«Η Δράμα αξίζει πολύ καλύτερη προοπτική»

Δήλωση του καρδιολόγου κ. Αχιλλέα Παπαδόπουλου για την υποψηφιότητά του με την δημοτική παράταξη “Project Δράμα 2020”

0
2234

H απόφαση να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Δημοτική Παράταξη “Project Δράμα 2020” ήταν μια συνέχεια της συνεργασίας που έχω εδώ και ενάμιση χρόνο με τα μέλη της παράταξης.

Είχαμε διαμορφώσει, με τον πυρήνα της παράταξης, τον τρόπο καθόδου στις εκλογές. Πεποίθησή μου ήταν ότι θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να γίνει μόνο από νέους ανθρώπους, ωστόσο τελικά με έπεισε το επιχείρημα ότι η υποψηφιότητά μου θα έδινε περισσότερη δυναμική σε αυτό το εγχείρημα. Η συμμετοχή μου ως υποψηφίου στις εκλογές έρχεται σε μια κομβική στιγμή που έχει να κάνει με την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό και πιστεύω ότι παράλληλα με την ανάδειξη του Project Δράμα 2020 θα δώσει μια διαφορετική προοπτικη στον ίδιο τον Δήμο της Δράμας.
Στην παράταξη Project Δράμα 2020 βρίσκονται κατά πλειοψηφία νέοι άνθρωποι, επιστήμονες, επαγγελματίες, που τους εμπιστευόμαστε καθημερινά στην Δράμα. Πιστεύω λοιπόν ότι θα πρέπει να τους εμπιστευτούμε και στην διοίκηση του Δήμου.
Η ομαδικότητα, το γεγονός ότι οι υποψήφιοι της παράταξης είναι άμεμπτοι και δεν έχουν κατηγορηθεί για τίποτε μέχρι τώρα, όπως επίσης και ότι διέπονται από αλτρουισμό και ώς νέοι οι περισσότεροι από ιδιαίτερη δυναμική, είναι λόγοι που θα πρέπει να μας οδηγήσουν κοντά σε αυτούς, που έχουν όνειρα και ελπίδα για το αύριο της πόλης στην οποία και θα ζήσουν. Έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει οι συμπολίτες μου να εμπιστευθούν τα νέα παιδιά, να ακουστεί ο λόγος τους και επιτέλους οι νέοι άνθρωποι να βγουν μπροστά.
Τους προηγούμενους τους ζήσαμε. Κάποιοι δεν άντεξαν και αποχώρησαν. Η δε Δημοτική Αρχή είδαμε μέχρι που μπορεί να φθάσει. Η Δράμα αξίζει πολύ καλύτερη προοπτική. Αυτό έχει ήδη καταγραφεί στην συνείδηση του κόσμου. Είναι καιρός να προχωρήσουμε στο μέλλον και να στηρίξουμε την ελπίδα που εκφράζουν οι νέοι άνθρωποι που έχουν και περισσότερες δυνατότητες.
Μπορούν να γίνουν πολλά τα οποία δεν έχουν γίνει. Για παράδειγμα στον χώρο της υγείας από τον οποίο προέρχομαι. Ο Δήμος μπορεί να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα και όχι να του ζητά κάθε φορά να παίξει τον ρόλο του καλού Σαμαρείτη. Υπάρχουν κονδύλια τα οποία ο Δήμος μπορεί να διαθέσει και να εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια των δημοτών με χαμηλά εισοδήματα. Μπορούν να γίνουν συμβάσεις με τους ιδιώτες ιατρούς της πόλης με μία πολύ σοβαρή έκπτωση για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν προς τους δημότες αυτούς. Ο ιδιώτης έτσι θα αισθάνεται ότι προσφέρει αλλά έχει και μια μικρή ανταμοιβή. Από την άλλη ο πολίτης θα διατηρεί την αξιοπρέπειά του και δεν θα αισθάνεται επαίτης. Το ποσό που απαιτείται δεν είναι τεράστιο και μπορεί να εξοικονομηθεί από τον Δήμο. Το κόστος για ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν ξεπερνούσε τις 350.000 ευρώ όπως το κοστολογούμε.
Σχετικά δε με το θέμα των απινιδωτών που τοποθετήθηκαν από ιδιώτες σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Δεν φθάνει η τοποθέτηση, θα πρέπει να εκπαιδευτεί προσωπικό, θα πρέπει να παρακολουθούνται διότι έχουν ημερομηνία λήξης, θα πρέπει επίσης να γίνει χαρτογράφηση των περιοχών που βρίσκονται οι απινιδωτές ώστε οι δημότες να γνωρίζουν αυτά τα σημεία. Από την άλλη τέτοιες κινήσεις θα ενίσχυαν τον εθελοντισμό και την διάθεση προσφοράς των συνδημοτών μας.
Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να γίνουν και με τον φυσικό πλούτο που διαθέτει η περιοχή μας. Για παράδειγμα στον ορεινό όγκο και στην περιοχή του Σιδηρονέρου υπάρχουν πολλά κτίσματα τα οποία ο Δήμος μπορεί να αξιοποιήσει κάνοντας παιδικές κατασκηνώσεις. Η μοναδικότητα της ομορφιάς του τοπίου θα δώσει νέες δυνατότητες ανάπτυξης. Επίσης ο κόσμος θα αρχίσει να ξαναγνωρίζει την Δράμα.
Ο τόπος μας έχει πλούτο. Να δώσουμε στην παράταξη Project την δυναμική που θα της επιτρέψει να οδηγήσει την Δράμα μπροστά. Δεν αξίζουμε την κατάπτωση που ζούμε καθημερινά. Αυτό μπορούν να το επιτύχουν μόνο οι νέοι άνθρωποι, που έχουν όνειρα, αλτρουισμό και πάνω από όλα την ελπίδα. Οτιδήποτε άλλο και αν επιλέξουμε θα ζήσουμε μια από τα ίδια. Πάμε για άλλα πράγματα. Να δούμε την Δράμα να προκόβει”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!