«Η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη»

0
282

Δεύτερη ημέρα χθες των κινητοποιήσεων των μαθητών της Δράμας, με καταλήψεις, συγκεντρώσεις και πορείες για την σιδηροδρομική τραγωδία


 

Με καταλήψεις σε δέκα σχολεία της Δράμας, συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία με προορισμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας, μεγάλος αριθμός μαθητών από της σχολική κοινότητας της Δράμας, διαμαρτυρήθηκε και χθες Τρίτη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και εξέφρασε την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων. Από το πρωί της Τρίτης, πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Δράμας, στο Γυμνάσιο Νικηφόρου, στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Δράμας, στο 1ο, 2ο, 3ο, 4ο ΓΕΛ Δράμας και στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας.
Τα μαθήματα της χθεσινής ημέρας για τους υπόλοιπους μαθητές έγιναν μέσω webex όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις των καταλήψεων, με απουσίες για τους μαθητές που δεν μπαίνουν να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση. Οι μαθητές προέβαλαν τους ίδιους λόγους με τις καταλήψεις της Δευτέρας και δεν ήταν άλλοι από την συμπαράστασή τους συγγενείς των θυμάτων και η διαμαρτυρία τους για το τραγικό δυστύχημα.
Μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης οι μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη”, “Δεν φοράμε Μάρτη μας κάψατε ήδη», «Ήταν η κακιά η (Χ) ώρα» και άλλα. Στην πλατεία Ελευθερίας έφθασαν τελευταίοι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Δράμας με πορεία που ξεκίνησε από το σχολείο και κατέληξε στο κέντρο της πόλης. Ακολούθησε πορεία όλων των μαθητών μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας, μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις ράγες των τρένων. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα με την αποχώρηση από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας.
Καταλήψεις έγιναν και το πρωί της Δευτέρας στο 2ο Γυμνάσιο, στο 1ο ΓΕΛ, στο 1ο Γυμνάσιο, στο 3ο και 4ο ΓΕΛ και στο Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά στα «Χ» η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, σημειώνοντας ότι ο λόγος της συμβολικής διαμαρτυρίας που προέβαλαν οι μαθητές αφορούσαν το σιδηροδρομικό δυστύχημα και μόνο και δεν είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στο 1ο Γυμνάσιο Δράμας, οι μαθητές, σε μια συμβολική κίνηση, απέθεσαν κάποια στιγμή τις σχολικές τους τσάντες στον προαύλειο χώρο του σχολείου, στην διάρκεια αυτής της διαμαρτυρίας, σχηματίζοντας την κυρίαρχη φράση των ημερών “Πάρε (ΟΤ)αν φθάσεις» που παραπέμπει στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο στη Δράμα, υπήρξαν και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε όλη τη χώρα και στις οποίες συμμετείχαν αρκετοί συμπολίτες μας. Το απόγευμα της Παρασκευής πολίτες πραγματοποίησαν σιωπηλή διαμαρτυρία με άναμμα κεριών στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθως πορεία προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας. Το μεσημέρι του Σαββάτου από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας, με τη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων. Ακολούθησε πορεία με πλακάτ και συνθήματα διαμαρτυρίας μέχρι το κέντρο της πόλης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ