξη θέσεων γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

0
7287

Δελτίο τύπου Συλλόγου Ιατρών ΓΝ Δράμας:

Αν και «αλαφρόμυαλοι», γνωρίζουμε πρόσθεση και αφαίρεση

Σχετικά με την τελευταία προκήρυξη 7 θέσεων μονίμων ιατρών θα θέλαμε να παραθέσουμε τα παρακάτω στοιχεία.

9/2/2021
Προκήρυξη 9 θέσεων μονίμων ιατρών: καλύφθηκε η μία (1)

15/9/2021
Προκήρυξη 11 θέσεων μονίμων ιατρών: καλύφθηκαν οι επτά (7), από αυτούς οι 3 υπηρετούσαν ήδη ως επικουρικοί γιατροί στο ΓΝΔράμας, οπότε η πραγματική ενίσχυση είναι +4 γιατροί
Τελικό Σύνολο 1 +7 =8 προσλήψεις από τις δύο προκηρύξεις μέσα στο 2021.

Αποχωρήσεις ιατρών από 7/2021 μέχρι σήμερα

5 παραιτήσεις
(αναισθησιολόγου προς άλλο νοσοκομείο, 2 χειρουργών και ενός ουρολόγου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενός ακτινολόγου)

5 συνταξιοδοτήσεις
(διευθύντριας αναισθησιολογικού με πρόωρη συνταξιοδότηση, διευθυντή ορθοπεδικής, διευθυντή αιμοδοσίας, διευθυντή μικροβιολογικού/ αιματολογικού, διευθυντή ψυχιατρικής στο ΚΨΥ)

και ένας θάνατος της αείμνηστης συναδέρφου καρδιολόγου Ναταλίας Ρωμανίδου.

Σύνολο 11 αποχωρήσεις σε ένα έτος

Άρα συνεπάγεται
+8 -11 = -3

4/8/2022
Προκήρυξη 7 θέσεων μονίμων γιατρών
Αδιανόητο το γεγονός ότι η τελευταία προκήρυξη δεν περιλαμβάνει θέση αναισθησιολόγου, τη στιγμή που το αναισθησιολογικό τμήμα λειτουργεί με 2 μόνιμους αναισθησιολόγους, οι οποίοι εξακολουθούν να κάνουν από 15 εφημερίες…
Αν καλυφθούν και οι 7 θέσεις που το ευχόμαστε, αν και δύσκολο, θα πιάσουμε επιτέλους θετικό πρόσημο!!!
Το ποσοστό κάλυψης των μόνιμων οργανικών θέσεων ιατρών θα παραμείνει ουσιαστικά το ίδιο, γύρω στο 55%.
Από «φωνασκούντα ράκη» αναβαθμιστήκαμε πλέον σε “αλαφρόμυαλους και ιδιοτελείς», που διατυμπανίζουμε «παρόλες».
Αν και αλαφρόμυαλοι λοιπόν…
Ξέρουμε τουλάχιστον απλές αριθμητικές πράξεις, όπως πρόσθεση και αφαίρεση!!!
Το ΔΣ του συλλόγου ιατρών ΓΝ Δράμας
Δράμα, 8/8/2022

 

Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Η άμεση αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης 7 θέσεων γιατρών για το νοσοκομείο μας, προκάλεσε μια ευχάριστη εξέλιξη.
Στην προκήρυξη των 7 θέσεων προστέθηκε και η θέση ενός αναισθησιολόγου που σε περίπτωση που θα καλυφθεί θα είναι ένα γεγονός πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Εκκρεμεί βέβαια η προκήρυξη για την πρόσληψη ψυχιάτρου για το ΚΨΥ και για μια σειρά άλλων ειδικοτήτων που αναφέραμε στην προηγούμενη ανακοίνωση μας.
Ο κυβερνητικός βουλευτής φαίνεται να αναγνώρισε το λάθος του, αφού από το δελτίο τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ απουσιάζει η πρόταση με τους χαρακτηρισμούς – αλαφρόμυαλοι, Ιδιοτελείς – για όσους αντιδρούν για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου (αν και η πρόταση παραμένει σε προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
Περιμένουμε τις υπόλοιπες προσλήψεις που υποσχέθηκε και ελπίζουμε οι χαρακτηρισμοί να μην απευθυνόταν στους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων του νοσοκομείου.
Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε, διεκδικώντας την πλήρη στελέχωση και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν επίσης στο νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς το διάστημα 2019-2022 σχεδόν 50 νοσηλευτές συνταξιοδοτήθηκαν ενώ είχαμε και 3 θανάτους. 84 συνολικά κενές οργανικές θέσεις στη Νοσηλευτική υπηρεσία, 8 νοσηλευτές σε μακροχρόνια άδεια λόγω ασθένειας, 30% αυτών που εργάζονται δεν συμμετέχουν σε κυκλικό ωράριο. Νοσηλευτικό προσωπικό εξαντλημένο ψυχολογικά και σωματικά με τάσεις φυγής από το επάγγελμα. Μεγάλα κενά έχουν δημιουργήσει οι αναστολές εργασίας στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, στην Διοικητική, στο Φαρμακείο, στο Μικροβιολογικό. Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει και το Ακτινολογικό Εργαστήριο. Στην τεχνική υπηρεσία εργάζονται μόνο ένας υδραυλικός, ένας θερμαστής, ένας ψυκτικός, ένας κλιβανιστής, τρεις ηλεκτρολόγοι (η μία συμβασιούχος στην οποία δεν δόθηκε παράταση ως το τέλος του χρόνου, όπως στο υπόλοιπο επικουρικό προσωπικό και έτσι μετά τις 7/9, δύο μόνο ηλεκτρολόγοι θα πρέπει να καλύπτουν το νοσοκομείο σε 24ωρη βάση).
Δεν διαφωνούμε ότι οι ευθύνες για την υποστελέχωση του νοσοκομείου είναι διαχρονικές και αφορούν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι την περίοδο 2015-2018, σε θέση διεκδίκησης ανάλογη με τη δική μας βρισκόταν ο κ. Μπλούχος, ως πρόεδρος τότε της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας.
Ο Αγώνας για ένα Δημόσιο, ΔΩΡΕΑΝ, Σύγχρονο Σύστημα Υγείας είναι υπόθεση όλων μας. Αφορά σωματεία, φορείς, συλλόγους ασθενών, τον λαό της περιοχής. Απέναντι μας οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν και σήμερα στον χώρο της Υγείας.
Δεν έχουμε αυταπάτες ότι ο “γέρος γάιδαρος θα βγάλει καινούρια περπατησιά”, είμαστε όμως σίγουροι ότι ο Αγώνας όλων μας είναι αυτός που θα φέρει αποτελέσματα.

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ

«Για την προκήρυξη θέσεων γιατρών στο ΓΝΔ»

Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε 372 προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα Νοσοκομεία, από τις οποίες αναλογούν 7 στο ΓΝ Δράμας.
Το γεγονός αυτό οδήγησε σε χαρές και πανηγύρια τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ, ενώ το θαυμασμό της, με τρία θαυμαστικά, εκφράζει και η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας!
Ο δε κ. Μπλούχος το προχωράει ακόμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας «ιδιοτελή αλαφρόμυαλο» όποιον «διατυμπανίζει παρόλες» για το προσωπικό που δεν υπάρχει και Νοσοκομείο που «κλείνει».
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ δεν υποτιμά καθόλου το γεγονός της προκήρυξης για πρόσληψη 7 μόνιμων ειδικών γιατρών στο Νοσοκομείο μας. Κάθε ενέργεια στήριξης με μόνιμο προσωπικό μας βρίσκει σύμφωνους. Αρκεί να έρθουν βέβαια οι γιατροί, γιατί έχουμε πικρή πείρα… Οι Δραμινές και οι Δραμινοί γνωρίζουν ότι από την προκήρυξη έως την πλήρωση της θέσης υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση και από την κατ’ αρχάς θετική εξέλιξη μέχρι τους πανηγυρικούς τόνους του κυβερνητικού βουλευτή μεσολαβεί η πραγματικότητα.
Με τίποτα δεν δικαιολογούνται χαρές και πανηγύρια ούτε χρειάζονται ευχαριστίες. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η στελέχωση και η εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων και γενικότερα του ΕΣΥ. Δεν ξεχνάμε δε, ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 700 προσλήψεις γιατρών και προχώρησε στις μισές.
Το Νοσοκομείο Δράμας, ακόμα κι αν έρθουν οι 7 νέοι γιατροί, θα λειτουργεί με το 50% των θέσεων που προβλέπονται από τον Οργανισμό του. Τονίζουμε δε πως κρίσιμες ειδικότητες (δερματολόγος, ενδοκρινολόγος, γαστρεντερολόγος) δεν υπάρχουν σε καμία δημόσια δομή Υγείας στο Νομό μας, γεγονός που συνεπάγεται την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των πολιτών.
Τέλος…
Κατανοούμε το άγχος του τοπικού βουλευτή να παρουσιάσει ο ίδιος και η καταρρέουσα κυβέρνησή του έργο. Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί όμως που διατυπώνει στην πανηγυρική του ανάρτηση όχι μόνο προσβάλλουν και απαξιώνουν συμπολίτες μας που αγωνίζονται καθημερινά για την ποιοτική αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας αλλά και υποβαθμίζουν το δημόσιο λόγο στη Δράμα, ενώ παράλληλα αποπνέουν δυσανεξία στην κριτική καθώς και αλαζονεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ θα συνεχίζει να δίνει με σθένος και σοβαρότητα τη μάχη για την ποιοτική αναβάθμιση του ΕΣΥ στο Νομό Δράμας και θα αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισής του. Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να φτάσουμε το Νοσοκομείο μας και τις υπόλοιπες δομές υγείας της Δράμας στο επίπεδο που αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος. Και αυτό θα είναι πρώτιστο καθήκον για τη νέα προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

 

ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ

Σχόλιο της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ για την ανακοίνωση του κυβερνητικού βουλευτή σχετικά με την προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Δράμας

Οι ελάχιστες προκηρύξεις θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έγιναν για το Νοσοκομείο της Δράμας τα τελευταία χρόνια και οι ακόμη λιγότερες προσλήψεις, είναι αποτέλεσμα του διαρκή αγώνα των σωματείων του Νοσοκομείου και των μαζικών φορέων της πόλης. Ένας αγώνας που λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε από τον κυβερνητικό βουλευτή. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, συνολικά οι εργαζόμενοι του Νομού δεν «έμειναν με το στόμα κλειστό» όπως θα επιθυμούσε ο κ. Μπλούχος, ούτε υιοθέτησαν το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «θα λογαριαστούμε μετά».
Η προκήρυξη 7 νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο, δεν καλύπτουν ούτε τα κενά των πρόσφατων συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων ιατρών, των άδικων αναστολών που εξακολουθούν να υπάρχουν.
Η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την Υγεία ως εμπόρευμα, με τη λογική «κόστος- όφελος». Όλοι μαζί θυσιάζουν την υγεία του λαού της περιοχής, τις ανάγκες του για δωρεάν και ποιοτική περίθαλψη και τα δικαιώματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να στηριχτεί η ανάπτυξη που έχει ως κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία.
Όλοι τους διαχρονικά όταν είναι να καλύψουν βασικές ανάγκες του λαού μας επικαλούνται τις «μνημονιακές δεσμεύσεις» και «δημοσιονομικούς στόχους» ενώ την ίδια ώρα είναι «ανοιχτοχέρηδες» σε επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, στις υπέρογκες ΝΑΤΟικές δαπάνες.
Όλοι τους διαχρονικά έχουν σοβαρές ευθύνες για:
-Την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας, σήμερα λειτουργεί με το 50% του ιατρικού προσωπικού που προβλέπει ακόμα και ο κουτσουρεμένος οργανισμός.
-Την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου.
-Τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με αποτέλεσμα το 25% του προσωπικού του Νοσοκομείου να είναι συμβασιούχοι, επικουρικοί και με προγράμματα του ΟΑΕΔ
-Τη μη ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των υγειονομικών για ένταξη τους στα ΒΑΕ
-Την πολιτική περικοπής μισθών των υγειονομικών.
-Την άθλια κατάσταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Οι υγειονομικοί, που όλο αυτό το διάστημα, έδωσαν παλικαρίσια μάχη, για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες, με ελάχιστα εφόδια και την υπερεφημέρευση να τους έχει διαλύσει, ξέρουν από την πείρα τους, ότι με τον αγώνα τους μαζί το εργατικό – λαϊκό κίνημα του Νομού, μπορούν να επιβάλουν μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, επαρκή χρηματοδότηση, ανάπτυξη όλων των απαραίτητων υποδομών και τον σύγχρονο εξοπλισμό τους. Δημόσια και δωρεάν υγεία.
Σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ ήταν και θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ