Γιατροί στο σπίτι: Γιατί να επιλέξετε τη νοσηλεία κατ’ οίκον

0
7128

Η νοσηλεία κατ’ οίκον συνιστά ένα απόλυτα φιλικό και ανθρωποκεντρικό μοντέλο υπηρεσιών υγείας στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Οι γιατροί στο σπίτι της ομάδας Doc4U – Γιατροί Ζωής μπορούν να παρέχουν την απαραίτητη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς που επιλέγουν να παραμείνουν στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού τους, είτε αντιμετωπίζουν χρόνιες είτε οξείες παθήσεις.

Δείτε παρακάτω τους λόγους που ωθούν ολοένα και περισσότερους ασθενείς να επιλέγουν τη νοσηλεία κατ’ οίκον και γιατί αξίζει και εσείς να την επιλέξετε.

Γιατί οι ασθενείς επιλέγουν να νοσηλευτούν κατ’ οίκον

Η ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι φαίνεται πως κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες, καθώς είναι πλέον εφικτή η κατ’ οίκον περίθαλψη με ασφάλεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Και αυτό γιατί συνδράμει σε σημαντικό βαθμό η ευαισθητοποίηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την απομάκρυνση των ασθενών από το ανοίκειο περιβάλλον του νοσοκομείου σε συνδυασμό με την εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας και των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Με άλλα λόγια, οι ασθενείς επιλέγουν τη νοσηλεία κατ’ οίκον καθώς δεν υστερεί σε σχέση με την περίθαλψη στις νοσοκομειακές μονάδες, αφού πλέον το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει τα μέσα (ιατρικά, φαρμακευτικά και τεχνολογικά) ώστε να εξυπηρετεί τις ιατρικές ανάγκες τους στο σπίτι τους.

Οι ασθενείς και οι συγγενείς των ασθενών τείνουν να επιλέγουν την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι καθώς η παρακολούθηση, όπως και η ενημέρωση από τους θεράποντες ιατρούς, είναι συνεχής. Το γεγονός αυτό επιφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση στους ασθενείς και τους συγγενείς τους διότι νιώθουν πιο ασφαλείς που βρίσκονται σε πραγματικά «καλά χέρια».

Η κατ’ οίκον νοσηλεία ακόμη, μειώνει τις χρονοβόρες και πιθανώς επίπονες μετακινήσεις των ασθενών προς τις νοσοκομειακές μονάδες και περιορίζει στο ελάχιστο τις πιθανότητες για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Έτσι, επιτυγχάνεται η μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο (λιγότερες ημέρες νοσηλείας) που μεταφράζεται φυσικά και σε οικονομικά οφέλη για τους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ως προς τον ψυχολογικό παράγοντα των ασθενών, η ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι βελτιώνει τη διάθεσή τους διότι βρίσκονται στο γνώριμο περιβάλλον της οικείας τους μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους, αυξάνοντας τις πιθανότητες για ταχύτερη ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας τους.

Γιατί αξίζει να επιλέξετε τη νοσηλεία στο σπίτι

Η κατ’ οίκον νοσηλεία απευθύνεται σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα που προτιμούν την περίθαλψη στο σπίτι λόγω της μονιμότητας της κατάστασης της υγείας τους. Απευθύνεται επιπλέον σε άτομα που εκδήλωσαν οξεία πάθηση και είναι απαραίτητο να ακολουθούν συγκεκριμένη αγωγή στο σπίτι, μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σε άλλες περιπτώσεις, η νοσηλεία στο σπίτι επιλέγεται για άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν και να φροντίσουν την υγεία τους ή δεν είναι εφικτό οι συγγενείς να τους παρέχουν την καθημερινή φροντίδα που έχουν ανάγκη.

Ακόμη, προτιμάται για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που πιθανώς διαβιούν μόνοι τους σε απομακρυσμένες περιοχές από τα αστικά κέντρα, όπου παρατηρείται περιορισμένη πρόσβαση στη πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Επιλέγοντας τη νοσηλεία στο σπίτι νιώθετε σίγουροι ότι η ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα που χρειάζεστε παρέχεται απρόσκοπτα σε καθημερινή βάση, χωρίς να ταλαιπωρείστε με μετακινήσεις ή να κινδυνεύετε να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Ακόμη, λαμβάνετε πλήρη ενημέρωση από τον θεράποντα ιατρό σας, εφαρμοζεται με απόλυτη ασφάλεια το θεραπευτικό πρωτόκολλο που έχετε ανάγκη και συνεχίζετε να έρχεστε σε επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, στο οικείο σας περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ