Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ: «Η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι μια γιορτή όλων των Ελλήνων»

0
1934

200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα – Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιφέρειας ΑΜΘ

Ο Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Δράμας, χορηγούς επικοινωνίας και εταιρίες τεχνικού εξοπλισμού που συνέδραμαν εθελοντικά, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργάνωσαν από κοινού εκδήλωση τιμής και μνήμης του σπουδαίου αυτού ιστορικού γεγονότος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου κεκλεισμένων των θυρών και με όλα τα μέτρα που προβλέπονται κατά της πανδημίας, και προβλήθηκε τηλεοπτικά από τοπικό κανάλι η του STAR Βορείου Ελλάδας, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.
Στο χαιρετισμό του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η επέτειος των 200 ετών από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό αποτελεί συμβολικό ορόσημο της Ελληνικής Εθνικής Παλιγγενεσίας, είναι μια επέτειος διεθνούς εμβέλειας, και οφείλεται να της αποδοθεί χρέος τιμής. Ως Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειάς μας αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να τιμήσουμε αυτήν την Επέτειο.
Ο εορτασμός των 200 ετών είναι μια γιορτή όλων των Ελλήνων. Η περηφάνια για όλα όσα πέτυχαν με τις θυσίες τους οι ήρωες πρόγονοί μας είναι κοινή για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας και προσωπικά την Έφορο κ. Βασιλική Πουλιούδη για την αγαστή και δημιουργική συνεργασία και επικοινωνία.
Για το Μουσικό Σχολείο Δράμας ό,τι και αν πούμε θα είναι λίγο και θα το αδικήσουμε. Στο πρόσωπο του Διευθυντή του, του Νίκου Γιαμαλή, θέλω να πω εκ μέρους του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου αλλά και όλων των ανθρώπων της Περιφέρειας ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Το Μουσικό Σχολείο Δράμας εκτός από ένα πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα αποτελεί έναν πυλώνα πολιτισμού για τον τόπο μας. Είμαστε ευγνώμονες στους καθηγητές του και τους μαθητές του.
Αυτή η επέτειος των 200 ετών ας γίνει η ευκαιρία για όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες, να στρέψουμε και πάλι το βλέμμα μας στην πατρίδα μας, να διδαχτούμε από την ένδοξη ιστορία της και να παραδειγματιστούμε θετικά από τις πράξεις των γενναίων προγόνων μας που όταν ενώθηκαν μεγαλούργησαν και νίκησαν. Μόνο ενωμένοι μπορούμε.
Η καλλιέργεια της συλλογικής εθνικής μνήμης και συνεκτικότητας στη βάση του κοινού παρελθόντος με στόχο τον επαναπροσδιορισμό του εθνικού μέλλοντος αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να συμβαδίσει η ελληνική κοινωνία μακριά από μίση και πάθη. Ας την εκμεταλλευτούμε»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ