Γρ. Παπαεμμανουήλ στα «Χ»: «Κινούμαστε πολυεπίπεδα για την υπόθεση του Φαλακρού»

1
1405

Σε εξέλιξη η τακτοποίηση των προβλημάτων του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού


Ξεδιπλώνονται οι ενέργειες που ξεκίνησαν από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας εδώ και αρκετό καιρό για τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων τού Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Στο πλαίσιο αυτό, ένα ακόμα βήμα έγινε τις προηγούμενες ημέρες με την απόφαση ανάθεσης της υπηρεσίας για την νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, σε ειδικό επιστήμονα, από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Στις εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται οι χώροι στην περίκλειστη έκταση των 8.000 τ.μ. κυριότητας Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (που είναι υπό παραχώρηση στην ΠΑΜΘ). Στο πλαίσιο του έργου γίνεται:
-πλήρης αποτύπωση και πλήρης καταγραφή όλων των εγκαταστάσεων (αρχιτεκτονική, φέροντος οργανισμού και ηλεκτρομηχανολογικών κτιρίων και εγκατεστημένου εξοπλισμού αναβατήρων) με επικαιροποίηση και ψηφιοποίηση υπαρχόντων σχεδίων καθώς και
-δημιουργία νέων σχεδίων και διαγραμμάτων για την πλήρη αποτύπωση του συνόλου των εγκαταστάσεων όπως υφίστανται επί τόπου και κυρίως των κτιριακών εγκαταστάσεων, τον έλεγχο ταύτισης με τυχόν εκδοθείσες οικοδομικές άδειες και των κατά την εποχή εκδόσεώς των ύπαρξης τυχόν πράξεων άδειας επέμβασης ή πράξεων παραχώρησης, προκειμένου να συμπληρωθεί πλήρως ο απαιτούμενος φάκελος εγκαταστάσεων.

Το συνολικό εμβαδό των κτιριακών εγκαταστάσεων, είτε πρόκειται για κτίρια διημέρευσης επισκεπτών καταφυγίου, είτε για κτίρια υποστήριξης λειτουργίας, είτε για βοηθητικά κτίρια των αναβατήρων, είτε για μεμονωμένα κτίρια διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ανέρχεται περίπου στα 2.500,00 τ.μ.
Οι αναβατήρες είναι 2 εναέριοι, 4 συρόμενοι και 3 συρόμενοι εκμάθησης αρχαρίων. Υπάρχουν δύο σταθμοί διανομής μέσης τάσης και 3 υποσταθμοί υποβιβασμού τάσης είτε σε μεμονωμένα κτίσματα, είτε ενσωματωμένοι σε κτίρια λειτουργίας ή βοηθητικών εγκαταστάσεων.

Επισημαίνεται ότι:
-στους αναβατήρες όλων των τύπων περιλαμβάνονται και οι οικίσκοι των σταθμών αφετηρίας και τερματισμού,
-στο καφέ αναψυκτήριο ‘’Χιονότρυπα’’ περιλαμβάνεται και ο κλειστός διάδρομος σύνδεσης με τον σταθμό τερματισμού της τετραθέσιας αποσυμπλεκόμενης καρέκλας,
-στην τετραθέσια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα περιλαμβάνεται και η αποθήκη συγκέντρωσης καρεκλών και ο υποσταθμός ηλεκτρικής της τροφοδοσίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» τόνισε ότι πρόκειται για μια ακόμη πράξη σειράς ενεργειών για να μπει μια τάξη στην υπόθεση που αφορά το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού. Ο κ. Παπαεμμαονουήλ είπε συγκεκριμένα ότι «Θα πρέπει να μπει μια τάξη σε όλα τα κτίσματα και να νομιμοποιηθούν. Γι αυτό ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία είναι σε εξέλιξη. Αυτό γίνεται σε συνδυασμό με τις άλλες ενέργειες που υλοποιούνται όλο αυτό το διάστημα. Κινούμαστε πολυεπίπεδα για την υπόθεση του Φαλακρού. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις εκτάσεις, το καταφύγιο και τα υπόλοιπα θέματα είναι στο τελικό στάδιο. Όλο αυτό το διάστημα τα τρία υπουργεία, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, έχουν ένα καλό συντονισμό και βηματισμό».
Η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των δυο αναβατήρων, του “Παππού” και της διθέσιας καρέκλας ήδη έχει ξεκινήσει, όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας για να σημειώσει: «Η χιονοδρομική περίοδος έχει λήξει και επίσημα πριν από λίγο καιρό με την ολοκλήρωση των πανελλήνιων αγώνων διάθλου, που καταφέραμε να φέρουμε στο χιονοδρομικό μας κέντρο. Σε συνδυασμό με τη δράση που έγινε πριν από λίγες ημέρες, το “Snow Leopard Day”, που ήταν μια δράση ορειβατικού σκι, διεθνούς επιπέδου, νομίζω ότι παρόλο που το βουνό μας ήταν κλειστό καταφέραμε να το κρατήσουμε ζωντανό».
Ο κ. Παπαεμμανουήλ δήλωσε αισιόδοξος και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το βουνό θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει την ερχόμενη χιονοδρομική περίοδο. Από τον Νοέμβριο του 2022, αν όχι στο σύνολό του, μέρος αυτού, θα είναι οπωσδήποτε σε λειτουργία, όπως είπε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!