Η ενδιαφέρουσα ομιλία του Νίκου Αλιβιζάτου στη Δράμα

Διοργανώνεται το Σάββατο από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Δράμας

0
3015

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας θα φιλοξενήσει το Σάββατο στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων Π.Ε. Δράμας (πρώην Νομαρχία Δράμας) τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Συνταγματολόγο κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος “Ο κ. Αλιβιζάτος πέραν του ότι είναι ένας διακεκριμένος Νομικός έχει διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός εσωτερικών και ήταν υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις τελευταίες Προεδρικές εκλογές του 2015. Είναι μια προσωπικότητα που ξεπερνά τα όρια της Νομικής επιστήμης. Το θέμα της εκδήλωσης είναι η συνταγματική αναθεώρηση και ποιες είναι οι προκλήσεις απο αυτήν για το αύριο της χώρας. Είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση και η πρώτη φορά που ο κ. Αλιβιζάτος έρχεται στην Δράμα. Θα ακούσουμε τις απόψεις του και θα μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια συζήτηση στο εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης η οποία είναι στην επικαιρότητα διότι πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο”.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κάλεσε όλους τους Δραμινούς να συμμετέχουν και να την παρακολουθήσουν διότι δεν πρόκειται για ένα στενά νομικό ή πολιτικό θέμα, αλλά ένα θέμα που αφορά το Σύνταγμα που είναι ο καταστατικός χάρτης της χώρας όπως είπε.
Σχετικά με τις προκλήσεις που προκύπτουν από την Συνταγματική Αναθεώρηση όπως είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας, “Σε αυτές περιλαμβάνεται και το ζήτημα της ψήφου των ομογενών Ελλήνων του εξωτερικού. Το θέμα έχει προκαλέσει αρκετά μεγάλο διάλογο ήδη και είναι σίγουρο ότι θα καθιερωθεί αλλά ο τρόπος και ο χρόνος που θα καθιερωθεί είναι ένα ζήτημα που βρίσκεται ακόμη προς επεξεργασία και είναι ένα απο τα άρθρα του Συντάγματος που θα αναθεωρηθούν.
Παράλληλα πρόκληση αποτελεί και το ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό επίσης είναι απο τα αναθεωρητέα άρθρα. Παράλληλα υπάρχουν μία σειρά από άλλα ζητήματα που βρίσκονται στα υπό αναθεώρηση άρθρα τα οποία αφορούν την καθημερινότητα όλων μας και σίγουρα έχουν σημασία για το πως θα είναι η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Με δεδομένο μάλιστα ότι η συνταγματική αναθεώρηση γίνεται κάθε πέντε χρόνια, είναι κάτι που δεν γίνεται τακτικά και οι οποιεσδήποτε αλλαγές παίζουν σημαντικό ρόλο για την επόμενη δεκαετία και εικοσαετία για την χώρα μας” εξήγησε ο κ. Αναστ. Πούλιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ