Η Δέσποινα Μέγα μιλάει στα “Χ”: Ανάγκη τα καταφύγια ζώων σε κάθε δήμο ξεχωριστά

0
2630

30 μικρές παλέτες – υποστρώματα για το ψύχος διέθεσε στο κυνοκομείο Δράμας ο σύλλογος “Φίλοι των Ζώων”

Στον καταλληλότερο χρόνο, όπως διαπιστώνουν τα μέλη του συλλόγου Φίλοι των Ζώων Δράμας, έφθασε η δωρεά με τις μικρές παλέτες που διατέθηκαν στο δημοτικό κυνοκομείο της Δράμας προκειμένου να βοηθήσουν τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί να αντέξουν τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Πρόκειται για τριάντα παλετάκια υγειονομικής χρήσης, 17 από τα οποία έχουν ήδη φθάσει στο κυνοκομείο και 13 θα παραληφθούν τις επόμενες ημέρες. Το κόστος τους καλύφθηκε από δωρεά που έγινε από τον σύλλογο Stray-einsame Vierbeiner e.V. από τη Γερμανία με την μεσολάβηση του συλλόγου “Φίλοι των Ζώων Δράμας”. Ο σύλλογος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο που έδωσε τη συγκατάθεσή του αλλά και όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η προμήθεια για τα αδέσποτα που φιλοξενούνται κυνοκομείο.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η πρόεδρος του συλλόγου “Φίλοι των Ζώων Δράμας” κ. Δέσποινα Μέγα, είπε ότι οι υπόλοιπες 13 παλέτες που αναμένονται για το κυνοκομείο θα φθάσουν τις επόμενες ημέρες από την εταιρεία που τις κατασκευάζει στην Θεσσαλονίκη καθώς δεν υπήρχε άμεση διαθεσιμότητα. «Αυτές οι παλέτες μπήκαν μέσα στα κελιά των ζώων πριν από τις μεγάλες παγωνιές και πλέον χρησιμοποιούνται ως υπόστρωμα γιατί μέχρι πρόσφατα, και από τότε που δημιουργήθηκε το κυνοκομείο, κοιμόντουσαν επάνω στο τσιμέντο, κάτι που αποτελεί τραγική συνθήκη. Βέβαια, στα μεγάλα κρύα τα μέλη του συλλόγου μας έκοψαν κουβέρτες με τις οποίες τύλιξαν τα παλετάκια, προκειμένου να προστατέψουν τα ζώα που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο.
Η προσπάθεια του συλλόγου να βοηθήσει στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στην πόλη και τις κοινότητες της Δράμας είναι συνεχής. Πρόσφατα, ανάμεσα σε άλλα, ο σύλλογος κατάφερε, με τη συνεργασία ευαισθητοποιημένων πολιτών, να εξασφαλίσει ξύλινα σπιτάκια για αδέσποτα ζώα της πόλης, ένα από τα οποία τοποθετήθηκε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας για τη στέγαση αδέσποτου που βρίσκεται εκεί.
Την ίδια ώρα που οι φιλόζωοι της πόλης δίνουν αγώνα για να σώσουν τα αδέσποτα και να τα βοηθήσουν να επιβιώσουν κάποιοι άλλοι λειτουργούν με εντελώς αντίστροφη λογική. Δυστυχώς, όπως εξηγεί η κ. Μέγα, οι θάνατοι αδέσποτων ζώων με δηλητήρια συνεχίζονται. Λύση σε όλα αυτά τα θέματα θα μπορούσαν να δώσουν τα καταφύγια ζώων και η συνεχής ευαισθητοποίηση των πολιτών, εξηγεί, η πρόεδρος του συλλόγου “Φίλοι των Ζώων Δράμας”.
«Απαιτείται να γίνει καταφύγιο, όχι κυνοκομείο. Το καταφύγιο διαφέρει. Το ζώο έχει τη δυνατότητα να μείνει εκεί όσο καιρό χρειάζεται μέχρι να υιοθετηθεί. Στο κυνοκομείο μπαίνουν ζώα μόνο για θεραπείες και στειρώσεις. Από εκεί και πέρα, με ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση του κόσμου τα προβλήματα αυτά θα είχαν λυθεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε καταφύγιο αλλά ούτε και ευαισθητοποίηση του κόσμου τουλάχιστον από τους φορείς. Δυστυχώς, μόνο εμείς οι σύλλογοι και οι εθελοντές προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας. Το θέμα του καταφυγίου θα πρέπει να το δει κάθε Δήμος ξεχωριστά. Όχι όμως σε διαδημοτικό επίπεδο όπως παρολίγον να γίνει. Η κουλτούρα μας δεν μας επιτρέπει ακόμη να μπορούμε να διαχειριστούμε διαδημοτικά καταφύγια, διότι έχουν φοβερές απαιτήσεις. Ο κάθε Δήμος όμως μπορεί να κάνει το δικό του καταφύγιο συνεργαζόμενος με τους φιλοζωικούς συλλόγους. Γιατί χωρίς εθελοντές δεν έχουν προχωρήσει τέτοιες πρωτοβουλίες και έχουν αποτύχει…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ