«Γιατί ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας»

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δράσεων τουριστικής προβολής της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

0
2610

Παρουσίαση των δράσεων τουριστικής προβολής και προώθησης της Δράμας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 23/09/2019 στο ξενοδοχείο «KOYROS» η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας.

Έγινε ανοικτή Γενική Συνέλευση όπου παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις προβολής που πραγματοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας καθώς και τα αποτελέσματα τους, κατά την περασμένη περίοδο καθώς και ο σχεδιασμός που έπεται.
Αναλύθηκαν τα αποτελέσματα, από τις καμπάνιες σε όλα τα δημοφιλή δίκτυα, Youtube, Facebook, Instagram και Twitter, που παρουσίασαν αύξηση ακόλουθων σε ποσοστό άνω του 90%, από τη συστηματική αποστολή Newsletter κάθε εβδομάδα σε χιλιάδες αποδέκτες στη Ελλάδα και το εξωτερικό, Παρουσιάστηκε η νέα τουριστική ιστοσελίδα «visit-drama» καθώς και όλα τα ολοκληρωμένα εκδρομικά πακέτα για το τι μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στην πόλη.
Παρουσιάστηκαν οι άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε το γραφείο τουριστικής προβολής της Ένωσης Ξενοδόχων, «Τι να Κάνεις – Τι να δεις – Που να μείνεις»
Στο δεύτερο μέρος έγινε παρουσίαση του διασυνοριακού προγράμματος με ονομασία Winetrips.eu που χρηματοδοτείται από το Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σκοπό έχει την «Προώθηση και προβολή οινικών τουριστικών προορισμών μέσω σύγχρονης διαδικτυακής πλατφόρμας».
Τέλος παρουσιάστηκε το νέο πρότζεκτ με ονομασία «Η Γη του Διονύσου» το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη της γαστρονομίας σε σχέση με τον οίνο της Δράμας. Στοχεύει στο τουρισμό εμπειρίας και συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, αναδεικνύει και συνδέει τα προϊόντα που παράγονται στη Δράμα.
Μάλιστα οι άνθρωποι της Ένωσης δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να προβάλουν και να αναδεικνύουν την εικόνα της Δράμας ως τουριστικό προορισμό και σε αυτή την κατεύθυνση καλούν τους ενδιαφερόμενους για συνεργασία προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Την εκδήλωση χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Μιχάλης Τάσου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και άλλοι. Για τους στόχους της Ένωσης μίλησε ο πρόεδρος της Άγγελος Καλλίας, ενώ παρουσίαση των δράσεων που προηγήθηκαν μέχρι σήμερα έκανε από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας η κα Ελένη Μιχαηλίδη.
Όπως είπε η κα Μιχαηλίδη μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ στην διάρκεια της παρουσίασης και παραθέτοντας τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
†“Ξεκινήσαμε βάζοντας τους άξονες που θα έπρεπε να κινηθούμε,
†Να καταγράψουμε το τουριστικό προϊόν της Δράμας ,
†Να δημιουργήσουμε τους τρόπους προβολής
†Να βρούμε τα target group που θα απευθυνθούμε
†Να κατηγοριοποιήσουμε το τουριστικό προϊόν
†Να γνωρίσουμε τις δράσεις που πραγματοποιούνται ,
†Τα σημεία ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να χαράξουμε τη στρατιγική μας στη προβολή και προώθηση.
Αφού οργανώσαμε τους άξονες στους οποίους θα κινηθούμε προχωρήσαμε άμεσα:
†Καταγραφή τουριστικού προϊόντος
†Δημιουργία λογότυπου
†Δημιουργία τουριστικού site visit-drama
†Δημιουργία λογαριασμών στα social media
†Δημιουργία πακέτων διακοπών
†Δημιουργία διαφημιστικού εντύπου
†Δημιουργία ενημερωτικών δελτίων news letter
†Συμμετοχή σε εκθέσεις
†Συναντήσεις με πράκτορες – δημοσιογράφους
Ξεκινώντας την έρευνα για την προβολή της Δράμας, εντοπίσαμε ένα μεγάλο κενό σε ότι αφορά την παρουσία της στα κοινωνικά δίκτυα. Συγκεκριμένα, η Δράμα ήταν ανύπαρκτη ή αδρανής για μεγάλα διαστήματα σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εμείς δημιουργήσαμε μια δυναμική παρουσία στα πιο δημοφιλή δίκτυα. Όπως, Youtube, Facebook, Instagram και Twitter.
Στο facebook, σημειώσαμε αύξηση ακόλουθων σε ποσοστό 90% από την αρχή του έτους ως σήμερα. Σε μια σελίδα που για πολλά χρόνια παρέμεινε αδρανής.
Η αύξηση αυτή προήλθε από δημοσιεύσεις που κάναμε καθημερινά. Εδώ βλέπετε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας δημοσίευσης, που το θέμα της είναι ένας προορισμός, δυστυχώς, χωρίς καμία τουριστική αξιοποίηση, τα Θερμιά. Παρά την εγκατάλειψη και την μη αξιοποίηση του προορισμού σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην ανάρτηση καθώς την είδαν πάνω από 15χιλ. άτομα, αντέδρασαν σε αυτή πάνω από 2χιλ χρήστες και άφησαν τα σχόλια τους. Δεν θα σας δείξω τα σχόλια διότι προέρχονται από ανθρώπους που έχουν επισκεφτεί τα Θερμιά και εκφράζουν την απογοήτευσή τους.
Φανταστείτε την επιτυχία της προβολής στην περίπτωση που το μέρος ήταν λειτουργικό.
Στόχος δικός μας είναι να αναδείξουμε κάθε γωνιά του Νομού μας άσχετα πόσο έχει αξιοποιηθεί από τους αρμόδιους φορείς.
Η απήχηση της σελίδας μας στο FB, κυμαίνεται από 1.000 ως 15.000 άτομα ανά δημοσίευση από 1η Απριλίου ως σήμερα. Σαφώς για να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα, αναγκαστήκαμε να κάνουμε πληρωμένες διαφημίσεις. Πληρώνουμε όχι μόνο για να αναδείξουμε τα ξενοδοχεία μας αλλά πληρώνουμε και για κάθε τουριστικό πόρο ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα που διαφημίζουμε στις αναρτήσεις μας.
Θα ήθελα να προσέξετε ότι πάρα πολλές από τις πληρωμένες διαφημίσεις μας το κοινό της Δράμας δεν το βλέπει, διότι η στόχευση μας είναι να διαφημίσουμε τη δράμα στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε περιοχές στόχους που προκύπτουν από το ενδιαφέρον τους στις αναζητήσεις.
Για καλύτερα αποτελέσματα στις κοινοποιήσεις μας, κάνουμε καθημερινή έρευνα για να εντοπίσουμε τις καλύτερες ώρες και μέρες προβολής, προκειμένου να τις βλέπει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.
Όμοια έχουμε πράξει και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Youtube, όπου αναρτούμε τακτικά βίντεο με θέμα την Δράμα, πάντοτε με άδεια του δημιουργού σε περίπτωση που δεν μας ανήκει το βίντεο.
Στο Instagram, εντοπίσαμε ένα μεγάλο κενό στις δημοσιεύσεις και την παρουσία της Δράμας συνολικά. Μέσα σε 9 μήνες καταφέραμε αύξηση 110% στους ακόλουθούς μας με 3 δημοσιεύσεις ανά εβδομάδα όπου με φωτογραφίες προβάλουμε το τοπίο, τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της περιοχής.
Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούμε και στο Twitter.
Στην διάρκεια του προηγούμενου έτους παρακολουθήσαμε πολλές ημερίδες για την Δράμα, όπου ακούσαμε πολλές φορές ότι η Δράμα είναι ένας άγνωστος προορισμός, ανεκμετάλλευτος. Στα κοινωνικά δίκτυα, πατώντας #drama έβλεπες αναφορές σε δραματικές παραστάσεις. Πατώντας #wine δεν υπήρχε πουθενά η Δράμα. Έτσι ξεκινήσαμε σε κάθε μας δημοσίευση να χρησιμοποιούμε τα # και πετύχαμε αυξήσεις άνω του 70% σε κάθε αναζήτηση.
Πέρα από τα social media δημιουργήσαμε μια σειρά από Newsletter που τα αποστέλλουμε κάθε εβδομάδα σε τουριστικούς πράκτορες. Με τον τρόπο αυτό έχουμε πετύχει σταδιακή αύξηση της επικοινωνίας και παρατηρούμε ανταπόκριση στα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν. Με αυτό τον τρόπο ενημερώνουμε για όλες τις εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Πχ. Για την Ονειρούπολη τους ενημερώνουμε από τον Φεβρουάριο.
Για πρώτη φορά δημιουργήσαμε ολοκληρωμένα πακέτα εκδρομών που τα κατηγοριοποιήσαμε ανά περιοχή, κατηγορία τουριστών και εποχή. Έτσι ο κάθε επισκέπτης έχει την επιλογή να γνωρίζει τι μπορεί να κάνει στη Δράμα ή τι μπορεί να δει στη Δράμα και να προγραμματίσει 2ημερες ή 3ημερες ή 4ημερες διακοπές.
Το μεγαλύτερο όμως κενό που υπήρχε ήταν η έλλειψη μιας τουριστικής ιστοσελίδας που να παρουσιάζει όλο το τουριστικό προϊόν της Δράμας. Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε μια πλήρως τουριστική ιστοσελίδα, αποκλειστικά για την Δράμα, με τίτλο visit-drama, όπου βασιστήκαμε στην λογική του «τι να δεις», «τι να κάνεις» και «που να μείνεις». Μία ιστοσελίδα που είναι πλήρως ενημερωμένη για όλο το τουριστικό προϊόν της Δράμας. Για όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού αλλά και όλα τα επισκέψιμα σημεία ενδιαφέροντος…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ