Γιώργος Παπαδόπουλος στα «Χ»: Δημοπρατήσεις μέσα στον Απρίλιο για τις υποδομές του χιονοδρομικού

0
1672

– Αιχμές για καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία των αναβατήρων του χιονοδρομικού
– Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για τις ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης

Μέσα στον Απρίλιο θα προχωρήσει προς δημοπράτηση το έργο της συντήρησης και επιδιόρθωσης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού που περιλαμβάνει τους δυο αναβατήρες, δηλαδή τον «Παππού» και τη «Διθέσια», σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι συν τοις άλλοις θα δημιουργηθούν υπόγεια δίκτυα ηλεκτροδότησης, θα αφαιρεθεί μέρος του εξοπλισμού που υπάρχει και θα προχωρήσει η επαναλειτουργία του «Παππού» και της «Διθέσιας» με νέα δεδομένα.
Οι διευκρινίσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στα «Χ» ήταν ουσιαστικά η απάντηση σε όσα ανέφερε εγγράφως στην εφημερίδα μας ο συμπολίτης μας κ. Παναγιώτης Δεληγιαννίδης ο οποίος στην ηλεκτρονική επιστολή του σημείωσε:
«Με την αφορμή που μας έδωσε η εξαγγελία για το χ/κ Λαϊλιά, έχω να κάνω το εξής “παράλογο” ερώτημα προς την περιφέρεια αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, για τα του Φαλακρού. Γιατί ενώ έχει εγκριθεί κονδύλιο 800.000 ευρώ (από την προηγούμενη διοίκηση ακόμα) για την επιδιόρθωση και επαναλειτουργία των 2 αναβατήρων Παππού και Διθέσιας, εδώ και 3 χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα;
Ας μας εξηγήσει κάποιος αρμόδιος… γιατί μάλλον “νομίζετε” ότι το ξεχάσαμε.
Προσωπικά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη περίοδος της πανδημίας, είναι η καταλληλότερη για να γίνει το συγκεκριμένο έργο. Έτσι ώστε με την έναρξη της επόμενης περιόδου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να μπει σε πλήρη λειτουργία το κέντρο. Θεωρώ λοιπόν αναγκαίο και πολύ κρίσιμο για όλους αλλά κυρίως και για την γύρω περιοχή, μετά από 2 σεζόν οι οποίες χάθηκαν λόγω της έλλειψης χιονιού και της πανδημίας, να υπάρξει μια θετική εξέλιξη και μια κατά συνέπεια καλή σεζόν για το βουνό μας»
Ο κ. Δελληγιαννίδης μάλιστα απέστειλε και φωτογραφικό υλικό από το χιονοδρομικό κέντρο, τονίζοντας σχετικά με αυτό: «Νομίζω φαίνεται ξεκάθαρα ότι μπορούμε να “περιμένουμε” κι άλλο μέχρι να ρημάξουν εντελώς οι συγκεκριμένοι αναβατήρες και να χρειάζονται τα διπλά και τα τριπλά χρήματα για να επιδιορθωθούν…τι λέτε;».

Γιώργος Παπαδόπουλος: «Όταν ανέλαβα καθήκοντα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Φαλακρό δεν είχε περιβαλλοντική μελέτη ούτε τουριστική άδεια»
Επιπροσθέτως, σχετικά με τους λόγους που δεν έγιναν οι εν λόγω παρεμβάσεις μέχρι τώρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γ. Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει διότι όταν ανέλαβε ο ίδιος καθήκοντα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Φαλακρό δεν είχε περιβαλλοντική μελέτη, όπως επίσης δεν είχε και τουριστική άδεια. «Αυτό που κάναμε εμείς ήταν να εξασφαλίσουμε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αμέσως μετά συγκεντρώσαμε το ποσό των 800.000 ευρώ που είχε δοθεί για την επιδιόρθωση και την επαναλειτουργία των 2 αναβατήρων, αλλά η προηγούμενη διοίκηση το έσπασε σε μικρότερα ποσά των 50.000 ευρώ. Κάναμε ενοποίηση του ποσού σε ένα κωδικό και πήραμε τουριστική άδεια για να μπορούμε να κάνουμε την όποια δημοπράτηση στο Φαλακρό».
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος: «Έχω τη δέσμευση της υπηρεσίας μου ότι μέσα σε αυτό τον μήνα που διανύουμε, αφού πλέον έχουμε κάνει συγκέντρωση του ποσού και αφού έχουμε όλες τις μελέτες, που δεν υπήρχαν και ήταν απαραίτητες για την παρέμβαση των 800.000 ευρώ στους αναβατήρες, θα προχωρήσουμε σε δημοπρατήσεις»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ