Η Εθνική Λυρική Σκηνή στη Δράμα στις 16 και 17 Μαρτίου

0
365

– Μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους θα παρουσιαστεί στο Μουσικό Σχολείο Δράμας
– «Η Ωραία Ελένη» του Ζακ Όφενμπαχ σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή


 

Στις 16 και 17 Μαρτίου θα βρίσκεται στη Δράμα και στο Μουσικό Σχολείο, η Εθνική Λυρική Σκηνή για την παρουσίαση της παράστασης όπερας «Η Ωραία Ελένη» του Όφενμπαχ. Η παράσταση «Η Ωραία Ελένη» βασισμένη στην όπερα του Όφενμπαχ θα παρουσιαστεί σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή. Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, η εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου Δράμας κα Σπυροπούλου που έχει επιφορτιστεί με την παράσταση αυτή μαζί με δυο ακόμη συναδέλφους της, την κα Αλ. Παπαδοπούλου και την κα Α. Μάρκου, είπε ότι πρόκειται για μια παράσταση όπερας που διεξάγεται με πρωτοβουλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
«Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε 85 σχολεία και διαδικτυακά σε ακόμη 900 σχολεία. Οι άνθρωποι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα βρεθούν στη Δράμα, στις 16 και 17 Μαρτίου. Στις 16 Μαρτίου θα στήσουν τα σκηνικά της παράστασης στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου και η ίδια ημέρα θα κάνουν εργαστήρια με τρία τμήματα μαθητών με σκοπό τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν να συμμετάσχουν την επόμενη ημέρα στην παράσταση της όπερας. Μια ακόμη ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα μεταβεί την ίδια ημέρα στο 5ο Γυμνάσιο για να γίνουν εργαστήρια και με παιδιά του 5ου Γυμνασίου Δράμας. Στις 17 Μαρτίου θα δοθούν δυο παραστάσεις. Μία παράσταση για το Μουσικό σχολείο της Δράμας και μια παράσταση για το 5ο Γυμνάσιο. Το υλικό προετοιμασίας των παιδιών έχει ήδη σταλεί στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας και δουλεύεται ήδη» σημείωσε στα «Χ» η κα Σπυροπούλου.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή είναι δικαιούχος για την υλοποίηση του έργου «Η Όπερα διαδραστικά στα σχολεία» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αλλά και από εθνικούς πόρους. Η πράξη «Η Όπερα διαδραστικά στα σχολεία» στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται το έργο, έχει ως αντικείμενο την οργάνωση και υλοποίηση δράσεων ενσωμάτωσης πολιτιστικών στοιχείων στην εκπαίδευση, μέσω του σχεδιασμού μιας διαδραστικής μουσικοθεατρικής παράστασης για παιδιά και εφήβους που θα παρουσιαστεί σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Ειδικότερα. Η ΕΛΣ προετοιμάζει μια σύγχρονη και επίκαιρη σκηνοθετική, εικαστική και ερμηνευτική προσέγγιση της όπερας «Η Ωραία Ελένη» του Ζακ Όφενμπαχ η οποία θα παρουσιαστεί: δια ζώσης μέσω περιοδείας της παράστασης και υλοποίηση εκπαιδευτικών εργαστηρίων σε 85 σχολικές μονάδες της επικράτειας αλλά και με εξ αποστάσεως προβολή ψηφιακής παράστασης σε περίπου 900 σχολικές μονάδες μέσω της χρήσης ψηφιακών μέσων και ασύρματης τεχνολογίας αλλά και με υλοποίηση εκπαιδευτικών εργαστηρίων μέσω εφαρμογής – application.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ