Γιώργος Παπουτσής: «Είναι μεγάλη χαρά και δικαίωση να βλέπω να αγωνίζονται στην ανδρική ομάδα παιδιά από την ακαδημία μας»

0
5619

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Ακρίτα Νέας Κρώμνης Γιώργο Παπουτσή.

Στα «Χ» μίλησε ο Πρόεδρος του Ακρίτα Νέας Κρώμνης Γιώργος Παπουτσής, ο άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και από τα τρία στρατόπεδα, δηλαδή ως ποδοσφαιριστής, ως προπονητής και τα τελευταία χρόνια ως πρόεδρος του Ακρίτα Νέας Κρώμνης.
Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Παπουτσής είναι ο άνθρωπος που οργανώνει και τρέχει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ακρίτα και ταυτόχρονα βοηθάει πολλά ταλαντούχα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.
Στα «Χ» μίλησε για τη φετινή πορεία του Ακρίτα Νέας Κρώμνης, την κατάσταση στην ομάδα, για τις ακαδημίες του συλλόγου, για τον προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Μεσσήνη και για το δραμινό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα εσένα, αλλά και την έγκριτη εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ, που δίνετε τη δυνατότητα στις ομάδες να παρουσιάσουν το έργο και την πορεία τους στο δραμινό ποδόσφαιρο.

Δύο λόγια για την φετινή πορεία του Ακρίτα Νέας Κρώμνης;
Σε ό,τι αφορά τον Ακρίτα όπως και κάθε χρόνο, στόχος της ομάδας είναι να πραγματοποιεί αξιόλογη πορεία και να διεκδικεί μέσα στο γήπεδο το καλύτερο. Έτσι λοιπόν και φέτος μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα μας πραγματοποίησε μέχρι την διακοπή αξιοπρόσεκτη πορεία κατέχοντας την 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ για την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Αν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, πιστεύετε ότι ο Ακρίτας θα συμμετάσχει στα μπαράζ;
Εάν, όταν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ο Ακρίτας θα διεκδικήσει την άνοδο του στην Α’ κατηγορία μέσα από αγώνες κατάταξης εξαντλώντας όλες τις δυνατότητές του.

Γνωρίζω ότι στην ακαδημία γίνεται μια καλή δουλειά, καθώς επενδύετε στο παιχνίδι και στα νέα παιδιά και όχι τόσο στο οικονομικό όφελος. Πιστεύετε ότι αργά ή γρήγορα ο Ακρίτας θα επιστρέψει στα «σαλόνια» του δραμινού ποδοσφαίρου;
Για μένα είναι μεγάλη χαρά και δικαίωση να βλέπω να αγωνίζονται στην ανδρική ομάδα παιδιά από την ακαδημία μας. Παιδιά που μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στην ομάδα μας. Έτσι λοιπόν έχουμε τη δεδομένη στιγμή τους Καλαϊδόπουλο Άγγελο, Αλβανό Ανέστη, Γκεστιάν Μπράχια, Σαμολαδά Βασίλη, Γιάγκου Δούκα, Καπαγερίδη Πολύκαρπο, Δερμεδεσιώτη Αλέξανδρο, όλα παιδιά από την ακαδημία να στελεχώνουν την ανδρική ομάδα.

Πόσα παιδιά έχει σήμερα η ακαδημία του Ακρίτα και πόσους προπονητές;
Η ακαδημία του Ακρίτα κάνοντας αυτοκριτική μπορούμε να πούμε ότι δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θα έπρεπε και θα θέλαμε. Βασικός λόγος η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου που έχει επιδεινωθεί φέτος, γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για μαζική συμμετοχή των παιδιών. Ωστόσο, έχουμε στο σύνολο 30 παιδάκια, κυρίως μικρής ηλικίας. Προπονητής των παιδιών είναι ο Πλακίδης Βαγγέλης, ο οποίος αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα. Είναι ένας αξιόλογος προπονητής έχοντας υψηλό επίπεδο κατάρτισης σε θέματα αμιγώς ποδοσφαιρικά, αλλά και σε αυτά της διαπαιδαγώγησης των μικρών ποδοσφαιριστών. Θα ήθελα να προσθέσω πως μεγάλη και σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της ακαδημίας μας θα δώσει η δημιουργία γηπέδου 5×5 με πλαστικό χλοοτάπητα εντός του γηπέδου στην ανατολική πλευρά. Είναι ένα έργο που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Δράμας και έχει δρομολογηθεί στο εγγύς μέλλον.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε από την προπονητική να ασχοληθείτε με τα διοικητικά του Ακρίτα και ποιο θεωρείτε πιο δύσκολο από τα δυο;
Στον Ακρίτα ήμουν προπονητής 2 χρονιές στην ανδρική ομάδα και είχα δημιουργήσει την ακαδημία του μετά τη δόμηση του νέου γηπέδου. Άρα είχα άμεση σύνδεση με τη λειτουργία της ομάδας και με τα προβλήματά της. Όταν, λοιπόν, ο τότε πρόεδρος Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε αδυναμία να ανταπεξέλθει στα προβλήματα τελειώνοντας την δική του σημαντική προσφορά στην πορεία του Ακρίτα, ανέλαβα μαζί με τον αδελφικό μου φίλο Γιώργο Σαμολαδά την τύχη της ομάδας. Αναφορικά με τις δυσκολίες σε κάθε μια από τις δύο θέσεις, πιστεύω ότι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ο προπονητής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την πορεία μιας ομάδας έχοντας βεβαίως δεδομένη την ολόπλευρη στήριξη και υποστήριξη μιας δυνατής διοίκησης.

Προπονητής στον Άκριτα είναι ένα παιδί της ομάδας, ο Παναγιώτης Μεσσήνης, που αγωνιζόταν χρόνια στην ομάδα. Πώς τον βλέπετε ως προπονητή και έχει τα εχέγγυα για να κάνει το βήμα παραπάνω;
Ο Παναγιώτης είναι ένας εξαίρετος προπονητής και ένας θαυμάσιος άνθρωπος, συγκροτημένος ως τεχνικός με άριστο χαρακτήρα και μεγάλη διάθεση να προσφέρει από τη θέση του στους νεαρούς και όχι μόνο ποδοσφαιριστές μας. Ήταν στο παρελθόν για 3 συνεχόμενα έτη υπεύθυνος της ακαδημίας στο αγωνιστικό τμήμα και σήμερα έχει πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στην ανδρική ομάδα, τους οποίους ο ίδιος ανέδειξε. Είναι μεγάλη μου χαρά να συνεργάζομαι με τον Παναγιώτη και να αποτελεί βασικό μέλος της οικογένειας του Ακρίτα. Πιστεύω δε ότι έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί και να διαπρέψει σε υψηλό επίπεδο.

Ως προπονητής ποια πορεία της ομάδας κρίνετε καλύτερη;
Θα ξεχωρίσω αυτή με την Ακρόπολη το 2000, όταν μαζί με τον Γιώργο Σαμολαδά αναδείξαμε την ομάδα πρωταθλήτρια στην ενιαία τότε Β’ κατηγορία μετά από αγώνα μπαράζ με τα Νεόκτιστα στο Εθνικό στάδιο.

Σας λείπει το να προπονείτε κάποια ομάδα ή έχει κλείσει αυτός ο κύκλος για εσάς;
Σίγουρα έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο για μένα, μολονότι μου λείπει μερικές φορές η ένταση του πάγκου. Παραμένω, ωστόσο, «ενεργός προπονητής» στους παλαίμαχους του Ακρίτα, στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στους σχολικούς αγώνες.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο και πώς το κρίνετε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;
Πιστεύω ότι το δραμινό ποδόσφαιρο ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Μπορεί στους τομείς της οργάνωσης των αναπτυξιακών τμημάτων να υπάρχει πρόοδος, ωστόσο αυτή δεν συνάδει με την εξέλιξη του δραμινού ποδοσφαίρου. Είναι δύσκολο πλέον να αναδειχθούν τα ταλέντα, γιατί υπάρχουν εμπόδια στην προώθηση και καθιέρωσή τους από το ποδοσφαιρικό κατεστημένο.

Οι δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Οι δραμινοί προπονητές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους έχοντας επάρκεια γνώσεων και ισχυρή θέληση για δουλειά, προκειμένου να αναδείξουν τα ποδοσφαιρικά ταλέντα του νομού μας. Ωστόσο, η δυσκολία έγκειται στο γεγονός της επικράτησης νοσηρών φαινομένων στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας, πράγμα που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την εξέλιξη και αξιοποίησή τους.

Τέλος, τι μήνυμα θέλετε να στείλετε σε όλους τους φίλους του δραμινού ποδοσφαίρου για τον κορωνοϊό; Πιστεύετε ότι πρέπει να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα ή να βρεθεί μια άλλη λύση;
Σίγουρα οι στιγμές που βιώνουμε είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες δημιουργώντας πολλά προβλήματα. Η προάσπιση του μεγαλύτερου αγαθού του ανθρώπου, της υγείας, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Μολαταύτα, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε σε γεγονότα και καταστάσεις που θα αλλάξουν δραματικά τη ζωή μας στο μέλλον.
Σε ό,τι αφορά το δραμινό ποδόσφαιρο πιστεύω η διοίκηση της ΕΠΣΔ να λάβει τις καταλληλότερες αποφάσεις είτε τελειώνοντας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους τα πρωταθλήματα, εάν τούτο είναι εφικτό, είτε προκρίνοντας άλλες λύσεις που θα δικαιώνουν τις προσπάθειες των ομάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!