Με τη συμμετοχή 12 ομάδων από κάθε γωνιά της Ελλάδας ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης
22 Απριλίου το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Περιφερειακών Τμημάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), το οποίο φιλοξενείται φέτος στις πόλεις της Δράμας και της Καβάλας, στις οποίες θα χτυπήσει ο παλμός των μπασκετικών μονομαχιών των μηχανικών από τις 22-26 Απριλίου.
Οι πρώτοι αγώνες των ομίλων διεξήχθησαν στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών Δράμας και στο Κλειστό Γυμναστήριο Ποταμουδίων Καβάλας, κηρύσσοντας την έναρξη της διοργάνωσης που φέτος μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, τόσο σε συμμετοχές όσο και σε ενδιαφέρον.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την ενεργή στήριξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας (ΤΕΕ-ΑΜ), του ΤΕΕ και του Προέδρου του, κ. Γιώργου Στασινού.

Η διοργάνωση, που ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία εξωστρέφειας του ΤΕΕ, έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας σημαντικός θεσμός στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενώνοντας μηχανικούς από διαφορετικές περιοχές σε μια γιορτή ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας.
Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους των τριών, με δύο ομίλους να αγωνίζονται στη Δράμα και δύο στην Καβάλα και κάθε μέρα θα διεξάγονται δύο αγώνες ανά πόλη, ένας για κάθε όμιλο, διαμορφώνοντας το σκηνικό για την τελική φάση που θα κορυφωθεί το Σάββατο 26 Απριλίου.
Οι καλύτερες τέσσερις ομάδες από τους ομίλους θα περάσουν στα ημιτελικά, με φόντο τον μεγάλο τελικό. Παράλληλα, οι δεύτερες και τρίτες ομάδες των ομίλων θα αγωνιστούν για τις θέσεις 5-8 και 9-12 αντίστοιχα, δίνοντας σε όλους αγωνιστικό χρόνο και ευκαιρίες διάκρισης.
Η μεγάλη μπασκετική γιορτή θα κορυφωθεί στο Κλειστό της Καλαμίτσας στην Καβάλα, το Σάββατο 26 Απριλίου, όπου στις 17:00 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός και στις 19:00 ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε αποστολή αποτελείται από 17 άτομα, 15 παίκτες, έναν προπονητή και τον πρόεδρο του κάθε Περιφερειακού Τμήματος, τονίζοντας τη σημασία της συμμετοχής, της εκπροσώπησης και της συλλογικής εμπειρίας.
Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ-ΑΜ Κώστας Παράσχου, μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη διοργάνωση τόνισε ότι «Θα έχουμε μια εβδομάδα συνεχόμενων αθλητικών δραστηριοτήτων. Εμείς, ως Τεχνικό Επιμελητήριο θέλουμε να καλέσουμε όλους τους Δραμινούς να αγκαλιάσουν αυτή την ωραία πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Προέδρου κ. Στασινού, που την έχει στηρίξει πάρα πολύ. Να έρθουν στο γήπεδο, να χειροκροτήσουν όλες τις ομάδες και να δουν ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο, πέρα από τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας μπορεί και κάνει και άλλες δράσεις, όπως είναι αυτές που κάνει σήμερα και αφορούν στον αθλητισμό».
Η ομάδα των Μηχανικών του ΤΕΕ-ΑΜ αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα του ΤΕΕ Κέρκυρας πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη και κερδίζοντας τον αγώνα με 45-35. Νωρίτερα, η ομάδα του ΤΕΕ Ηπείρου επικράτησε με 49-38 του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.
Στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών Δράμας θα αγωνίζονται από τις 22 μέχρι και τις 24 Απριλίου οι ομάδες που συμμετέχουν στον 1ο και στον 4ο όμιλο. Στον 1ο όμιλο συμμετέχουν οι ομάδες των ΤΕΕ Ηπείρου, Ανατολικής Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας και στον 4ο όμιλο αγωνίζονται οι ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας, της Κέρκυρας και της Κεντρικής Μακεδονίας.
Αντίστοιχα, το ίδιο χρονικό διάστημα στο γήπεδο Ποταμουδίων στην Καβάλα θα αγωνίζονται οι ομάδες της Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, του Β. Αιγαίου και της Θράκης που συμμετέχουν στον 2ο όμιλο και οι ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας, της Δυτικής Κρήτης και
της Εύβοιας που συμμετέχουν στον 3ο.
Υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι το ΤΕΕ το οποίο διοργανώνει το πρωτάθλημα σε συνεργασία με το ΤΕΕ-ΑΜ και μεγάλος χορηγός είναι το Ταμείο των Μηχανικών και των Εργοληπτών που στηρίζει τη διοργάνωση, όπως και ο Δήμος Δράμας και ο Δήμος Καβάλας, οι οποίοι με την ευγενική τους υποστήριξη και με την παραχώρηση των γηπέδων συνέβαλαν καθοριστικά στη πραγματοποίηση του πρωταθλήματος στην περιοχή. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας.
ΡΟΣΤΕΡ ΤΕΕ ΑΜ 2025
1) Βλάχος Μάριος, Πολιτικός Μηχανικός, Καβάλα
2) Βουγιουκλής Κώστας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Δράμα
3) Δαμιανίδης Μπάμπης, Πολιτικός Μηχανικός, Καβάλα
4) Ζάμπας Χρήστος, Μηχανικός Διαχείρισης Δομικών Έργων, Δράμα
5) Θωμαϊδης Μάκης, Πολιτικός Μηχανικός, Δράμα
6) Καραγιάννης Γιάννης, Πολιτικός Μηχανικός, Καβάλα
7) Κοκορόγιαννης Ανδρέας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Καβάλα
8) Κοπαράνης Δημήτρης, Πολιτικός Μηχανικός, Δράμα
9) Κύρου Αργύρης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Δράμα
10) Λαμπράκης Κώστας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Δράμα
11) Μαυρουδής Άγγελος, Μηχανικός Φυσικών Πόρων&Περιβάλλοντος, ΤΕ,
Δράμα
12) Παναγιωτίδης Απόστολος, Πολιτικός Μηχανικός, Δράμα
13) Παπουτσής Νότης, Πολιτικός Μηχανικός, Δράμα
14) Σιώπης Μανώλης, Χημικός Μηχανικός, Καβάλα
15) Φαλέγκας Σταύρος, Μηχανικός Ορυκτών Πόρων, Δράμα
Προπονητής: Τσιαμπούσης Αλέξανδρος, Τοπογράφος Μηχανικός, Δράμα
Βοηθ. Προπονητή: Αποστολίδης Γιάννης, Μηχανικός Ηλεκτρονικών
Συστημάτων, Δράμα
Βοηθ. Προπονητή: Ιωαννίδης Παναγιώτης, Μηχανικός Παραγωγής και
Διοίκησης, Δράμα
General Manager: Παράσχου Κώστας, Πολιτικός Μηχανικός, Δράμα
Αποτελέσματα αγώνων Τρίτη 22/4
ΔΗ.ΓΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΕΕ Ηπείρου-ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας 49-38
ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας-ΤΕΕ Κέρκυρας 45-35
Γήπεδο Ποταμουδίων Καβάλα
ΤΕΕ Δυτικής και Κεντρικής Θεσσαλίας-ΤΕΕ Θράκης 56-46
ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας-ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης 59-56